Inlägg från: Kajsa123 |Visa alla inlägg
  • Kajsa123

    Varför är män så lättkränkta?

    Något jag ständigt förundras över är hur så många män i olika forum generellt är så lättkränkta? Det är klart att man kan ha olika åsikter om saker och ting, men det kan man väl ha utan att bli aggressiv och kränkt? Vad kommer denna ilska ifrån egentligen?

  • Svar på tråden Varför är män så lättkränkta?
  • Kajsa123
    När ska Gagga sluta gagga skrev 2018-12-06 22:41:15 följande:

    Kanske ifrån att män blir kollektivt anklagade för allt ont i världen.

    Normala dagar skiter vi i dessa löjliga anklagelser. Vi är människor. Vi har dåliga dagar. Ibland brister det.

    Senast idag hörde jag på radion om hur alla män måste stoppa dålig jargong i idrottens omklädningsrum. Men detta är en vanlig dag och jag ser inget fel i att det blir ett bättre språkbruk i omklädningsrummen.

    En dålig dag hade jag frågat mig varför kvinnor som grupp aldrig behöver göra något för att förbättra sitt språkbruk. Är t.ex dessa syjuntor där kvinnor samlas och pratar ner sina män ett friskt beteende?


    Men står inte män för en väldigt hög majoritet när det kommer till kriminella, mördare, våldtäktsmän, bedragare, starta krig etc etc? Är det samma sak som att ha en dålig dag som brister?
  • Kajsa123
    Mongoliet skrev 2018-12-06 23:07:07 följande:

    Är någon egentligen så lättkränkt som det verkar? Det är för fan internet. Varken ser eller hör så många lättkränkta människor i det verkliga livet. Forum som detta & Flashback är ju bara ett tidsfördriv för folk som sitter på buss, tåg eller i väntan på något. Tror folk spelar lättkränkta.


    Jo visst kan det vara så, men ändå är det kränkta män som är överrepresenterade på dessa forum. Kvinnor och ickebinära finns ju på dessa plattformer också, inte upplevt att dom är lika lättkränkta?
  • Kajsa123
    misil skrev 2018-12-06 23:24:29 följande:

    Gissar att många män tröttnat på det uppenbara hyckleri och dubbelmoral som råder inom media och det offentliga samtalet,t,ex när män generaliserar nedlåtande om kvinnor så är det sexism enligt feminister medans när feminister generaliserar nedlåtande om män är det jämställdhet.

    Vill uppmana fler svenska män att säga ifrån och sluta vara lilla Fridolfs,jag lovar ni kommer må mycket bättre då.


    Jag förstår vad du menar, men oftast ser väl generaliseringen ganska olika ut?

    En kvinna som generaliserar nedlåtande om män kanske säger -alla män är våltäktsmän. Vilket såklart inte är sant, dock är väl typ 97% av alla våldtäktsmän män.

    En man som generaliserar nedlåtande om kvinnor kanske säger -alla kvinnor är dåliga på att köra bil. Vilket såklart inte heller är sant (och vem står för majoriteten bilolyckor egentligen?).
  • Kajsa123
    oanonym skrev 2018-12-06 23:28:24 följande:

    Ge gärna exempel på denna kränkhet?

    Tror du alla diskussioner uppstår p.g.a. att någon blivit kränkt?


    Internet är full av olika forum, så feel free att leta upp exempel på egen hand.

    Nej, min fråga var varför män i många diskussioner ofta är väldigt lättkränkta och blir arga och nervärderande väldigt snabbt, jämfört med kvinnor i samma forum som generellt inte reagerar så.
  • Kajsa123
    Mongoliet skrev 2018-12-06 23:42:38 följande:

    Män har mer hat i sig & jag minns att jag blev lite chockad av tonen på Flashback när jag läste där för något år sedan. Där nog 95 % män & nästan alla av samma sort. 95 % av moderatorerna där är ju också män & man har valt att tillåta den jargongen. Här på Familjeliv är det några snäpp snällare men visst folk är lättkränkta här också. Lättretliga. Anonymiteten är ju problemet.


    Ja, just Flashback har jag också reagerat över! Blir ofta chockad över jargongen där.
  • Kajsa123
    När ska Gagga sluta gagga skrev 2018-12-06 23:50:36 följande:

    Du kan lika gärna säga att det är människor som begår dessa handlingar, så inkluderar du även de kvinnliga brottslingarna.

    Alla normat funtade män jag träffat anser att mördare och våldtäktsmän bör låsas in. Inte belönas med resor till västindien.

