Inlägg från: setfire |Visa alla inlägg
  • setfire

    Bf September 2019

    Blev gravid utan mens emellan 8 veckor efter ett missfall (gissar jag), och fick 2-3 v på digitalt på julafton. Enligt app bf 30/31 augusti men då tänker jag att jag troligtvis går över åtminstone någon dag, så siktar ändå in mig på början av september. Kan ju diffa någon vecka fram och bak oavsett då jag inte har jättekoll och väntade lite extra med att ta graviditetstesten. Har en dotter som blir 4 i september. Känner mig stundvis inte gravid alls så funderar på att köpa ett digitalt igen och se om det står 3+ nu, men vågar inte riktigt.

  • setfire
    Jsv17 skrev 2019-01-03 12:21:03 följande:

    Är det bara jag som inte har ömma bröst? Bekymrar mig lite för det... var typ mitt enda symptom sist. Att man inte kan slappna av... jag önskar verkligen jag kunde det, jag VET att jag inte kan påverka hur det hör går men jag önskar jag visste! Det man vet kan man ju liksom förbereda sig på... förlåt för lite negativt inlägg men behövde skriva av mig lite


    Jag har bara ont i bröstvårtorna, typ när jag duschar, men inte annars.
  • setfire

    [quote=79668168][quote-nick]Anonym (chockad!) skrev 2019-06-04 07:22:09 följande:[/quote-nick]Jaha då var det bara ett par timmar kvar så får jag se bebisen igen :) Hoppas allt ser bra ut. 

    I går var hon extremt lugn!! Hon brukar vara otroligt hetsig i magen haha så blev faktiskt lite orolig. Buffade ordentligt på magen i går kväll/natt och då fick jag lite gensvar men inte som vanligt men nu på morgonen är det lite mer fart igen. Så blir skönt att få kolla av att allt ser bra ut!

    Jag undrar lite över detta med vikten. Jag har ju två barn sedan tidigare. Då gick jag upp ca 13-14 kg med båda. Jag gick upp det mesta i början om jag inte missminner mig. Efter v 31 gick jag nog bara upp nåt enstaka kilo, men totalt sätt blev det ju ändå en bra viktuppgång.

    MÅSTE man gå upp i vikt? Växer barnet ändå om man INTE gör det? Jag har inte gått upp nåt enligt vågen på MVC och enligt min våg kanske 1-1,5 kg...

    Bör man vara orolig?? Någon som vet? Jag äter som vanligt och kan inte äta så mkt mer än jag gör för det tar stopp. Det sägs ju också att man inte ska äta för 2... någon som vet nåt om detta?[/

    Så länge man själv och bebis mår bra och man äter ?normalt? tror jag kroppen lägger på sig det den behöver. Mitt första barn blev nästan 20 kg+ och jag tror det slutar på samma denna gång. Är i vecka 28 & gått upp nästan 10 kg. Jag äter och rör på mig och vi mår båda bra, så jag är inte orolig även om bm antydde att jag gått upp en del i vecka 23 (+ 6kg då). Gick upp exakt samma förra gången i dessa veckor.

    Sedan vet jag en som var smal och hon gick bara upp runt 2 kilo totalt om jag inte minns fel. Både hon och bebis mådde bra men hon la bara inte på sig. Hon fick dock lite extra kontroller för att ha koll på bebis tillväxt men det såg bra ut hela tiden, så det var hon i sig själv som gick ner, kan man säga.

    Men är du orolig är det såklart bra att kolla upp, oro är aldrig roligt.

  • setfire

    Har inte alls varit aktiv i tråden under min graviditet men jag har bf 1 september (har fått tre olika datum på tre ultraljud mellan 26 augusti och 1 september men det sistnämnda är från rul och det man går på).

    Fler som har väldigt lugna bebisar i magen? Tycker det skiljer så himla mycket från min första, hinner nästan bli orolig, men vet ju med mig att jag upplevt det med den här sedan start. Jag känner den varje dag men den har långt ifrån samma kraft som mitt första barn. Vet inte om det kan ha att göra med att den ligger med huvudet neråt, att den inte riktigt når, samtidigt kan den ju ha ändrat läge sedan detta kollades i vecka 29 i samband med att jag hade väldigt onda sammandragningar (fick antibiotika mot uvi men vet inte om jag hade bakterier, bara att jag hade vita blodkroppar i urinen).

  • setfire

    [quote=79727784][quote-nick]sandaler88 skrev 2019-07-01 14:14:04 följande:[/quote-nick]Här har du en till med en ganska lugn bebis.. (tack och lov) har den kommit igång senaste veckan lite mer. Men i helgen blev jag orolig igen och var nära på att ringa in igen, men det kom igång lite tillslut. Men jag har redan varit inne 2 gånger, i vecka 24 och i vecka 28, men allt har sett bra ut. Men har absolut inga hårda sparkar som typ gör ont eller någon direkt kraft, det är mer lite bök och som att den glider runt lite. men usch vad man kan bli orolig. tror bara man ska gå på magkänslan när det gäller att ringa/åka in. hellre en gång för mycket! Jag har fått så fint bemötande båda gångerna, vilket gör att man känner sig trygg i att våga ringa. [/

    Ja, det är ju lite oroande. Tycker jag känner mycket ibland, som vissa nätter och så. Och jag känner varje dag men det kan ta ett tag innan det kommer igång på morgonen. Senaste bm-besöket hörde barnmorskan att bebisen var väldigt aktiv när hon mätte hjärtljuden men jag kände ingenting förutom nåt väldigt litet. Troligtvis sparkar den inåt vid de tillfällena, men det gör en inte mindre orolig, för man kan ju bara gissa.

