• Äldre 20 Dec 09:51
    2563 visningar
    16 svar
    16
    2563

    Språkstörning någon med erfarenhet?

    Min son fick den diagnosen i samma ålder. Han hade också svårigheter på alla områden. Han är tvåspråkig, det kan ju bidra, även om det generellt inte är en nackdel.

    Det blev bättre och bättre i skolan. Vi satsade förstås också hemma, läste mycket för honom. Han hade lite svårare med svenska, med läsförståelse främst, tyckte inte om att skriva heller. Men när han väl var i högstadiet var det inga problem längre, så det växte ut sig helt och hållet. Han var duktig i engelska från början, och svenskan kom han ikapp med som sagt.

  • Äldre 20 Dec 10:51
    #5
    Saral92 skrev 2018-12-20 09:56:30 följande:
    Okej, va skönt att höra att det kan försvinna med tiden.
    Fick din son resurs i skolan eller klarade han det på egen hand?
    Han behövde aldrig någon resurs och var ganska duktig i skolan, men mer lagd åt matte och no-hållet. Han gick teknikprogrammet på gymnasiet och gick ut med ganska bra betyg, jag tror det var även VG i svenska. Han läser astronomi på universitetet, har dock tröttnat och ska hoppa av och bli programmerare istället. Nej, han har inte verkligen haft några större problem. Bara legat lite efter på allt med språk i några år, men sedan kommit ikapp.
  • Äldre 20 Dec 14:27
    #9
    Saral92 skrev 2018-12-20 12:28:43 följande:
    Okej, vad skönt att han lyckats så pass bra!
    Min son har ju dock väldiga problem med fokus, så vet inte ens hur han ska kunna sitta stilla och lyssna. Vi ska göra en ny psykolog bedömning på honom innan skolan. Så förhoppningsvis så har vi rätt till allt stöd han behöver redan när han börjar.
    Kan det finns ADHD också med i bilden? Har även en son med ADHD....
Svar på tråden Språkstörning någon med erfarenhet?