• Äldre 6 Dec 22:34
    6961 visningar
    299 svar
    -2
    299
    6961

    Varför är män så lättkränkta?

    Något jag ständigt förundras över är hur så många män i olika forum generellt är så lättkränkta? Det är klart att man kan ha olika åsikter om saker och ting, men det kan man väl ha utan att bli aggressiv och kränkt? Vad kommer denna ilska ifrån egentligen?

  • Svar på tråden Varför är män så lättkränkta?
  • Den demokr­atiske jultom­ten
    Äldre 8 Dec 10:43
    #71
    Ignoramus skrev 2018-12-08 01:58:39 följande:

    Ja vad trevligt det hade varit om alla sexistiska män samlats i ett konferensrum och sen kunde vi kvinnor bara undvika att åka dit för att slippa kvinnoföraktet, och därefter bli behandlade likvärdigt. Men riktigt så funkar det ju dessvärre inte. För sen kommer det fram en 30 år äldre man till oss på stan när vi är 14 och vill veta vad klockan är, trots att tiden visas på varenda display runtomkring oss. Och när vi skyndar oss in på bussen och sätter fötterna på sätet intill för att han inte ska kunna sätta sig där, så tar han tag i benen, slänger undan den och sätter sig intill trots att bussen är helt folktom. Han stirrar på dig hela tiden. Och han sitter kvar hela vägen till ändhållplatsen, när du kliver av, där han följer efter dig. Som tur var har du lyckats sms:a din äldre bror så att han står och väntar med sitt kompisgäng, så att mannen lommar därifrån.

    Eller blir provocerad när en kvinna står bland experterna i fotbollsstudion. Eller har ingen lust att se en film med bara kvinnliga karaktärer - för hur ska du kunna relatera till det? Nevermind att tjejer har fått sett filmer med bara manliga karaktärer hela sin uppväxt.

    Jag tror du har väldigt fel i din analys när du säger att kvinnor inte vill ta avstånd från dessa män. Tvärtom är deras tid på tronen över och deras beteende är inte längre normaliserat eller tolererat. De har ingen plats i världen längre.

    Vi anklagar för övrigt inte Dig (vad jag vet). Vi anklagar mansnormen. Och jag tror att om alla verkligen rannsakade sig själva så skulle de finna ett visst mått av kvinnoförakt inom sig. Gudarna vet att jag också brottas med det... såklart. Min uppväxt har inte varit annorlunda än någon annans, jag har stöpts i samma form. Men första steget till förbättring är att erkänna det.


    Iom att du skriver att alla män har kvinnorförakt inom sig. Att alla har blodiga händer o.s.v så anklagar du naturligtvis mig.

    Jo, män som beter sig illa har fortfarande en stor plats i samhället och ni kvinnor ser fortfarande upp till dem. De sexistiska hantverkarna jag talade om är synnerligen "framgångsrika" bland kvinnor. Om det vore viktigt för mig att vara lika "framgångsrik" skulle jag göra som dem. För mig är det mycket viktigare att uppföra mig på ett värdigt sätt gentemot alla mina medmänniskor. Jag väljer den vägen och har letat och funnit bland de kvinnor som kan acceptera en försiktig, tråkig man.

    Det är knappast någon hemlighet att man kan undvika människor eller grupper av människor som man inte vill ha med att göra. Att bli direkt antastad på bussen som du beskriver är lyckligtvis ovanligt. Jag har en ung snygg dotter och nåt liknande har aldrig hänt henne dessbättre. Såklart fruktansvärt obehagligt och den typen av män skulle jag vilja att polisen sätter span på, tar dem på bar gärning och burar in dem. Den typen av lösningar brukar dock inte tilltala feministerna eftersom det är den försiktige mannen som måste ändra sig.

    Provocerad av en kvinna i fotbolls-studion? Give me a break. Jag blir provocerad av dryga "experter", och de är alltid män. Det kvinnliga inslaget har gjort fotbollsstudion mer intressant, och jag tror det kan bli ännu mycket bättre.


