Forum Första barnet - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bf September 2019

  Sön 3 feb 13:01 Läst 0 gånger Totalt 3198 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Seppebebbe) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Seppe­bebbe)
  Återställ
  Sön 3 feb 13:01 #961

  Behöver bara skriva av mig lite. Jag är i vecka 10 och känner mig just nu så otroligt nedstämd och orolig. Känner mig så värdelös då jag varit (och fortfarande är) så väldigt trött nästan hela graviditeten, orkar liksom inte lyfta ett finger här hemma. Mina dagar går verkligen ut på att jobba, gå hem och äta för att sedan sova. Helgerna sover jag i princip mig igenom förutom några undantag då jag orkar titta på tv i soffan. Orkar inte laga mat och känner mig dessutom illamående bara av tanken att ta i ingredienser och stå i matos. I vanliga fall älskar jag att laga mat. Detta har hur som helst lett till mycket onyttig hämtmat och jag som i vanliga fall inte äter kött har gjort fler och fler undantag då kött och brie är typ det enda jag är sugen på.

  Jag går också ganska rejält ont i magen då och då, det kommer och går och är som starkast på kvällarna. Min bm säger att det förmodligen är växtvärk men jag blir ändå så orolig. Så fort jag går ont i magen är jag säker på att det blir missfall och stunderna emellan är jag rädd att den lille redan dött för flera veckor sedan. Har inte varit på vul och känner att jag säkert bara lurar mig själv.

  Nu blev det en lång och väldigt klagande text men behöver som sagt bara skriva av mig lite. Kanske känner någon igen sig lite?

 • Anonym (Seppe­bebbe)
  Återställ
  Sön 3 feb 14:05 #968
  Jojjans skrev 2019-02-03 13:46:19 följande:

  Oj för man äta brie? Några särskilda restriktioner eller vilken som helst? Har ett sjukt sug efter goda ostar nämligen ;)


  Nej man får ju inte det tyvärr, men jag är också extremt sugen på ostar. Därför jag ger efter gällande mitt sug på kött trots ärr jag i vanliga fall inte äter det.
 • Anonym (Seppe­bebbe)
  Återställ
  Tis 19 feb 17:27 #1448

  Var på kub ul idag och fick se bebisen för första gången, en livlig liten krabat som vände sig och rörde på sig mycket. Fick lägsta sannolikhet för kromosomavvikelse. Känns så skönt och jag kan äntligen slappna av lite, har varit så nervös för missfall hittills. Ska även börja berätta för familj i veckan.

 • Anonym (Seppe­bebbe)
  Återställ
  Tor 21 mar 18:59 #1919

  Har nyligen fått veta att jag har gbs som upptäcktes iom urinvägsinfektion. Är så orolig för för tidig vattenavgång och födsel samt självklart för risken att barnet smittas vid förlossning.

  Är det någon här som har erfarenhet av gbs? Hur stor är risken för prematur födsel? Eller för allvarliga komplikationer för barnet?

  Har läst mycket på Internet men tycker det är svårt att hitta fakta. Många hemska skräckhistorier har jag dock stött på.

 • Anonym (Seppe­bebbe)
  Återställ
  Ons 27 mar 12:05 #1998

  Jag är sedan några dagar färdigbehandlad för urinvägsinfektion men har fortfarande ont i magen på samma sätt som gjorde att vi först testade för uvi. Det gör mig orolig eftersom det kan vara så pass farligt med uvi under graviditet och till råga på allt upptäcktes att jag också har gbs.

  Är det någon här som har erfarenhet av uvi under grav? Försvann era symptom helt efter behandling? Någon med erfarenhet av gbs? Och hur känns det i magen för er som inte haft uvi eller gbs, värker det? På vilket sätt isf och hur ofta?

  Jag är i v. 18.

