Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    FruW85 skrev 2019-02-01 08:55:33 följande:

    Ja, man hör ju mycket skrämselpropaganda om åldern, men än så länge är det ju egentligen inte SÅ farligt. Tänker bara spontant på en kommentar jag fick när vi berättade om förra graviditeten. "Åh grattis! :D Jag trodde aldrig ni skulle skaffa barn eftersom ni är så gamla! " Jo men tack liksom..he he....


    Fy vilken okänslig kommentar! Egentlgen tycker jag inte att min kropp känns gammal, och under året som gått har jag blivit gravid 3 av 5 försök, så jag är inte särskilt orolig lver fertiliteten. Det är mer att jag känner mig lite försenad till livet eller vad man ska säga. Jag har länge velat ha barn och trott att det skulle hända många år tidigare. Många av mina vänner har redan två barn. Känns lite tufft att vara sist på bollen ungefär... men jag försöker tänka att när jag om 30 år tittar tillbaka så kommer det kännas som att det blev precis som det skulle bli och att jag fick just MITT/MINA barn för att jag väntade.
  • Jojjans
    Anonym (Allie) skrev 2019-02-01 14:02:38 följande:

    Hur räknar man ut ÄL? Blir helt förvirrad av alla förkortningar. Jag är i 6+1 idag - någon som kan räkna ut vart ja hamnar? :)


    Hur vet du att du är 6+1 om du inte vet när du hade ägglossning?
  • Jojjans
    Anonym (ak) skrev 2019-02-01 15:39:45 följande:

    Det finns en ägglossningkalender på Familjeliv. Längst upp lite till vänster finns det en knapp ''Hem'' sen finns det ett alternativ ägglossningskalender. När ägglossningen sker beror på när du hade mens samt hur lång din cykel är (en normal cykel är 28 dagar men min t.ex är 34) 


    Fast även om man har en 28-dagars cykel har ju vissa ägglossning på dag 13 och andra på dag 17, även om 14 dagar innan mensen är det vanligaste. Det är helt enkelt omöjligt att veta om man inte tempat/tagit äl-tester/gjort vul som bekräftat ålder.
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-01 21:42:00 följande:

    Tycker mina symtom börjar klinga av!!! då blir man ju skitnojig!!!! :o

    Är i v 7+5 idag och de borde väl inte klinga av riktigt än???

    Mindre ont i boobsen i dag och lite mindre illamående (har dock köpt illamående band i går, men tyckte inte de hjälpte så mkt igår)....bör man vara orolig???


    Mina symptom kommer och går typ hela tiden och är olika starka från dag till dag. Tror inte det är nåt att oroa sig för (även om jag vet att man gör det ändå).
  • Jojjans
    Anonym (Allie) skrev 2019-02-01 18:14:00 följande:

    När jag ringde för att boka tid hos mvc så frågade hon när senaste mensen var, och baserat på de så är jag 6+1, men tänker mer att räknar man typ ett visst antal dagar efter sista mensen och att man då har ÄL? Jag har aldrig tagit tester för att få reda på Äl utan vi slutade med preventivmedel och här sitter ja nu med bebis i magen som antagligen är 6+1... därför undrar jag hur man räknar ut det,


    Ok. Ja då räknar dom bara efter en standardmall. Om du har 28-dagars-cykel så antar dom att du. Har äl på dag 14 och så daterar dom bebisen efter det. Ägglossningsdagen är vecka 2+0 om jag minns rätt.
    Anonym (ak) skrev 2019-02-01 20:24:33 följande:

    Men med hjälp av en ägglossningskalender får man ju ett hum när bebisen blev till  bättre än inget


    Det har du absolut rätt i :)
  • Jojjans
    balosi skrev 2019-02-02 00:33:38 följande:

    Hej alla.