  • Äldre 8 Dec 11:02
    #72

    Varför tror du att kvinnan känner offret majoriteten av gångerna? Och i vissa andra kulturer är ju våldtäkt inom äktenskapet fortfarande lagligt, vilket lär fortsätta även om de kommer till ett land där det inte är det. Det är väl ett typexempel på vilket inflytande strukturer har på våra beteenden. Och domstolarna friar fortfarande män för att de sover när de gör minderåriga gravida, för att de för upp fingrarna i underlivet av misstag på badplatsen, och för att det inte går att utesluta att kvinnan kanske ville ha en flaska uppkörd i underlivet. Och jo, massvis av våldtagna har fått frågan om hur berusade de var = hon har ett eget ansvar att inte bli för full = för då kan hon bli våldtagen. Bara för att det är en struktur betyder det inte att alla män tycker så. Jag vet att det är en minoritet. Men den finns, och dessa män anser att de har rätt att göra det och att kvinnan får skylla sig själv. Och det är inte för att de är psykiskt sjuka, för det är de inte. Utan för att kvinnohatet har fått dem att resonera såhär. Många stannar på en relativt harmlös och framförallt undermedveten nivå. Andra går betydligt längre.

    Att pojkar får lära sig att trycka undan sina känslor istället för att uttrycka dem kan ju leda till att de tar ut sin frustration på andra, betydligt mer våldsamma sätt.

    Nja, att tjata till sig sex är väl snarare att försöka och försöka och försöka tills att kvinnan ger med sig bara för att. Inte att hon vill en gång av 26.


    Den demokratiske jultomten skrev 2018-12-08 10:20:28 följande:

    Ja det är en struktur att pojkar blir retade om de leker med dockor. Men jag skrev att det finns inga strukturer som uppmunrar män att våldta, misshandla och mörda.

    Den enda strukturen jag kan möjligen kan se som uppmuntrar våld är att kvinnor gillar s.k bad boys. Men den strukturen verkar det inte finnas nåt intresse att göra något åt.

    Har rätt att ligga när man vill i ett förhållande? Det har jag aldrig hört någon säga. Däremot kryllar ju forumet av män som inte får ligga så det är ju rätt så uppenbart vem som bestämmer i verkligheten. När blir det tjat? Mannen som frågat en gång i veckan och fått nej 25 gånger, men får ett ja den 26:e har ju tjatat till sig sex.

    Det finns inga strukturer som säger att det är fritt fram om kvinnan är redlös. o.s.v. Det är fake news. Det är en struktur att pojkar inte leker med dockor. Den har ju nästan alla upplevt. Men hur många tycker det är fritt fram att sätta på en redlös kvinna? De flesta är ju inte ens intresserade av sex med en redlös kvinna, hur bra är det sexet tror du?

    Jag hoppar inte på ett tåg som påstår att män i allmänhet tycker det är fritt fram att våldta en redlös kvinna. ALDRIG. Fattar du inte det?

    När det gäller taskiga kommentarer och nedsättande uttryck om män och deras utseende så är det kvinnorna som står för den absoluta merparten. Kvinnor är duktiga på att tala om för alla hur dålig deras man är, eller andra män. Liten kuk, dålig i sängen, rädd för det ena eller det andra. Orolig för det. Manboobs. Otränad. Fel kläder. Fel frisyr. Det tar aldrig slut på hur de spyr ur sig taskiga kommentarer. Att du inte ser detta beror kanske på att du är en del av den feminist-struktur som inte ens ser bad-boy-fenomenet.


  • Äldre 8 Dec 11:13
    #73
    Ignoramus skrev 2018-12-08 10:04:54 följande:

    Fast majoriteten är inte skötsamma, det är det som är problemet. Visst, lägger man ribban vid mord och våldtäkt så stämmer det du säger. Men det är väl ganska ovärdigt att inte ställa högre krav än så? Och då har de flesta män(niskor) en kass kvinnosyn. Då talar jag alltså alltifrån det nedlåtande "lilla gumman" till "hora". Och den strukturella diskrimineringen? Att människor de facto bemöts och värderas olika *endast* baserat på deras namn, och i förlängningen deras kön? Att män uppfattas som bättre trots att de presterar sämre?

