• Äldre 29 Dec 13:47
    29425 visningar
    3333 svar
    3333
    29425

    Bf September 2019

    Tänker att jag också hoppar in här. Plussade den 27:e och bör vara mellan vecka 4-5, har ett missfall den 23/11-18 i bagaget som skrämmer mig något fruktansvärt. Dock var det fel redan från början och jag hade väldigt ont och mina värden höjdes inte som dom skulle så fick missfall i vecka 6. Stressar nu hela tiden över att det kommer gå åt skogen den här gången också - dock känner jag mig mycket mer gravid den här gången, än så länge med ömmande bröst, illamående, kissnödig hela tiden och väldigt trött. Håller tummarna att de går vägen den här gången :)

  • Äldre 29 Dec 13:51
    #43

    Är för övrigt 24 år, bor i Stockholm och det är första barnet :)

  • Äldre 29 Dec 16:40
    #46
    Anonym (Pyret) skrev 2018-12-29 15:20:06 följande:

    Grattis!! :) Förstår din rädsla, den är liksom oundviklig. Men jag tror och hoppas att det kommer gå hela vägen för oss alla! Ibland undrar jag om jag själv framkallar symtom, som jag även gjort när jag varit skengravid. Fast jag är ju gravid på riktigt denna gången men fattar inte hur man kan känna ALLA symtom som existerar... kan man va skengravid som gravid?! Haha


    Ja jag hoppas på det! Håller tummarna för oss alla :) Haha jag förstår hur du menar, man vill nog så mycket så man framkallar säkert lite i huvudet haha!!
  • Äldre 30 Dec 09:16
    #61

    Jag har en fråga som ni som vill kan svara på. Denna graviditet var helt oplanerad, och jag har nu ångest och panik över om detta är något som vi kommer fixa (jag vet att det är vanligt). Vi har alla yttre faktorer, precis köpt en större lägenhet, vi har varit tillsammans i över 6 år och är förlovade, vi båda har bra jobb med bra löner och vi båda har vänner och familj som skulle finnas där i vått och torrt.

    Men jag kan inte sluta oroa mig för pengar, jag skulle vilja vara hemma med barnet längre än ett år och då blir inte föräldrarpenningen speciellt hög (även om vi båda skulle få den högsta föräldrapenningen för vi ligger över taket) - liksom, vad ska man tänka på? Vi köper vår lägenhet nu i slutet av januari så sparkontot kommer att eka tomt då. Visst har vi 9 månader på oss att spara men jag har ett billån pch ett privatlån som är färdigbetalda om 2 år och jah vill vara helt ?skuldfri? egentligen och med ett bra sparkonto när jag får barn. Hur ser er ekonomiska situation nu när ni ska skaffa barn? Jag vet att folk klarar sig på mycket mindre än vi skulle göra men jag vill inte behöva anpassa barnets grejer för att vi skaffade barn i ?del tid? ekonomiskt.

  • Äldre 30 Dec 09:18
    #62
    Anonym (Svaga plus) skrev 2018-12-30 09:14:52 följande:

    Visst ser ni också en ökning?? (Som alltid så syns strecken betydligt sämre på bild) De rosa är teste tidigt. Första testen tagna för 8 dagar sedan, de sista nu precis.


    Absolut! Strecket förstärks :)<3
  • Äldre 30 Dec 09:55
    #66
    September89 skrev 2018-12-30 09:50:00 följande:

    Jag var bara 20 när jag blev gravid med mitt första barn, hade låg inkomst då jag jobbade deltid och hade precis tagit ett billån. Med andra barnet var jag också ung och pluggade så detta är första gången som ekonomin verkligen är bra inför ett barn. Man klarar sig med väldigt lite bara man planerar. Med normala inkomster har jag svårt att tro att man inte skulle klara sig med en bebis men det beror ju såklart också på hur ens utgifter och vanor ser ut. Om man ofta lyxar till det, tex äter ute ofta, går och fixar naglarna osv så kanske man får dra ner lite.