    Det fnns en kvinnlig fascination för dessa män. Denna gör att istället för att angripa de 1% som är problemet så ger man sig på de 10% mest skötsamma männen och hävdar att det är deras fel. Man hittar på en massa fel på vanliga män. Vi får inte prata som vi vill i omklädningsrum. Kvinnor däremot har al rätt att publikt förtala vilken man som helst.


    När jag skriver majoriteten så betyder det alltså att störst del (inte alla) består av män. Vilket betyder att minioriteten består av någon annat än just män. Säger du stjärnhimmel eller stjärn-måne-planethimmel?

    Sen är det ju inte riktigt så världen ser ut, så som du beskriver det. Normalt funtade män hyllas i dagens samhälle, kanske för att de också är en minoritet. Kvinnor har samma rättigheter som män.
  • Kajsa123
    oanonym skrev 2018-12-06 23:55:43 följande:

    Nej, jag tänker inte leta. Det var ditt påstående.

    Dessutom så kan man bli arg utan att vara kränkt.


    oanonym skrev 2018-12-07 00:02:19 följande:

    Det enda?

    Jag tvivlar. Jag kan t.e.x. bli arg över situationer fastän jag inte ens är inblandad.

    Om jag läser om en brutal våldtäkt eller att ett barn blivit orättvist behandlat kan jag bli arg. Men jag är inte kränkt.


    Klart man kan bli arg utan att vara kränkt. Det jag skrev var dock att kränkta män ofta reagerar med att bli aggressiva och nervärderande. Så visst finns det en koppling. Sen när du blir arg exempelvis för en brutal våldtäkt osv är ju pga att du upplever handlingen som kränkande.
  • Kajsa123
    oanonym skrev 2018-12-07 00:04:02 följande:

    Är normalt funtade män en minoritet?


    Det var alltså det du fick med dig av texten? Du får tolka det bäst du vill.
  • Kajsa123
    Ignoramus skrev 2018-12-07 00:59:04 följande:

    Jag tror det beror på att de är så vana vid att stå oemotsagda, och så bekväma med att hela tiden tjäna på strukturerna att de vägrar syna dem i sömmarna...

    Men det är klart, "alla" växer upp med ett kvinnoförakt (män som kvinnor, vi blir ju alla indoktrinerade redan från unga barnsben att kvinnor är svaga och män är starka, tjejer är töntiga och killar är coola, killar kan och tjejer lyfter fram andras bedrifter (eller kan inte), en kille som får ligga är avundsvärd, en tjej som får ligga är en slampa, det är kvinnans fel för att hon var på fel plats/på fel sätt/vid fel tidpunkt och frestade mannen till att våldta, en manlig chef är kompetent, en kvinnlig chef måste ha legat sig till positionen osv osv osv), men naturligtvis blir de som hela tiden utsätts för sexismen mer benägna att säga stopp...

    Vad jag däremot inte fattar är varför de blir arg på KVINNORNA när patriarkatet diskuteras. Det är väl fullt naturligt att vi är otroligt trött på detta - mäns beteende mot kvinnor är både nedvärderande, skadliga och i vissa fall till och med dödliga. Varför är dessa snälla och oskyldiga män som aldrig gjort en fluga förnär inte arg på de andra männen som beter sig såhär mot halva befolkningen?! Det övergår mitt förstånd.


    Kunde inte ha sagt det bättre själv!
  • Kajsa123
    oanonym skrev 2018-12-08 00:13:26 följande:

    Hur vet du att de snälla och oskyldiga männen inte är arg på männen som beter sig illa?

    Jag blir i alla fall väldigt arg på vissa män. Har även bekanta som blir det.

    Jag tror du går för mycket efter vad som skrivs på vissa forum och antar att dessa åsikter gäller alla män. Vilket naturligtvis inte stämmer. Andra män talar inte för mig.

    Och jag har inte blivit indoktrinerad till allt det du säger. Jag vet att de åsikterna finns, men jag vet även att andra åsikter finns.

    Så det verkar vara ganska mycket som övergår ditt förstånd.


    En inte alla män-man eller? ;)
  • Kajsa123

    Spännande att se hur tråden vändes från att handla om kränka män i olika forum till en drös män som nedvärderar feminism och nekar kvinnoförtryck. Det talar ju ändå för något?

  • Kajsa123
    oanonym skrev 2018-12-10 15:43:45 följande:

    Kvinnoförtryck finns, men jag tycker inte (dagens) feminism är svaret på det problemet.

    Jag tror heller inte att allt negativt kvinnor upplevt, som de skyller på strukturellt kvinnoförtryck, beror på ett strukturellt kvinnoförtryck.