    Det gnälls väldigt mycket över metoo, men satte ni er faktiskt ner de (mååånga) timmarna som krävdes och läste alla uppror? Berördes (och förskräcktes) ni inte av grannar som smyger in i sovrummet och antastar småflickor. Mor- och farfädrar som tafsar. Barnvakter som vaknar av att pappan förgriper sig på dem. Gympalärare som utför duschkontroller. Systrars pojkvänner som kryper ner i sängen. Kollegor som klär av sig nakna och tar sig in i sovrummet på affärsresor. Läkare som antastar tonårsflickor. Patienter som varje dag ofredar sjuksköterskorna. Överallt. Femåringar såväl som sjuttiofemåringar, bland både offer och förövare. Och det mesta av det här har varit så normaliserat att flickorna och kvinnorna PÅ RIKTIGT tänkt att det inte är något att anmäla, för det är bara såhär verkligheten ser ut. Man får finna sig i att män beter sig såhär.


    Enligt mig har du en väldigt förvrängd verklighetsbild som underblåses av feminister.
    Tjejer/kvinnor mobbar lika ofta som killar/män men tjejer/kvinnors mobbning tar sig oftast andra uttryck som är mer psykisk än fysisk t,ex med utfrysning,spridande av falska rykten och skitsnackande bakom ryggen på andra tjejer för att på så sätt degradera personen.Men normen i samhället är att sprida tänket att det är nästan bara killar som mobbar medans endast några få tjejer gör detta.
    Det finns över 200 studier som visar att det är lika vanligt förekommande med kvinnlig förövare när det gäller relationsvåld som män.Men normen i samhället är att endast prata om mäns våld mot kvinnor och förneka kvinnors våld mot män.
    Kvinnor är lika ofta otrogna som män.Men normen i samhället är att sprida tänket att det är mest män som är otrogna.
    Förövrigt är det intressant att Hotell och restaurangfacket har gjort två undersökningar där deras medlemmar har fått frågor om sexuella trakasserier på arbetsplatsen,den första som gjordes visade att manliga medlemmar hade utsatts lika ofta som sina kvinnliga medlemmar,men eftersom den inte passade in i HRFs alltmer feministiska inriktning så gjorde man en ny undersökning som släpptes för ett par år sedan med en skillnad,den här gången fick endast kvinnliga medlemmar ingå i undersökningen dvs killar/män som ovälkommet blir tafsade på av tjejer/kvinnor är ett icke problem,det finns t.o.m feminister som menar att killar/män ska vara tacksamma för detta.
    Detta enögda fokus och förnekande av verkligheten leder inte till ett jämställt samhälle utan ett ojämställt samhälle,detta tänk försvaras med att det råder s.k patriarkala maktstrukturer som gynnar män där man endast pekar på hur det ser ut på den yttersta toppen,men vägrar att se alla män som lever i botten.Sanningen är att både män och kvinnor har både fördelar och nackdelar i det samhälle vi lever i,men att dessa tar sig olika uttryck. 
  • Den demokr­atiske jultom­ten
    Äldre 8 Dec 11:26
    #74
    Ignoramus skrev 2018-12-08 11:02:35 följande:

    Varför tror du att kvinnan känner offret majoriteten av gångerna? Och i vissa andra kulturer är ju våldtäkt inom äktenskapet fortfarande lagligt, vilket lär fortsätta även om de kommer till ett land där det inte är det. Det är väl ett typexempel på vilket inflytande strukturer har på våra beteenden. Och domstolarna friar fortfarande män för att de sover när de gör minderåriga gravida, för att de för upp fingrarna i underlivet av misstag på badplatsen, och för att det inte går att utesluta att kvinnan kanske ville ha en flaska uppkörd i underlivet. Och jo, massvis av våldtagna har fått frågan om hur berusade de var = hon har ett eget ansvar att inte bli för full = för då kan hon bli våldtagen. Bara för att det är en struktur betyder det inte att alla män tycker så. Jag vet att det är en minoritet. Men den finns, och dessa män anser att de har rätt att göra det och att kvinnan får skylla sig själv. Och det är inte för att de är psykiskt sjuka, för det är de inte. Utan för att kvinnohatet har fått dem att resonera såhär. Många stannar på en relativt harmlös och framförallt undermedveten nivå. Andra går betydligt längre.

