• Äldre 3 Feb 09:51
    29602 visningar
    3333 svar
    3333
    29602

    Bf September 2019

    Tösen01 skrev 2019-02-03 08:02:06 följande:

    Oj, så då har du också känt av denna äs monster. Mår du bättre idag? Jag kommer nog inte väga mig hos barnmorskan, utan min läkare och behandlare får nog sköta det. Jag kan inte se siffror tyvärr. Jag ör inte ett dugg orolig inför den kommande viktökningen i och med graviditeten, men efteråt. Då alla onödiga kilon måste bort. Att kunna tappa i vikt långsamt, det kommer bli en utmaning. Hade du varit på inskrivning? Hur går det för dig?


    Jag tycker att jag mår bra idag, men precis som du är jag ganska nätt och liten vad jag än trycket i mig. Även om det var många år sen jag ansåg mig sjuk så måste jag varje gång ett nytt kilo läggs till aktivt jobba på att acceptera mitt nya utseende. Men jag tror också att man kan få samma känsla för post-gravid-kroppen som för gravid-kroppen. Att den fyller sin funktion, att kroppen inte längre finns för hur den ser ut, och att man ändå har sitt största fokus på en annan person. Jag är övertygad om att man försonas med kroppen på ett nytt sätt efter att ha burit och fött ett barn.

    I övrigt är allt lite läskigt. Jag är bara i vecka 7 och har inskrivning på onsdag och vul veckan därpå. Längtar så otroligt mycket tills vi får de livet där inne men också att få passera vecka 16 då jag förlorade min graviditet i höstas. Det är nog först då jag kommer våga tro på det här helt.
  • Äldre 3 Feb 12:28
    norrsken91 skrev 2019-02-03 11:53:44 följande:

    Önskar också att jag kunde få ett VUL för att lugna tankarna lite iallafall.. går in i V.8 på tisdag och har inskrivning imorgon ska då även ta lite blodprover. Får höra vad det finns för alternativ men får nog vänta ut till V.20 här. Känns som en evighet :(


    Finns det inte möjlighet att boka privat för dig? Det gjorde vi förra gången när vi inte hade nån särskild anledning mer än ?oro/nyfikenhet?. Nu har jag blivit lovad efter två missfall...
  • Äldre 3 Feb 12:32
    Anonym (ak) skrev 2019-02-03 12:02:08 följande:

    Hejhej! Har en till fråga! Det verkar vara några här som ska göra vul och undrar då om man gör det på rutin där ni bor? Eller om det är på grund av en speciell anledning?

    Jag ringde barnmorksemottagningen i fredags. Hon frågade när min sista mens var och jag sa att jag var osäker men runt den sista december och då bokade hon in att vi skulle ses den 25 december för enligt hennes kalender är jag då i vecka 8. 

    För att vara helt ärlig, så ljög jag om att jag inte visste när min sista mens var för hade läst att man kan få ett vul när man är osäker vilken vecka man är i? Jag har ingen aning  


    Här (Stockholm) är det absolut inte standard. När jag var gravid i somras bekostade vi det själva på privat klinik. Men efter missfall i vecka 16 i september och nyligen ett i vecka 6 så har vi blivit livade ett tidigt ultraljud för att lugna mig då jag varit sjukskriven till och från hela hösten och mått väldigt dåligt över vad vi förlorat. Jag trodde i ärlighetens namn inte ens detta skulle vara skäl för ett få ett vul utan var beredd att kriga för ett, men min bm bokade ett direkt lver telefon när jag ringde och bokade inskrivningen. Sån otrolig lättnad, även om min värsta rädsla nog inte släpper förrens efter vecka 16.
  • Äldre 3 Feb 13:46
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-02-03 13:01:44 följande:

    Behöver bara skriva av mig lite. Jag är i vecka 10 och känner mig just nu så otroligt nedstämd och orolig. Känner mig så värdelös då jag varit (och fortfarande är) så väldigt trött nästan hela graviditeten, orkar liksom inte lyfta ett finger här hemma. Mina dagar går verkligen ut på att jobba, gå hem och äta för att sedan sova. Helgerna sover jag i princip mig igenom förutom några undantag då jag orkar titta på tv i soffan. Orkar inte laga mat och känner mig dessutom illamående bara av tanken att ta i ingredienser och stå i matos. I vanliga fall älskar jag att laga mat. Detta har hur som helst lett till mycket onyttig hämtmat och jag som i vanliga fall inte äter kött har gjort fler och fler undantag då kött och brie är typ det enda jag är sugen på.

