Inlägg från: Solgul |Visa alla inlägg
  • Solgul

    Bf September 2019

    Hej allihopa och gott nytt år!

    Hoppar in här i gruppen också. Är gravid i v 5+0, positivt gravtest strax före jul. Som ett par av er andra är jag gravid efter ett missfall i v 10+ i september. Såklart mycket tankar kring detta men försöker att bara vara positiv och glad nu. :) Första barnet för mig och sambon som enligt sista mens är beräknad till 3/9. (Bubblar inombords när jag skriver detta!)

    Någon mer som ska ringa MVC imorgon?

  • Solgul
    Lita89 skrev 2019-01-02 09:21:40 följande:

    Hej allihopa!

    Hoppar in här, plussade strax efter tolvslaget på nyårsafton (och tre gånger till efter det :P). Om allt går som det ska så blir det vårat första barn :). Det känns ju helt omöjligt att hålla detta hemligt så hoppas på att kunna ventilera här! Har ni ringt MVC än? Jag försökte förut men telefonkön var full för dagen...


    Försökte också ringa MVC idag men inte heller jag kom fram... Tycker det är ett lite dåligt tecken och överväger faktiskt att ringa en annan MVC imorgon istället. Vill ju lätt kunna komma i kontakt med dem!
  • Solgul

    V 10+1 idag, samma dag som förra graviditeten avstannade. Känns lite tufft men vet ju att jag inte kan göra något för att påverka. Nästa ultraljud kommer vara olidligt nervöst...

  • Solgul
    Mamaamu skrev 2019-02-07 16:51:37 följande:

    Tack :)

    Problemet med detta är att jag skulle på kub nästa vecka i v11 men nu skrev han in att jag inte skulle gå på den utan vänta och gå 1-2 veckor efter . Är då rädd att om mina beräkningar stämmer med min mens, ja då är jag i v 13 och då är det försent med kub.

    Fostret var 6.5 cm lång nu iaf.


    Hm, bara en fundering. Fostret kan inte ha varit 6,5 cm om de påstår att du är i v 8+3. Den längden skulle motsvara typ v 13+0...
  • Solgul
    September89 skrev 2019-02-07 17:56:37 följande:

    Idag fick jag hem tider för både kub och rutinultraljudet. Lite besviken då jag hade hoppats på kub nästa vecka men det blir först om två veckor. Kommer alltså vara i vecka 14 enligt deras beräkning men vecka 13 enligt vad jag själv tror pga långa menscykler. Fick sämsta tänkbara tidpunkten också, måste lämna jobbet en timme efter att jag börjat och mitt i pågående aktiviteter. Måste komma på något att säga på jobbet igen också. Inför bm besöket sa jag att jag skulle på cellprov och kanske bli sen till jobbet.

    Usch, blir så stressad av att behöva gå ifrån på arbetstid men oftast är det ju svårt att styra så att man får tider innan eller efter jobbet. Tror att mina kollegor är förstående men nu har jag varit sjuk hela veckan och sedan har jag både kub och dotterns utvecklingssamtal som jag måste gå ifrån för när jag kommer tillbaka. Känner mig inte som någon rolig kollega just nu!


    Tycker också det är svårt vad man ska säga på jobbet. Har ett jobb där någon måste täcka min position när jag går ifrån. Men visst är det svårt med vad man ska säga så här tidigt?! Skall dessutom på tidig glukosbelastning i v 10+ eftersom min pappa har diabetes...
  • Solgul
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-10 10:11:26 följande:

    Någon här som tränar under graviditeten?

    Någon som tränat mycket innan och ändrat det nu?

    Hur tänker ni kring träning?


    Jag tränar i princip som vanligt. 3 ggr/v mixat gym och pass. Var först lite nojig över att jag läst att man bara skall upp i 70% av maxpulsen (dvs strax under 140 för mig) och när jag tränar ligger jag ofta med en puls över 170 slag/min. Pratade med gynekologen i samband med vul och kom fram till att jag kan fortsätta med den träning som känns ok. Inte springa tills man spyr eller jobba upp världens mjölksyra.

    Så tänker jag :)
  • Solgul

    Efter träningen nu på kvällen tyckte jag att det var en lite brunaktig flytning på pappret. Satte på vita trosor för att kunna ha koll under kvällen, flytningen är mer "färgad" än vanligt men kan inte bestämma mig om jag tycker att den faktiskt är brun.

    Borde jag bara tagga ner om jag inte ens kan bestämma mig för att flytningen är brun??

    Är orolig för MA (som jag hade i höstat) och precis som ett par av er andra har jag haft trista drömmar de sebaste dagarna. V 10+5 idag, skall lämna blodprov inför KUB imorgon....

  • Solgul
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-13 14:34:42 följande:

    Ni som fått hemska och dåliga besked på era VUL/UL. Jag måste fråga, men jag förstår om ni inte orkar svara, men det är min största mardröm att man ska TRO att barnet lever men inte gör det!!

    Nu såhär efteråt, kunde ni se att nåt ÄNDRADES och att barnet kunde ha dött just den tidpunkten eller var det bara så att ni blev HELT överrumplade?

    Alltså förvånad, chockad osv blir man ju men tänker att man kanske efteråt ändå kan ha sett några symtom/tecken?

    Eller ni som haft MA/MF innan? Har ni märkt nåt om ni nu ser i backspegeln?


    Hade ett MA i v 10+1 i höstas. Tyckte inte att något hade ändrats, ingen blödning, ingen brun flytning eller smärta.
  • Solgul
    Röjarralf skrev 2019-02-19 21:09:49 följande:

    Har någon av er känt rörelser tidigt nu? Jag tycker mig känna av lite små sprattel ibland.men är bara i vecka 12+0. Tredje barnet. Kan ju också vara tarmarna. Är ju äckligt "gasig" numera ????????


    Alltså jag tycker också att jag känner något centralt långt ner i magen som jag aldrig känt förut... Är första barnet för mig så vet inte vad jag ska tro. Var också väldigt gasig för ett par veckor sedan men inte nämnvärt nu. Är förresten också i v 12+0 idag!
Svar på tråden Bf September 2019