Inlägg från: cosinus |Visa alla inlägg
  • cosinus

    Hjälp! Mina barn äger mig :(

    På paddan kan man ställa in skärmtider (om den har tillräckligt nytt IOS). Det är superbra, då kan de sitta och hålla i paddan och skrika hur mycket de vill för apparna fungerar ändå inte.

    Börja med att bestäm vad som är viktigast. Prioritera sen dessa och sätt regler och se till att de följs. Det blir lätt övermäktigt att välja alla fighter samtidigt.

    Fundera på om det är viktigt att 7-åringen sover i sin säng? Vad är alternativen? Prata med 7-åringen och fråga hur denne vill lösa sov-situationen. Egna sängen kanske inte känns bra men kanske duger en madrass nedanför din eller i något av syskonens rum, då är ju givetvis motkravet att då ska läggningarna fungera. Annars är det tillbaka till egna sängen.

    Mina barn är riktiga nomader, i natt sov 8 och 10-åringen på madrasser nedanför dubbelsängen och 12-åringen snodde 8-åringens säng. Den enda som sover statiskt är 14-åringen men de andra flyttar runt med madrasser och väljer olika sovsällskap och jag låter dem hållas så länge de sköter det själv, lägger sig rätt tid och inte ligger och surrar. Kan de inte sköta det så är det tillbaka till egna rummen men det funkar klockrent 95% av tiden.

    Överlag tror jag 7-åringen kan ha mycket klokt att komma med om ni resonerar men då måste ni göra det när de andra sover eller inte är med. Lyssna, sätt gemensamma regler och sen är det tyvärr bara att bita ihop och se till att de följs. Det blir ju lättare med tiden, när barnen väl vant sig vid nya regler och att de efterföljs brukar de t o m uppskatta att det finns ramar.

Svar på tråden Hjälp! Mina barn äger mig :(