    Att pojkar får lära sig att trycka undan sina känslor istället för att uttrycka dem kan ju leda till att de tar ut sin frustration på andra, betydligt mer våldsamma sätt.

    Nja, att tjata till sig sex är väl snarare att försöka och försöka och försöka tills att kvinnan ger med sig bara för att. Inte att hon vill en gång av 26.


    Klart strukturer har inflytande på beteenden. Det vi diskuterar är vilka strukturer som finns och vilka som inte finns. Det finns en struktur som gör att pojkar inte leker med dockor. Ja. Men det finns ingen struktur som gör så att män mördar kvinnor. Detta är en avart. Strukturen är snarare den bibliska "du skall icke dräpa", som 99,999% av alla svenska medborgare ställer upp på. Du kan inte hävda att den där sista lilla avarten är en struktur.

    Sen om det kommer hit människor från andra länder som har andra strukturer får det stå för dig. Jag skulle inte påstå att invandrare tycker det är okej att våldta.

    Domstolarna har jag inget förtroende alls för. De resonerar på ett direkt obehagligt sätt. Ett av mina livsmål är att aldrig hamna i en domstol. Jag anser att domstolar somställer de frågor du nämner borde dömas för övergrepp i rättssak. I denna fråga har du mitt stöd helt och hållet.

    Men nej, det är ingen struktur att köra upp en flaska i någon. Det är en avart.

    Ska något kunna kallas en struktur så måste den ha en rimlig spridning. Det säger väl sig självt?

    Jag tror det är precis här som feminismen går bet. Ni får det att låta som att alla män tycker det är en bra idé att köra upp en flaska i en redlös kvinnas underliv. 99% tycker detta är åt helvete och betackar sig för detta beteende och för de kvinnor som påstår att könet styr vem som är ansvarig.

    Jag kan för mitt liv inte förstå varför det är så viktigt för dig att tilldela skuld till alla män för bestialiska brott begågna av ett fåtal. Hos mig och mina vänner finns bara ett djupt förakt gentemot de män som kör upp flaskor i redlösa kvinnors underliv. Gör man något sådant är man så störd att man inte borde få gå lös. Någonsin. Hur du kan kopla detta till ett kvinnoförakt hos mig går över mitt förstånd.


  • Den demokr­atiske jultom­ten
    Äldre 8 Dec 11:45
    #75
    Ignoramus skrev 2018-12-08 10:04:54 följande:

    Fast majoriteten är inte skötsamma, det är det som är problemet. Visst, lägger man ribban vid mord och våldtäkt så stämmer det du säger. Men det är väl ganska ovärdigt att inte ställa högre krav än så? Och då har de flesta män(niskor) en kass kvinnosyn. Då talar jag alltså alltifrån det nedlåtande "lilla gumman" till "hora". Och den strukturella diskrimineringen? Att människor de facto bemöts och värderas olika *endast* baserat på deras namn, och i förlängningen deras kön? Att män uppfattas som bättre trots att de presterar sämre?

    Det gnälls väldigt mycket över metoo, men satte ni er faktiskt ner de (mååånga) timmarna som krävdes och läste alla uppror? Berördes (och förskräcktes) ni inte av grannar som smyger in i sovrummet och antastar småflickor. Mor- och farfädrar som tafsar. Barnvakter som vaknar av att pappan förgriper sig på dem. Gympalärare som utför duschkontroller. Systrars pojkvänner som kryper ner i sängen. Kollegor som klär av sig nakna och tar sig in i sovrummet på affärsresor. Läkare som antastar tonårsflickor. Patienter som varje dag ofredar sjuksköterskorna. Överallt. Femåringar såväl som sjuttiofemåringar, bland både offer och förövare. Och det mesta av det här har varit så normaliserat att flickorna och kvinnorna PÅ RIKTIGT tänkt att det inte är något att anmäla, för det är bara såhär verkligheten ser ut. Man får finna sig i att män beter sig såhär.