 • Anonym (Seppe­bebbe)
  Återställ
  Ons 27 mar 12:40 #2000
  Daphodil skrev 2019-03-27 12:18:02 följande:

  Då ska du be om en ny urinodling. Jag hade uvi förra graviditeten, det kändes som en vanlig uvi, dvs sved. Det var inte gbs.


  Ja jag får väl göra det men när jag pratade med min bm angående något annat några dagar innan avslutad behandling så berättade jag att jag fortfarande har ont i magen på samma sätt och hon sa då bara att det är lätt att inbilla sig när man är orolig och att hon ibte tror det är någon fara.

  Vet du om det kan vara så att urinvägsinfektioner inte går över trots behandling med kåvepenin? Försvann dina symptom efter behandling?
 • Anonym (Seppe­bebbe)
  Återställ
  Ons 27 mar 19:50 #2017
  Daphodil skrev 2019-03-27 13:23:29 följande:

  Nu har jag läst på. Det är vanligt att vara bärare av GBS som gravid, och att bakterien återkommer efter behandling. Det verkar inte farligt i sig, men du ska troligtvis ha antibiotika vid förlossningen för att undvika smitta till barnet. Tycker oavsett att du ska be om urinodling om besvären fortsätter.


  Precis, jag kommer få antibiotika under förlossningen och som du skriver verkar gbs i sig inte vara så farligt i sig under graviditeten. Men det är just urinvägsinfektionen som kan skapa problem nu under grav. Jag får helt enkelt höra av mig till bm igen och be om att få lämna nytt urinprov.
  Elcca skrev 2019-03-27 13:33:55 följande:

  Skickade dom odling på din urin? Ibland kan det vara så att den antibiotikan man får inte hjälper med en specifik baketerie. Har du symtom igen tycker jag absolut att FU ska höra av dig till din vc eller bm igen!


  Ja precis, jag fick lämna urinprov pga misstanke om uvi och det var då man också upptäckte att jag har gbs. Jag ska kontakta min bm imorgon. Känner mig bara så löjlig när barnmorskan direkt avfärdar med att "det är lätt att inbilla sig när man är orolig". Men det är klart att hälsan är viktigare än huruvida jag uppfattas som överdrivet orolig eller ej!
  Anonym (Trean) skrev 2019-03-27 14:01:21 följande:

  Nej det behöver inte vara rätt. Hon kan behöva ha högre dos eller ta fler dagar. Inte alls ovanligt att behandling inte hjälper med en kur. När symtom återstår är det vanliga att man tar en ny odling 7 dagar efter avslutad behandling.


  Okej det är så alltså, att behandlingen inte alltid hjälper? Jag ska se till att ringa bm imorgon och be om att få lämna nytt urinprov.
 • Anonym (Seppe­bebbe)
  Återställ
  Tor 28 mar 10:28 #2026
  Daphodil skrev 2019-03-27 20:11:25 följande:

  Du ska inte känna dig löjlig, dumt av bm att bara avfärda dig. Jobbar som läkare och om en uvi-behandlad patient inte blir bra är ny urinodling det första jag beställer.


  Tack, du har helt rätt. Jag ska lämna en ny utbildning imorgon bitti så får vi se sen
 • Anonym (Seppe­bebbe)
  Återställ
  Tor 28 mar 10:31 #2027
  Mickaela_med_ck skrev 2019-03-28 06:56:09 följande:

  När har alla RUL? Jag har den 15 April, är då I v 20+3. Känns inte det lite sent? Eller är det bara Jag som är otålig kanske..


  Jag har rul 9/4 och är då i v 19+0. Längtar så efter att få se hur allt står till därinne.
 • Anonym (Seppe­bebbe)
  Återställ
  Tor 4 apr 15:45 #2144

  Är så väldigt sugen på dessertostar men det får man ju inte äta som gravid. Alla ostar uppvärmda till minst 70 grader ska dock var ok enligt livsmedelsverket. Men hur gör ni, vågar man äta en britårta som varit i ugnen? Jag vill verkligen men vet inte om jag vågar riskera nåt...

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll