• Äldre 6 Dec 23:17
    2877 visningar
    8 svar
    8
    2877

    Mitt barn har en elak bästa kompis

    Förstår hur du känner, har haft samma problem men var förstagångsmamma då och vågade inte säga ifrån. Numera, om någon kompis är elak mot mitt barn nr 2, så säger jag till den elaka kompisen även om föräldern är med. Säger det på ett så snällt sätt jag kan även om adrenalinet pumpar, typ så här: xx (mitt barn) blir ledsen när du säger så. Hade inte du blivit ledsen om någon sade så till dig? Om ingen nämnvärd reaktion lägger jag till: jag vill inte att du säger sådana elaka saker till xx, är det klart? (Spänner ögonen i elak unge). Det har faktiskt funkat ganska bra, i den åldern är de ganska mottagliga för kritik från andra föräldrar.

  • Äldre 6 Dec 23:46
    #8

    [quote=79268344][quote-nick]Evig kärlek skrev 2018-12-06 23:23:41 följande:[/quote-nick]Tack, det där var ett väldigt smidigt och bra sätt att formulera sig på. Jag ska försöka säga något liknande nästa gång. Jag är kanske också lite feg i att våga säga till när föräldern är med men jag känner att jag bara måste oavsett hur obekvämt det känns för mig, för mitt barns skull.

    Tyvärr är jag inte helt säker att en tillrättavisning från mig hade fungerat för han kan vara uppkäftig även mot andra vuxna. Hujedamig.[/

    Om han är uppkäftig mot dig när du säger till inför förälder, så bör det bli en tydlig signal till föräldern om att uppfostran är nödvändig... men det viktigaste är att du visar ditt barn att han är värdefull, att ingen har rätt att vara elak mot honom och att du, bästa mamman, försvarar honom mot elakheter. Tänk på det så blir det lättare. Du visar honom att han inte ska låta sig bli nedtryckt av elaka översittare, ingen är bättre (eller sämre) än ditt barn. Ingen har rätt att vara elak mot din son, inte ens en liten femåring. Viktigt att ditt barn känner att han blir försvarad, så att han i framtiden försvarar sig själv i denna värld. Jag har döttrar och har insett att det stärker deras självkänsla och egenvärde att de verkligen känner och vet att ingen ska vara elak mot dem. De ska inte heller vara elak mot någon annan. Vi har alla ett ansvar att uppfostra barnen i vår omgivning.

Svar på tråden Mitt barn har en elak bästa kompis