• AnkiC

    Tittar ni föräldrar på tv när barnen är hemma?

    Förstår inte frågan. När ska man annars se på tv? Hur ofta är barnen i den åldern borta när man själv är hemma?

  • AnkiC
    Orolig över barn skrev 2018-12-07 22:16:26 följande:

    Från den dagen mitt första barn föddes avstod jag från tv-tittande och allt annan nöje också (röka, läsa, lyssna ljudböcker/musik, ta mig iväg till gym / teater / bio osv.) när de är vakna och hemma med mig. Jag ägnar mig åt barnen och deras sysselsättning all tid , även hushållssysslor sköter jag när de sover/är på dagis/är på utflykt med min sambo. Jag började bli ganska trött på den. Det känns ibland så att livet är tråkig (knappast rätt ord) men att det borde vara något mer än så. Vi har alltid haft olika synpunkter runt det med min sambo som tycker att jag är strängt mot mig själv och alla andra vuxna som har att göra med mina barn, och att jag skämmer bort våra barn.

    I min värld alltså ägnar man sig åt sina barn när de är hemma och vakna. Nu vill jag veta hur är det i verkligheten. (Och undrar kanske litegrann om jag blir en dålig förälder om jag tittar på tv någon halv timme / dag ? Jag vet det låter löjligt -- men det var inte alls löjligt när jag startade tråden :) )


    Ojojoj! Nej jag tycker nog det är fel att vara en lekmamma som ägnar all sin tid åt att vara med barnen. Tillgänglig kan man vara men man bör också vara en god förebild. Barnen måste ju få se vad vuxenlivet går ut på. Att man städar, diskar, lagar mat, handlar och byter däck på bilen. Låt barnen hjälpa till ibland också. Att läsa böcker är ju en väldigt viktig sak att visa sina barn. Ser de aldrig att ni läser så kommer de aldrig att göra det heller. Jag anser också att man ska ta sin egentid och säga nej till sina barn ibland. Det är också viktigt att lära dem att kunna vänta. Att kunna ta en stunds ledig tid och dricka kaffe och läsa tidningen måste man göra. Både för sin egen skull och barnens. Som förälder är man den viktigaste personen och förebilden i dina barns liv. Jag anser att du gör dem en björntjänst. Jag ser till att umgås med mina barn och ge dem det de behöver men jag gör också saker som jag vill. Kollar telefonen, ser på tv, slumrar på soffan, läser bok osv. Hushållssysslor är självklart. Barnen kan leka själva.
  • AnkiC

    Jag går även på bio med kompisar, AW med jobbet och shoppar på stan osv. Gymmar ibland. Alltså du kan inte sluta leva och offra hela dig själv bara för att du har barn. Dina barn tackar dig inte för det. De vill ha en lycklig och glad mamma.

Svar på tråden Tittar ni föräldrar på tv när barnen är hemma?