• Äldre 16 Dec 20:07
    395 visningar
    43 svar
    43
    395

    Hur ofta bör ett par ha sex?

    Vi är ett ungt par (28 och 31 år) och vi har en 8åring varannan vecka. Vi jobbar båda heltid (dagtid) och bor i ett hus på landet.

    Vi är ett mycket bra team, vi hjälps åt och delar lika på disk/tvätt/storhandla/städa/planering osv.

    I vardagarna ringer hans klocka kl. 05.00, då går han upp och serverar frukost och kaffe på sängen till henne innan han åker till jobbet. Hon skjutsar till skolan och hämtar oftast eftersom hon jobbar betydligt närmare skolan och har flexibla arbetstider.

    På kvällen hjälps vi åt att laga mat, diska, tvätta och natta innan vi själva somnar helt utslagna klockan 21.00.

    På helgerna städar vi hela huset, åker iväg med sopsorteringen, storhandlar och hittar på något med barnet.

    Vi har vart ett par snart fyra år och under de senaste två åren har vi haft sex i genomsnitt 1 gång i månaden, alltså 12 gånger om året.

    Vi älskar varandra, vi är båda i god form och är attraktiva i varandras ögon.

    Hur ofta har andra par sex? Är det normalt att ha sex i genomsnitt en gång i månaden?

    Finns det några tips på hur man får tid och lust till mer sex?

  • Svar på tråden Hur ofta bör ett par ha sex?
  • Anonym (Norma­lt)
    Äldre 16 Dec 20:17
    #1

    Tror att det där är mer normalt än vad man tror. Tror faktiskt inte att folk har mycket mer sex än så... de som säger 2-3 gånger i veckan hör nog inte till de vanligare fallen

  • Äldre 16 Dec 20:31
    #2

    Spontant kom jag att tänka på att man brukar som ni ruta in allt praktiskt med hushåll, barn, bil, hus osv. osv. Men varför har man inte med umgänge med varandra i schemat? Någon halvtimme el. timme i veckan
    Lite samma med att röra på sej/motionera, jätteviktiga saker som gör att man orkar mer och mår bra. Men nä, vi prioriterar surdegsbrödsbakning och ett prydligt insta.vänligt hem istället.

    Fram för mer ligga på schemat!!!

  • Anonym (DDD)
    Äldre 16 Dec 20:33
    #3

    Säkert normalt.

    Har ni endast sexuella aktiviteter en gång i månaden?

    Inget oralsex emellan? Hjälper ni varandra att onanera?

  • Äldre 16 Dec 20:33
    #4

    Frågan är fel ställd.

    Det handlar om hur mycket sex ett par är nöjd med.

    Är ni nöjda med sex en gång i månaden? Börjar det skava och kännas lite? Känns det som att ni inte prioriterar sex?

    Varannan vecka när ni är barnledig är ju perfekt för att ta för sig mer. Bästa sättet är ju att ta för sig i stunden. Skippa telefonen, stäng av tv, vänta med tvätten etc och gå och duscha tillsammans och fortsätt ut i sovrummet. Ligg kvar i sängen på lördag morgon och njut av varandra. Säg nej till söndagens middag hos mamma och ha en dejt istället och ha sex.

    Helt enkelt sluta vara så inrutade och förutsägbar. Är du kåt, säg det och gör något åt saken.

  • Anonym (J)
    Äldre 16 Dec 20:37
    #5

    Allt beror ju på individerna i förhållandet. Vissa har knappt någon sexlust och kan gå år utan sex, och det fungerar för dem paren ändå för de trivs så. Andra har väldigt hög sexlust och har sex flera gånger i veckan, kanske flera gånger om dagen till och med. 

    Oftast skulle jag säga att det går lite upp och ner med hur ofta par har sex, precis som att förhållandet kan gå upp och ner. Sedan tror jag också att många kryddar lite när de berättar hur ofta de har sex. De kanske väljer att berätta om när de har det som bäst i förhållandet och lägger till lite extra för att det ska låta ännu bättre. 

    Jag och min sambo har varit tillsammans i 3 år, inga barn. Vi har kanske i genomsnitt sex 2 ggr i veckan. Ibland kan det gå över en vecka utan, men kan inte minnas att vi någonsin gått mer än två veckor utan sex. Mest är det för att min sambo har rätt stor sexdrift. För mig går det i perioder, går oftast långa dagar och är stressad ofta. Det är sällan jag får en helt ledig helg. Men ibland kommer lusten som en blixt och jag kan vilja ha sex varje dag/flera gånger om dagen.

    Jag tror på att lust föder lust, så man får hålla igång sig själv om man vill öka sin sexdrift. Att känna sig pressad till att behöva få mer lust för att ens partner vill mer, har däremot bara omvänd effekt på lusten. 

    Jag tror att ni är helt normala och att det är långt ifrån alla som har sex flera gånger i veckan. Men det verkar som att du vill ändra på hur ofta ni har sex? Är det för att du genuint vill det, eller är det för att du känner att ni borde det för att andra par har sex oftare?

  • Anonym (Pussy­onfire­)
    Äldre 16 Dec 20:38
    #6

    Jag och min man har varit gifta i ett par år, vi är båda 30+. 1 gång i månaden låter väldigt lite, vi har sex 2-4 ggr vecka.

    Ett tips när ni är ensama, lägg er nakna i sängen och mys och plötsligt händer det grejer. Sen beror det också på din man, min man är ALLTID kåt och blir lätt hård.

    Men sen är vi alla olika.

  • Anonym (Varje dag)
    Äldre 16 Dec 20:38
    #7

    Skriver i den här tråden också då jag såg att du skrivit två likadana trådar.

    Vi har ungefär exakt samma livssituation med min makes jobb, jag hämtar och lämnar barn på skola och förskola osv.

    Dock har vi 5 barn mellan 4,5-11 år men vi har sex ungefär varje dag faktiskt, det Är något vi båda tycker är viktigt men även en mysig stund för oss för att efter somna Ihop i varandras famn.

    Med åren har vi börjat utforska sexet så det inte ska bli tråkigt och tror det är något som gjort att vi tycker om att ha sex med varann..

  • Anonym (Gnejs­)
    Äldre 16 Dec 20:39
    #8

    Hångel och närhet resulterar nästan alltid i kåthet och sex.

    Hur ofta hånglar ni? Ligger nära i sängen i varandras armar? Pussas och klämmer rumpa? Duschar/badar tillsammans? Komplimanger om utseende?

    Allt sånt här tänder ju lusten.

  • Anonym (Knäpp­t)
    Äldre 16 Dec 20:44
    #9

    Ni suger på sex eller nån av er, ja mear lägger man ner energi på att borsta tänderna än sex i månaden... illa.

  • Anonym (Hmm)
    Äldre 16 Dec 21:09
    #10

    Låter lite fattigt ....skönare att knulla som satan varannan helg....

Svar på tråden Hur ofta bör ett par ha sex?