    Det gäller alltså att reda ut var problemet verkligen finns. Vad är myt och vad är fakta?


    Vilket kön tillhör du?
  • Kajsa123
    oanonym skrev 2018-12-10 15:54:25 följande:

    Jag är man.


    Okej. Du är man, och anser feminism inte är svaret på det kvinnoförtryck som finns. Det är ju lite motsägande.

    Hur pass insatt är du i feminism? Vet du vad den står gör? Vet du hur det är att växa upp som kvinna?

    Alla problem i världen går att bryta ner till mindre beståndsdelar och ibland är det svårt att se hela bilden. Problemen beror inte på män, män är också offer. Och att vara feminism innebär inte att man hatar män, det innebär inte att männen ska få lida. Det innebär att kvinnor ska få sluta lida pga patriarkatet. Gynnas man av patriarkatet och generellt tycker att man är en schysst snubbe utan att tänka längre än så, så tar man oftast illa upp feminism och allt däromkring.

    Istället för att prata ner feminism, eller ?dagens feminism? och ?nazifeminster? borde man ju som schysst snubbe istället jobba för att vi ska få ett jämställt samhälle. För det är ju först då som feminismen inte kommer behövas längre.
  • Kajsa123

    Jag kan ju spontant tycka att hela denna tråd är en utmärkt källa. 24 sidor som består till störst del av kränkta män. :)

  • Kajsa123
    KlunsSmurfen skrev 2018-12-12 22:29:25 följande:

    då kan du ju citera några inlägg av kränkta män.


    Ja, först och främst behöver vi vara överens om vad det innebär att vara kränkt. Om du läser en text, där du inte håller med om innehållet och reagerar med att bli otrevlig, nedvärdera och tysta personen i fråga som skrev sin åsikt - har du då inte blivit kränkt av vad som skrivits? Hade du varit okränkt hade du ju aldrig blivit otrevlig, utan snarare saklig och respekterat andras åsikter, varit förstående för hur vissa kan tycka på ett speciellt sätt och välja att hålla med eller inte hålla med, alternativt var neutral i frågan.

    Exempelvis om jag skriver ?älskar jämställdhet, feminister är bäst!!?

    Där person 1 då svarar:

    -jävla idiot, feminister suger!! Är du dum i huvudet eller, män är mkt bättre!! Kvinnor hör hemma i köket!!

    Och person 2 skriver:

    -jag tycker att jämställdhet är ganska viktig och tycker därför att ALLA är bäst, inte bara feminister.

    Ser du att det finns en skillnad mellan person 1 och 2? Vem uppfattar du som lättkränkt? Varken person 1 eller 2 håller med om att feminister är bäst, men dom väljer att uttrycka det på olika sätt.

    Nu är det här ett ganska överdrivet exempel, vilket du säkert förstår.

    Min fråga i sig var ganska oskyldig. Jag frågade varför män generellt upplevs som mer lättkränkta (i forum på nätet). Det var sedan ditt val, inte mitt, att skriva 10 A4 om hur fel alla feminister har och leta upp 725 olika källor och youtube-klipp på diverse påståenden. Det valet tog du. Varför? För att du ville bevisa vadå, att män INTE är lättkränkta alls? Varför blev det ditt mission i livet? Kände du dig möjligtvis lite kränkt av min fråga?
  • Kajsa123

    En objektiv källa på något så subjektivt? Ge mig 10 objektiva källor på att barn gråter om man tar godis ifrån dom!!! NUUUUUUU

    Logiken...

  • Kajsa123
    Thereisthat skrev 2018-12-13 00:07:14 följande:

    Nehepp! Då blir det inga 10 000 kronor.Fast det där går det att göra en objektiv forskning kring. Man tar 1000 barn med en godispåse som man snor från dem så ser man hur stor andel av dem som börjar gråta. Det är således inte subjektivt utan det är mätbart.

    Får jag fråga varför du själv blir kränkt av att människor inte håller med dig? :)


    Fast frågan var ju inte hur många barn som blir ledsna, utan snarare VARFÖR de blev ledsna. Med empati kan du ju sätta dig in i situationen och försöka förstå varför barnet blev ledset. Tycker du fortfarande att det är subjektivt då?

    Och när du nu kallar mig kränkt av att människor inte håller med mig, är inte det ganska kontradiktoriskt? Män (och i synnerlighet inte du) är absolut inte kränkta, men jag är det? För att jag ställde en fråga?
Svar på tråden Varför är män så lättkränkta?