    Du misslyckas kapitalt när du ska göra kopplingen från mord till kommentarer som "lilla gumman". Jag skulle aldrig säga "hora" till någon t.ex, och säger heller inte "lilla gumman". Däremot blir man ibland kallad "lilla gubben", borde jag gå i taket över det menar du? Men dessa kommentarer har ingenting med mord att göra. Alls.

    Det är väl inte okej att säga nedlåtande saker om någon alls? Här har ju kvinnor och män minst lika kass massyn som kvinnosyn.

    Jag håller inte alls med om att män uppfattas som bättre fast de är sämre. Det finns goda och dåliga prestationer från båda kön. Det är kopplat till individ och ladarskap. Inte till kön.

    Däremot fungerar ju hjärnan så att den gör generaliseringar. Det är de facto väldigt ovanligt med kvinnliga ingenjörer t.ex. Därav har det lilla fåtalet kvinnliga sådana en fördel i en anställningssituation. Men på t.ex en teknikmässa så kommer ingen att tro att en elegant kvinna är en smart ingenjör. Detta är inte p.g.a kvinnohat utan p.g.a att det är ovanligt.

    Om jag berörs av sexuella övergrepp? Ja, det gör jag. Kan inte riktigt sluta skratta åt att en och annan godhetsprofet trillade dit. Men framförallt berörs jag och lider med de stackars utsatta.

    Men nej, det du beskriver sker inte överallt. Jag själv eller mina barn har aldrig varit med om något av det du beskriver. Det är inte normaliserat, men idioter finns här och där.


  • Äldre 8 Dec 11:52
    #76
    Ignoramus skrev 2018-12-08 08:55:04 följande:

    Fast alla män som inte ser problemet är ju dessvärre en del av det. Detsamma gäller t ex kvinnor som inte ser att patriarkatet är ett stort problem även för män, som endast premierar en viss sorts manlighet och fullständigt stöter ut alla som inte passar in under den. Så antingen för du anpassa dig efter den, eller så blir du en outcast.

    Och de lär knappast låta dig lämna den under fredliga former.


    Ja, jag kan bara tala för mig själv. Vad alla män ser och inte ser, det kan jag bara spekulera om.
  • Äldre 8 Dec 13:08
    #77

    Men du missförstår mig. Ja, det jag tar upp är extremiteter. Men det föds ur en kollektivt synsätt att kvinnor och kvinnliga egenskaper är mindre värda än de manliga motsvarigheterna. Du har en viss sorts förväntningar på en generisk man, och en annan sorts förväntningar på en generisk kvinna. Det har gjorts undersökningar på hur vi uppfattar personer som vi endast haft kontakt med över nätet i professionella sammanhang, och vi uppfattar dem som mer kunniga och lämpliga om avsändaren har ett manligt namn.

    Om det inte funnits en struktur så hade kvinnor mördat män lika ofta. Jag säger inte att vi har ett strukturellt problem med män som mördar kvinnor (annat än att de är betydligt fler än kvinnor som mördar män), jag säger att dessa mord är ett extremt resultat av ett strukturellt problem.

    Nej, absolut inte invandrare som grupp. Men i kulturer där det inte räknas som våldtäkt inom äktenskapet så kommer de vara så inkörda på det tankesättet att de inte ens an/inser att det är en våldtäkt även om de kommer till ett land där samtycke alltid krävs.

    Ni missförstår oss när ni tolkar det som att alla män har potential att köra upp en flaska i någons underliv. Naturligtvis vet vi att 99,999% aldrig skulle drömma om det.

