• Äldre 6 Dec 23:24
    7117 visningar
    299 svar
    +1
    299
    7117

    Varför är män så lättkränkta?

    Gissar att många män tröttnat på det uppenbara hyckleri och dubbelmoral som råder inom media och det offentliga samtalet,t,ex när män generaliserar nedlåtande om kvinnor så är det sexism enligt feminister medans när feminister generaliserar nedlåtande om män är det jämställdhet.
    Vill uppmana fler svenska män att säga ifrån och sluta vara lilla Fridolfs,jag lovar ni kommer må mycket bättre då.

  • Äldre 8 Dec 07:19
    #60

    Självklart ska män bli förbannade när feminister tar ut vad en liten minoritet män gör för att skuldbelägga majoriteten skötsamma män för att på så sätt rättfärdiga sitt manshat.
    Detta feministiska tänk kan jämföras med att man i sin närhet har en person som förtalar och ljuger om en,självklart agerar man för att få slut på personens spridande av lögner.
    Förövrigt är det intressant att feminister i Sverige menar att kvinnor med makt ska hyllas som hjältar och inte kritiseras pga det s.k systerskapet,medans män med makt ska kritiseras och hatas på dvs det handlar inte om att personer med makt ska kritiseras utan endast om vilket kön personen har,kan det bli mer uppenbart hur ojämställd och sexistisk feminismen är.

  • Äldre 8 Dec 11:13
    #73
    Ignoramus skrev 2018-12-08 10:04:54 följande:

    Fast majoriteten är inte skötsamma, det är det som är problemet. Visst, lägger man ribban vid mord och våldtäkt så stämmer det du säger. Men det är väl ganska ovärdigt att inte ställa högre krav än så? Och då har de flesta män(niskor) en kass kvinnosyn. Då talar jag alltså alltifrån det nedlåtande "lilla gumman" till "hora". Och den strukturella diskrimineringen? Att människor de facto bemöts och värderas olika *endast* baserat på deras namn, och i förlängningen deras kön? Att män uppfattas som bättre trots att de presterar sämre?

    Det gnälls väldigt mycket över metoo, men satte ni er faktiskt ner de (mååånga) timmarna som krävdes och läste alla uppror? Berördes (och förskräcktes) ni inte av grannar som smyger in i sovrummet och antastar småflickor. Mor- och farfädrar som tafsar. Barnvakter som vaknar av att pappan förgriper sig på dem. Gympalärare som utför duschkontroller. Systrars pojkvänner som kryper ner i sängen. Kollegor som klär av sig nakna och tar sig in i sovrummet på affärsresor. Läkare som antastar tonårsflickor. Patienter som varje dag ofredar sjuksköterskorna. Överallt. Femåringar såväl som sjuttiofemåringar, bland både offer och förövare. Och det mesta av det här har varit så normaliserat att flickorna och kvinnorna PÅ RIKTIGT tänkt att det inte är något att anmäla, för det är bara såhär verkligheten ser ut. Man får finna sig i att män beter sig såhär.


    Enligt mig har du en väldigt förvrängd verklighetsbild som underblåses av feminister.
    Tjejer/kvinnor mobbar lika ofta som killar/män men tjejer/kvinnors mobbning tar sig oftast andra uttryck som är mer psykisk än fysisk t,ex med utfrysning,spridande av falska rykten och skitsnackande bakom ryggen på andra tjejer för att på så sätt degradera personen.Men normen i samhället är att sprida tänket att det är nästan bara killar som mobbar medans endast några få tjejer gör detta.
    Det finns över 200 studier som visar att det är lika vanligt förekommande med kvinnlig förövare när det gäller relationsvåld som män.Men normen i samhället är att endast prata om mäns våld mot kvinnor och förneka kvinnors våld mot män.
    Kvinnor är lika ofta otrogna som män.Men normen i samhället är att sprida tänket att det är mest män som är otrogna.
    Förövrigt är det intressant att Hotell och restaurangfacket har gjort två undersökningar där deras medlemmar har fått frågor om sexuella trakasserier på arbetsplatsen,den första som gjordes visade att manliga medlemmar hade utsatts lika ofta som sina kvinnliga medlemmar,men eftersom den inte passade in i HRFs alltmer feministiska inriktning så gjorde man en ny undersökning som släpptes för ett par år sedan med en skillnad,den här gången fick endast kvinnliga medlemmar ingå i undersökningen dvs killar/män som ovälkommet blir tafsade på av tjejer/kvinnor är ett icke problem,det finns t.o.m feminister som menar att killar/män ska vara tacksamma för detta.
    Detta enögda fokus och förnekande av verkligheten leder inte till ett jämställt samhälle utan ett ojämställt samhälle,detta tänk försvaras med att det råder s.k patriarkala maktstrukturer som gynnar män där man endast pekar på hur det ser ut på den yttersta toppen,men vägrar att se alla män som lever i botten.Sanningen är att både män och kvinnor har både fördelar och nackdelar i det samhälle vi lever i,men att dessa tar sig olika uttryck. 
  • Äldre 8 Dec 15:17
    #87
    Ignoramus skrev 2018-12-08 13:49:25 följande:

    Och om det hade påverkat männen negativt sen så hade det varit ett problem. Nu får de ju mer välbetalda jobb än kvinnorna, trots att kvinnorna har högre betyg och har vidareutbildat sig längre.


    Det är väldigt enkelt och se om ett lands utbildningsväsende diskriminerar ett kön eftersom det handlar om biologi dvs kvinnor och mäns olikheter.
    Tjejer är generellt bättre än killar på språk medans killar är generellt bättre än tjejer på matematik.
    Om skolorna får resultat där killar är bättre än tjejer både i språk och matematik så missgynnar dessa tjejer,om skolorna får resultat där tjejer är bättre än killarna både i språk och matematik så missgynnar dessa killarna.
    Vi kan leka med tanken att det var tvärtom mot hur det ser ut i Sverige idag dvs att majoriteten lärare var män och killarna fick bättre resultat än tjejerna,då hade feminister genast hävdat att det råder patriarkala strukturer som missgynnar tjejer.
    Svensk skola och lärande av idag är utformad efter kvinnligt tänk som gynnar tjejer och missgynnar killar,om man hade varit för jämställdhet så hade man ställt sig frågan varför det är så,istället för att som nu hävda att det är inget fel på skolan utan eleverna dvs pojkarna.
    Förövrigt kvinnor söker sig primärt till skattefinansierade yrken och män till den privata sektorn därav löneskillnad,jag hoppas att du förstår enkel matematik varför det är så dvs inkomst utgift.
Svar på tråden Varför är män så lättkränkta?