    Jag är gravid med mitt andra barn i vecka 10. Jag läste nyss att kub-testet inte längre erbjuds till alla gravida där jag bor, utan bara om man är 35 eller äldre när barnet föds (jag är 32). Hur tänker ni kring det (om ni drabbas av liknande restriktioner)? Är ni lugna med att risken för kromosomavvikelser ändå anses liten eller gör ni kub-test privat?

    Under min första graviditet ingick testet för alla och jag gjorde det då.


    I vilken del av landet har dom tagit bort detta? Jag hade nog valt att bekosta det själv, eller kanske valt nipt med ul om jag ändå skulle betala själv.
  • Jojjans
    Hesge skrev 2019-02-02 10:30:14 följande:

    Hej på er alla! ????

    Jag är 33 år och bor i Stockholm. Vi väntar vårt första barn som är BF 29 september. Är just nu i vecka 6 (5+5).

    Några andra mammor i samma stad? ????


    Här har du en till 33-åring i Sthlm som väntar första barnet :) är 6+3 idag, med BF 24 sep.
  • Jojjans
    caramia skrev 2019-02-02 09:59:03 följande:

    Är ni sugna på nåt särskilt än? Här dricker jag massor av kall Bravo äppeljuice. SÅ gott! Funderar på om det kan vara cravings redan? Brukar aldrig vara särskilt förtjust i äppeljuice annars nämligen. Är i vecka 7.


    Inga cravings, men finns massa saker jag inte är sugen på snarare. Det som går bäst att äta är kalla och läskande saker typ saft, läsk, isglass, smoothies och olika juicer. Yoghurt utan müsli. Även om jag inte mår särskilt illa så får jag avsmak när jag äter och saker växer i munnen, även om jag hela tiden är så himla hungrig.
  • Jojjans
    Hesge skrev 2019-02-02 11:08:33 följande:

    Men hej! Vad roligt! :D

    Var i Stocholm bor du?


    Skickar meddelande :)
  • Jojjans
    Tösen01 skrev 2019-02-02 17:59:13 följande:

    I början mådde jag illa av allt typ, bara kall mjölk som var gott. Allt eftersom ökade min aptit och för ca 2 v sedan var jag hungrig jämnt. Är annars en person som inte är särskilt matglad, men nu älskar jag mat. Tyvärr är der vissa saker som inte alls går, typ yoghurt, all typ av fisk, avocado, ris, frukt och rotfrukter och bönor. Sjukt irriterande då jag vill äta mer vegetariskt, men kött är det jag är sugen på hela tiden, så tar en paus i mitt grönare liv. Vi bor på landet och köper kött av våra grannar eller det vi skjuter själva. Rädda världen får jag göra sen... Jag tror jag redan gått upp ett par kilo, eftersom jag slutade snusa och har försökt ersätta detta med annat. Men är ganska liten fortfarande, så inget som stressar mig. Hellre mår jag bra och är snäll mot mig själv, än atr försöka leva som vanligt. Obs jag vräcker inte i mig eller ätee för två, men i och med att jag är mer illamående och småäter samt tröttare och rör mig lite mindre, så går jag mer plus än minus ibland. Efter 10 år av svår anorexi så är det en oerhörd skön känsla att det inte spelar någon roll några kilon hit eller dit.... Dock kommer min omgivning undra, jag har nog aldrig vägt så mycket som jag gör nu. Haha. Dölja allt i tunikor. Går in i v. 9 på måndag. Hur går det för er alla? Är det någon mer som ska göra NIPT? Kram


    Låter som helt rätt inställning tycker jag, lyssna på kroppen och genren vad den ber om - den vet vad den gör!

    Jag har inte haft allvarlig anorexi men väl en del ätstörningar som yngre och har också pratat med min barnmorska om det förra gången, det kan ju hända att sånt blossar upp av all vägning och fokus på kroppen och hon var superstöttande. Men jag tyckte det var så skönt att slippa pressen på hur kroppen skulle se ut, utan bara att kroppen skulle bygga ett barn! Längtade efter att bli stor och tjock så även för mig var det en helt annan sak.
Svar på tråden Bf September 2019