    Men ni har säkert tänkt "jaha, en kvinnlig polis. Kan hon verkligen göra sitt jobb?" Ni har säkert nån gång sagt "du kastar som en kärring!" Och väldigt många har bevisligen betett er långt mer ojuste än så. Inte accepterat ett avvisande utan att bli elak eller insisterande. Tafsat. Tyckt att unga tjejer som gillar twilight eller bieber är fjantiga och dumma, medan ingenting sägs om pojkar som spelar cs eller låtsas att de är ronaldo. Och varje gång man hör någon annan säga detta och inte säger ifrån, så bidrar man till att upprätthålla dessa strukturer.

    Och jo. Det är kvinnohat. Det är ett sätt att förnedra henne och ta total makt över henne. Förövaren får ju inte själv någon sexuell njutning av det, och kan omöjligt tro att hon får det. Och hade det enbart handlat om sadism hade offret lika gärna kunnat vara en man. Men nej, det är en kvinna man vill straffa.


    Den demokratiske jultomten skrev 2018-12-08 11:26:22 följande:

    Klart strukturer har inflytande på beteenden. Det vi diskuterar är vilka strukturer som finns och vilka som inte finns. Det finns en struktur som gör att pojkar inte leker med dockor. Ja. Men det finns ingen struktur som gör så att män mördar kvinnor. Detta är en avart. Strukturen är snarare den bibliska "du skall icke dräpa", som 99,999% av alla svenska medborgare ställer upp på. Du kan inte hävda att den där sista lilla avarten är en struktur.

    Sen om det kommer hit människor från andra länder som har andra strukturer får det stå för dig. Jag skulle inte påstå att invandrare tycker det är okej att våldta.

    Domstolarna har jag inget förtroende alls för. De resonerar på ett direkt obehagligt sätt. Ett av mina livsmål är att aldrig hamna i en domstol. Jag anser att domstolar somställer de frågor du nämner borde dömas för övergrepp i rättssak. I denna fråga har du mitt stöd helt och hållet.

    Men nej, det är ingen struktur att köra upp en flaska i någon. Det är en avart.

    Ska något kunna kallas en struktur så måste den ha en rimlig spridning. Det säger väl sig självt?

    Jag tror det är precis här som feminismen går bet. Ni får det att låta som att alla män tycker det är en bra idé att köra upp en flaska i en redlös kvinnas underliv. 99% tycker detta är åt helvete och betackar sig för detta beteende och för de kvinnor som påstår att könet styr vem som är ansvarig.

    Jag kan för mitt liv inte förstå varför det är så viktigt för dig att tilldela skuld till alla män för bestialiska brott begågna av ett fåtal. Hos mig och mina vänner finns bara ett djupt förakt gentemot de män som kör upp flaskor i redlösa kvinnors underliv. Gör man något sådant är man så störd att man inte borde få gå lös. Någonsin. Hur du kan kopla detta till ett kvinnoförakt hos mig går över mitt förstånd.


  • Äldre 8 Dec 13:16
    #78

    Nej, du kan inte undvika män med sunkig kvinnosyn för de finns överallt. Du kan minimera det genom att välja umgängeskrets, men du kommer fortfarande stöta på dem överallt i vardagen.

    Aha, så i ena stunden anklagar vi er för att vara sexistiska och säger att vi hatar er för det, och i andra stunden älskar vi den typen av män och önskar att alla vore så? Mm...


    Den demokratiske jultomten skrev 2018-12-08 10:43:17 följande:

    Iom att du skriver att alla män har kvinnorförakt inom sig. Att alla har blodiga händer o.s.v så anklagar du naturligtvis mig.

    Jo, män som beter sig illa har fortfarande en stor plats i samhället och ni kvinnor ser fortfarande upp till dem. De sexistiska hantverkarna jag talade om är synnerligen "framgångsrika" bland kvinnor. Om det vore viktigt för mig att vara lika "framgångsrik" skulle jag göra som dem. För mig är det mycket viktigare att uppföra mig på ett värdigt sätt gentemot alla mina medmänniskor. Jag väljer den vägen och har letat och funnit bland de kvinnor som kan acceptera en försiktig, tråkig man.