    Bebisar behöver ju inte dyra och slittåliga kläder på samma sätt som större barn och många av de saker som ?alla? köper till bebisar är egentligen inte nödvändiga. Mina har tex aldrig använt spjälsäng så det var ett helt onödigt köp för oss då barnen vägrade. Skötbord var vi inte heller använt utan tagit ner skötbädden på golvet då det funkade bäst med båda barnen. De dyra köpen är ju engångsköp som barnvagn och babyskydd. Och barnvagn går ju att få tag i hur bra och fräscha som helst begagnat. Spara så gott ni kan innan bebisen kommer och planera er ekonomi så borde det gå bra!


    Vi kommer ligga på ca 40,000 efter skatt när jag är föräldraledig. Om man räknar ihop alla räkningar, mat osv så kanske vi landar på ca 25000 tillsammans och därför skulle vi ha ett överskott på ca 15000. Jag kanske bara är knäpp att jag är orolig över detta. Men vill ju fortfarande kunna spara till resor, ha ett högt sparande till barnet osv. Tror jag har den här paniken för att för första gången i mitt liv så är detta något jag inte kan ha kontroll över och det ger en kontrollfreak-som mig panik :))))
  • Äldre 30 Dec 10:02
    #67
    Sofia20170520 skrev 2018-12-30 09:55:32 följande:

    Vi kommer ligga på ca 40,000 efter skatt när jag är föräldraledig. Om man räknar ihop alla räkningar, mat osv så kanske vi landar på ca 25000 tillsammans och därför skulle vi ha ett överskott på ca 15000. Jag kanske bara är knäpp att jag är orolig över detta. Men vill ju fortfarande kunna spara till resor, ha ett högt sparande till barnet osv. Tror jag har den här paniken för att för första gången i mitt liv så är detta något jag inte kan ha kontroll över och det ger en kontrollfreak-som mig panik :))))


    Och då räknar jag väldigt högt på våra utgifter, men lite för att vara beredd på sånt som kan hända och kosta pengar. Skulle även kunna vara utgifter för ca 18000 allt som allt.
  • Äldre 30 Dec 10:15
    #69
    September89 skrev 2018-12-30 10:14:06 följande:

    Tror som sagt inte alla att det blir några problem :) dock är det ju helt normalt att inte kunna spara lika mycket när man är föräldraledig och sparande till barnet har man ju många år på sig att få ihop, om det känns tight kan man ju vänta med det till efter föräldraledigheten. Tror ni har mer över än vad många barnfamiljer har :)


    Okej va bra, tack för dina svar :)
  • Äldre 30 Dec 18:58
    #77
    Jsv17 skrev 2018-12-30 12:19:59 följande:

    Vi har det också ganska ?gott ställt? min man är egen företagare (företaget går bra) och jag har bra betalt. Vi köpte hus samtidigt som vi blev gravida med vår son och jag var också lite orolig. Då jag ville vara hemma i 2år. Vi gjorde så att vi drog ner lite på utgifterna under graviditeten (förutom sånt måste köpas till bebis då givetvis) och sparade hela min lön under 7mån att ha som lite extra buffert, vi har klarat oss strålande i alla fall och åkt på resor, sparar till sonen och lever helt som vanligt trots att jag bara tog typ 2 dagar i veckan till han blev 1år (då måste man ta 5dagar i veckan för att skydda sin sgi) man minskar ju automatiskt på vissa saker som utekvällar osv och ökar på andra (bebis kontot mest haha) jag har då ändå köpt allt jag velat ha till min son och gjort det jag velat


    Åh va skönt att höra! Tack så jätte mycket för ditt svar ????
  • Äldre 1 Jan 13:08
    #83
    Skruttan855 skrev 2019-01-01 12:09:15 följande:

    Mindre bra avslut på 2018 när jag en timme innan midnatt började blöda :?( Antar att det är kört och får hoppas på en oktober-bebis istället....Lycka till ni andra <3


    Har blödningen fortsatt? Det finns ju en chans att det är en naturlig blödning och inget missfall. Håller tummarna för dig, och annars en styrkekram <3
Svar på tråden Bf September 2019