• Anonym (H)
    Äldre 7 Dec 07:01
    2085 visningar
    95 svar
    95
    2085

    Äcklig åldersskillnad?

    Min man fick barn i ungefär den åldern med en kvinna som var mellan närmare 40. Okej att ha sex (även om inte jag förstår vad man ser i så unga när man är 35+, jag är 30 nu och jag tycker killar i den åldern ser ut som småpojkar. Men när man skaffar barn ihop. Killar är ju långsammare i mognaden också så det lär ju ha varit dom att skaffa barn med en tonåring mer eller mindre. Behöver jag säga att det tog slut p g a åldersskillnaden

  • Anonym (H)
    Äldre 7 Dec 14:08
    #32
    Anonym (.) skrev 2018-12-07 12:15:41 följande:
    Allt som bidrar till att man har olika referensramar ökar risken för att det ska spricka. (Liksom att över huvud taget bilda familj tidigt.)

    Större åldersskillnad ökar risken för att det spricker men det gör också ifall man är från olika länder eller inhemska kulturer, talar olika språk, har olika social bakgrund, olika utbildningsnivå... Sedan finns det par med stor åldersskillnad där det håller, precis som det finns par där det håller trots att den ene är arbetare och den andre akademiker, man kommer från olika länder etc etc.

    I TS fall verkade det dock handla om närmast en KK och då är kanske funderingar om familjebildning inte så relevanta.
    Ja och som jag skrev så är det en sak att "äldre" och "yngre" träffas för sex så länge ingen blir utnyttjad. Jag har inget emot det även om jag själv inte är intresserad av yngre killar. Men det finns ju alla sorter om vad man är attraherad av.

    Däremot förstår jag inte när man tar det steget längre som mannens ex och skaffar barn med nån som är såpass mycket yngre för chansen att det ska hålla är inte stor eftersom man har kommit olika långt i livet. I sådana fall tycker jag att det faktiskt faller på den som är äldre att tänka ett steg längre (speciellt när den andra personen är under 25 och hjärnan inte är färdigutvecklad). För barnets skull hur stor chans tror den äldre att det kommer hålla med tanke på att en ca 22-åring precis har börjat vuxenlivet med allt vad det innebär, medan en som är närmare 40 är mitt i livet och faktiskt har kommit (i de flesta fall) mycket längre i både mognad och livserfarenhet än den yngre. I min mans och exets fall gick det inte bra, men visst händer det att det funkar men jag tror inte det är så vanligt.
Svar på tråden Äcklig åldersskillnad?