    Det är knappast någon hemlighet att man kan undvika människor eller grupper av människor som man inte vill ha med att göra. Att bli direkt antastad på bussen som du beskriver är lyckligtvis ovanligt. Jag har en ung snygg dotter och nåt liknande har aldrig hänt henne dessbättre. Såklart fruktansvärt obehagligt och den typen av män skulle jag vilja att polisen sätter span på, tar dem på bar gärning och burar in dem. Den typen av lösningar brukar dock inte tilltala feministerna eftersom det är den försiktige mannen som måste ändra sig.

    Provocerad av en kvinna i fotbolls-studion? Give me a break. Jag blir provocerad av dryga "experter", och de är alltid män. Det kvinnliga inslaget har gjort fotbollsstudion mer intressant, och jag tror det kan bli ännu mycket bättre.


  • Äldre 8 Dec 13:18
    #79
    Ignoramus skrev 2018-12-08 13:08:43 följande:

    Men du missförstår mig. Ja, det jag tar upp är extremiteter. Men det föds ur en kollektivt synsätt att kvinnor och kvinnliga egenskaper är mindre värda än de manliga motsvarigheterna. Du har en viss sorts förväntningar på en generisk man, och en annan sorts förväntningar på en generisk kvinna. Det har gjorts undersökningar på hur vi uppfattar personer som vi endast haft kontakt med över nätet i professionella sammanhang, och vi uppfattar dem som mer kunniga och lämpliga om avsändaren har ett manligt namn.

    Om det inte funnits en struktur så hade kvinnor mördat män lika ofta. Jag säger inte att vi har ett strukturellt problem med män som mördar kvinnor (annat än att de är betydligt fler än kvinnor som mördar män), jag säger att dessa mord är ett extremt resultat av ett strukturellt problem.

    Nej, absolut inte invandrare som grupp. Men i kulturer där det inte räknas som våldtäkt inom äktenskapet så kommer de vara så inkörda på det tankesättet att de inte ens an/inser att det är en våldtäkt även om de kommer till ett land där samtycke alltid krävs.

    Ni missförstår oss när ni tolkar det som att alla män har potential att köra upp en flaska i någons underliv. Naturligtvis vet vi att 99,999% aldrig skulle drömma om det.

    Men ni har säkert tänkt "jaha, en kvinnlig polis. Kan hon verkligen göra sitt jobb?" Ni har säkert nån gång sagt "du kastar som en kärring!" Och väldigt många har bevisligen betett er långt mer ojuste än så. Inte accepterat ett avvisande utan att bli elak eller insisterande. Tafsat. Tyckt att unga tjejer som gillar twilight eller bieber är fjantiga och dumma, medan ingenting sägs om pojkar som spelar cs eller låtsas att de är ronaldo. Och varje gång man hör någon annan säga detta och inte säger ifrån, så bidrar man till att upprätthålla dessa strukturer.

    Och jo. Det är kvinnohat. Det är ett sätt att förnedra henne och ta total makt över henne. Förövaren får ju inte själv någon sexuell njutning av det, och kan omöjligt tro att hon får det. Och hade det enbart handlat om sadism hade offret lika gärna kunnat vara en man. Men nej, det är en kvinna man vill straffa.


    Det har även gjorts undersökningar att tjejer får bättre betyg än killar, fastän de presterat lika bra. Det finns en struktur att killar som är duktig i skolan är plugghästar, medans tjejer som är duktig i skolan helt enkelt är duktig i skolan.

    De flesta religioner har dålig kvinnosyn, vissa är till och med kvinnoförnedrande. Ändå så kritiserar kvinnor inte detta i så stor utsträckning som de borde. (förutom kristendomen, den går bra att kritiseras, fastän den är relativt ofarlig i Sverige).
  • Sveden­borg
    Äldre 8 Dec 13:22
    #80

    Svar på din fråga: testosteron

Svar på tråden Varför är män så lättkränkta?