• Äldre 6 Jan 13:57
    29420 visningar
    3333 svar
    3333
    29420

    Bf September 2019

    Plussade på annandagen. Bf 7/9. Jag är 37 år, har två barn sedan tidigare som är 7 och 9 år. Jag har inte så lätt för att bli gravid pga att jag sällan ägglossar spontant men med lite medicinsk hjälp har jag nu för tredje gången lyckats bli gravid. Jag mår alldeles utmärkt men å andra sidan började jag inte må illa förrän i v7 vid de två andra graviditeterna. Jag vill inte vara med i någon FB.grupp på grund av sekretess. Vissa saker vill man inte ska komma ut och det spelar ingen roll hur hemlig fb-grupper än är så läcker de som såll. Jag vill gärna vara med i gemenskapen här på Familjeliv där jag kan dela både smått, stort och kanske det som kan vara lite känsligt.

  • Äldre 6 Jan 21:37

    Var lite försiktig med fb-grupper om det är något ni inte vill gå ut med ännu. Det är "alltid" en "vän som känner en vän" som känner........ osv. Med erfarenhet från tidigare graviditet så vet jag hur snabbt känsliga uppgifter kan läcka ut.

  • Äldre 8 Jan 19:46

    Ja, eftersom jag är 37 år så blir det KUB sedan får resultatet därifrån styra fortsättningen. Det är mycket man ska oroa sig för (suck). Fast jag har bestämt att jag faktiskt väntar barn....inte ett missfall :)

  • Äldre 10 Jan 19:02

    Jag mår också oförskämt bra. Känner ingenting......med de två andra barnen började jag må illa i v7 och nu är jag knappt i v6 ännu så det kanske kommer. När illamåendet kom i mina förra graviditeter kom det med besked. Jag tålde inga lukter, inget matos och hade någon parfym på sig i bussen fick jag stiga av. Inget att längta efter......bara man viste att lilla "ärtan" mår bra.

  • Äldre 21 Jan 10:45

    Det är magiskt.......idag har jag och sambon sett ett litet tickande hjärta i v 7+0 och storleken på "Lilla Ärtan" stämde med tiden. Beträffande mitt "skryt" i tidigare inlägg om att jag mår så bra har jag fått ångra det nu. Jag kräks inte men mår ständigt illa och måste småäta hela tiden för att lite minska suget i magen. Provar nu seaband men är osäker på om jag känner någon direkt effekt. Fast vem vet.....tar jag av banden kanske jag mår ännu mer illa.

  • Äldre 21 Jan 22:34

    Jag fick ett tidigt vull eftersom jag inte har några naturliga ägglossningar och fått hjälp av en privat gyn. Hon vill gärna se att allt ser bra ut innan hon släpper iväg sina patienter till mödravården.

  • Äldre 4 Feb 13:19

    Tack för det snälla farbror doktorn. Sjukskriven 10 dagar för att slippa spy hela tiden på jobbet. Nu får jag spy hemma i stället. Vad jag önskar att bara få må bra en liten stund......jag har nästan glömt bort hur det känns och ändå är det bara "tre" veckor jag haft det så här.

    Beklagar verkligen dem som de gått snett för. ????

  • Äldre 23 Feb 00:25

    Idag var det KUB-ultraljud och det blev låg sannolikhet..... Gå hem och fira sa barnmorskan, det blev en halv hamburgare som vände och kom upp igen. Men det var fantastiskt att få se den lilla leva om i magen. Vi fick lite extra bonustid i ultraljudsmaskinen eftersom "hen" inte ville visa upp sig. Inte förrän jag varit uppe och gått en stund kunde BM göra sina mätningar. I övrigt är jag sjukskriven pga illamående och frekventa kräkningar. Nog för att jag mådde hemskt vid mina två andra grav. men denna tar priset....tar mig knappt ur sängen och kräkhinken är min närmaste "vän". Vätska tar jag en tesked åt gången och hoppas att kroppen tar upp det den behöver innan nästa kräkning. Hörs igen när/om jag mår bättre. Går in i v 13 på söndag och då måste jag få tillbaka mitt liv igen.

  • Fri 29 Mar 2019 18:10

    VARNING, GNÄLLINLÄGG. Går in i vecka 18 på söndag och mår fortfarande lika illa och kräks flera ggr/dag. Kanske med lite god vilja kan jag känna någon liten stund senaste veckan när illamåendet inte är precis lika tryckande. Jag är fortfarande sjukskriven på heltid och håller på att ledas ihjäl. RUL är inbokat den 12/4. Trots att det är min tredje graviditet har jag inte känt några fosterrörelser än men magen växer på och går inte att dölja längre. Mina arbetskamrater vet inget om graviditeten och chefen har hittat på en lämplig lögn om varför jag är sjukskriven. Oj vad jag längtar tillbaka till jobbet och efter lite social samsamvaro.

  • Wed 3 Apr 2019 14:35
    virrhjarnan skrev 2019-04-03 13:18:17 följande:

    Hej!

    Tänkte höra om jag får vara med även om tråden varit igång ett tag? ????

    Är gravid med bf 13/9, är mitt andra barn och sambons första. Första barnet är 5 år så är ett tag sedan jag var gravid sist ????????


    Här får alla vara med, till och med en gnällspik som jag, så välkommen hit.

    Fast idag är jag lite mer positiv......jag mår lite bättre nu och kanske jag börjar få tillbaka mitt liv.
Svar på tråden Bf September 2019