    Jag går också ganska rejält ont i magen då och då, det kommer och går och är som starkast på kvällarna. Min bm säger att det förmodligen är växtvärk men jag blir ändå så orolig. Så fort jag går ont i magen är jag säker på att det blir missfall och stunderna emellan är jag rädd att den lille redan dött för flera veckor sedan. Har inte varit på vul och känner att jag säkert bara lurar mig själv.

    Nu blev det en lång och väldigt klagande text men behöver som sagt bara skriva av mig lite. Kanske känner någon igen sig lite?


    Oj för man äta brie? Några särskilda restriktioner eller vilken som helst? Har ett sjukt sug efter goda ostar nämligen ;)
  • Äldre 3 Feb 14:00
    Jojjans skrev 2019-02-03 13:46:19 följande:

    Oj för man äta brie? Några särskilda restriktioner eller vilken som helst? Har ett sjukt sug efter goda ostar nämligen ;)


    Äsch typiskt, det var väl det jag hade för mig. Tändes ett litet hopp här :)
  • Äldre 4 Feb 06:42
    Miichaella skrev 2019-02-03 21:16:00 följande:

    Någon mer än jag som får jätteljusa bruna flytningar då och då? Alltså väldigt ljusa. Blir så orolig.


    Menar du att dom är blodblandade (gammalt brunt blod) eller snarare gulaktiga åt det bruna hållet konstant?
  • Äldre 4 Feb 09:05
    FruW85 skrev 2019-02-04 08:05:56 följande:

    Tog ett nytt test i morse och dom tre senaste testen är lika starka...eller svaga, beroende på hur man ser det. Misstänker alltså att hcg inte ökar så som det borde.. Skickade ett meddelande till min mvc så väntar på svar från dom. Googlade så klar på det efter och fick upp mycket information om utomkvedshavandeskap och nu känns ju min ryggvärk jag hade till och från förra veckan helt plötsligt värre ..Plus det faktum att jag inte haft lika mycket symtom den här gången. =/


    Vad jobbigt med ovissheten :( hoppas du får svar snabbt!
  • Äldre 4 Feb 11:26

    Blir så ledsen att läsa om er alla som det verkar gå snett för, särskilt när det inte är bekräftat och man inte vet helt säkert om man ska ge upp hoppet eller inte. Tänker på er, fy fan vad tufft det är!

    Det enda man får trösta sig med är hellre upptäcka det nu än typ vid KUB eller ännu senare. Hoppas ni får tydliga svar och bra hjälp av bm/vården oavsett vad som händer <3

  • Äldre 4 Feb 11:27
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-04 11:05:29 följande:

    Varit på vul idag! 

    Bekräftar v 8+1 och ett fint tickande hjärta!!! :D Så glad efter att ha försökt i över 2 år!! 

    Så ledsen för er som har det kämpigt just nu! Ge inte upp även om det känns så jävla tungt! <3 


    Vilken lättnad, grattis!
  • Äldre 4 Feb 13:13
    Miichaella skrev 2019-02-04 12:28:13 följande:

    Blodblandade och absolut inte hela tiden.


    Som en del skrivit kan ju svaga blödningar vara tecken på missfall, men det är också supervanligt med små blödningar utan att det är nån fara alls. Jag hade så vid typ 4 tillfällen i somras och fick höra av bm att det var vanligt att få små bristningar då livmodern växer plus att tappen+slemhinnorna är känsligare och mer blodfyllda så blödningar uppstår lätt och behöver absolut inte vara tecken på nåt dåligt.
Svar på tråden Bf September 2019