  • setfire
    Tösen01 skrev 2019-06-29 16:00:55 följande:

    Min tjej är också "lugn" och jag vet delvis varför. Hon gillar att ligga i säte med ryggen utåt. Det gör att många sparkar känner inte jag! Utan att jag blir mer nödig, akut då och då. Har haft många ultraljud av olika anledningar och på alla utom en, har hon legat i säte. Under en vecka kände jag däremot massor med sparkar, högt upp och var full rulle i magen. Var då inne på förlossningen pga sammandragningar och då gjordes ett ultraljud, men då var huvudet neråt! Under ett par dagar kände jag henne jättemycket, tills det återgick till det lugna. Blev såklart orolig, men då när vi gjorde tul, hade hon vänt sig igen till säte. Haha. Läkaren berättade att det ofta är så bebis ligger när man känner dem mindre. Eftersom jag verkligen känner skillnaden på hur mycket jag känner beroende på hur hon ligger, har jag blivit lugnare. Nu senaste dagarna känner jag mer överallt, så tror

    hon snurrar mer nu. Skönt, för att jag inte behöver fundera, men stundtals blir det så att det blir för mycket. Haha. Men ändå tacksam. Får se hur hon ligger på TUL på måndag!


    Ja, jag tror min filur också ligger med ryggen mot magen, men den har haft huvudet neråt i flera veckor. (Bm trodde inte den skulle ändra position). Och lugn är den nog inte verkar det som, då den varit väldigt aktiv vid alla ultraljud (4st), jag bara känner väldigt lite ;) så jag är delvis lugn i att positionen gör sitt men kan ändå inte låta bli att oroa mig lite. Men vet att jag var orolig även förra graviditeten, det är ett så stort ansvar att det endast är jag som jag själv avgöra om det behöver kollas upp.
  • setfire
    Etta skrev 2019-07-02 19:22:29 följande:

    Jag är fruktansvärt trött! Går in i v 28 imorn och känner mig ofta helt utmattad, framförallt från lunch och framåt. Somnade nästan framför datorn på jobbet häromdagen... Äter också järntabletter och hade bra järnvärde på senaste kollen.


    Tycker det kommer i perioder. Känner mig rätt stark och pigg överlag men har dagar då jag bara vill ligga i sängen och sova (vilket inte riktigt går med en snart 4-åring). Men de senaste dagarna har jag varit extra trött erkänner jag. Går in i vecka 33. Så det blir mycket film för syskonet, och sen får pappan aktivera lite mer.
  • setfire
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-22 16:33:51 följande:

    Hur stor var hon? :) Och vilken vecka var det nuigen hon kom i?

    Alltså jag kan inte förstå hur jag kan tycka det är så sjukt jobbigt att vara gravid denna gång. Jag är mindre, både mage och viktmässigt än mina förra graviditeter. Jag har eg bättre förutsättningar både ekonomiskt, boendemässigt och socialt nu än då.

    Jag har bättre mental status egentligen än då också men ändå känns det såååå tungt och har gjort sista 2 månaderna!

    Nu är det ca 2 v kvar, om hen inte vill komma tidigare, men det känns som en evighet. Försöker ha NÅT att sysselsätta mig med varje dag förutom att sova 1-2 timmar för jag är så sjukt trött.

    Nån mer som är väldigt trött nu på slutet??

     

    Vilka BF datum har vi i tråden nu? Vore så skoj att ha lite koll på när de planeras komma alla små bebisar.

    Jag har BF 14/9 men planerat snitt ca 10 dagar innan!


    Jag har bf 1 september :) och jag är jättetrött jag med! När dottern är på förskolan (15 timmar/v sedan denna veckan) har jag endast fokuserat på att vila & sova och det har varit såååå skönt!
  • setfire

    Fick min flicka precis i uttalad tid, klockan 12 den 1 september :) en ljuvlig liten tjej och vi är nu en väldigt lycklig familj på 4 som njuter av bebisbubblan. Allt har gått så bra man kunnat önska! Är så otroligt tacksam.

  • setfire
    Anonym (chockad!) skrev 2019-09-24 12:54:21 följande:

    Hur gamla är era nu och hur mkt har de gått upp sedan födseln, eller lägsta vikten?


    Min tjej vägde 3700, gick ner till 3560 gram, en vecka senare vägde hon 3970 gram och vid senaste bvc-besöket vid 18 dagar vägde hon 4270 gram. Hon var väldigt lång vid födseln (53,5 cm) och vi har inte mätt henne sedan dess men jag gissar att hon växt åtminstone 5 centimeter.
Svar på tråden Bf September 2019