Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    norrsken91 skrev 2019-03-07 19:36:33 följande:

    Tack :) Ja vi var för nyfikna båda två och när chansen fanns via blodprovet tog vi den. Har en bekant som väntar sitt andra nu och de har inte kollat kön med varken första eller kommande, hon säger de var så otroligt häftigt att få reda på det i samband med förlossningen.


    Haha jaa förstår att man inte vill motstå när svaret är så nära till hands :) jag är sugen på att vänta tills förlossningen men min man vill veta innan så jag lär inte kunna hålla mig haha
  • September89

    Min mage har blivit sjukt stor! Det är som om den är markant större för varje dag. Gick in i vecka 16 idag och ser typ ut som om jag vore i vecka 20-25. Såhär fort gick det inte i mina tidigare graviditeter! Förra veckan var det bara jag och min man som kunde se att jag hade lite mage men nu är det så pass att andra kommenterar det. Jag trodde att jag skulle kunna dölja det ett tag till men nu har alla på jobbet upptäckt att jag fått mage haha. Tror också att jag kan ana lite rörelser/fladder.

  • September89
    Miichaella skrev 2019-03-07 22:06:09 följande:

    Hur tror du ni kommer göra? :) Man får ju reda på det till slut iaf, haha.


    Om han inte ångrar sig så tar vi nog reda på det på rul om det går att se då. Jag har ju ändå gjort det här förut och för honom är ju allt första gången så jag låter honom få som han vill haha!
  • September89
    Jojjans skrev 2019-03-08 06:56:30 följande:

    Kag känner mig så lyckligt lottad som klarat mig undan förkylningar under grav. Men dom första 6 veckorna efter plus så var jag hemma och arbetslös så det förklarar nog saken. Men nu har jag jobbat på en förskola i 2 veckor och inte heller känt av nåt, så hoppas att jag slipper!


    Jaa hoppas du klarar dig!
  • September89

    Så konstigt det låter med beräkningen av veckor!

    Jag har haft jätteoregelbunden mens så var osäker på hur långt gången jag var men på kub fick jag ett besked och då sa de att det BF datum som sattes på kub inte kommer att ändras vid senare ultraljud. Det stämmer alltså inte?

    Enligt hur jag beräknat så gick jag in i vecka 12 samma dag som kub men blev flyttad till 12+6 (barnmorskans beräkning utifrån en normal cykel var 12+5 så det var ju närmre än min beräkning utifrån att jag haft flera längre cykler). Jag kan alltså bli tillbakaflyttad igen vid rul då trots att de sa vid kub att man inte blir det?

  • September89
    Miichaella skrev 2019-03-10 09:54:28 följande:

    Det var någon som skrev här för ett tag sedan att den pratat med sin bm om tips för att undvika infektion? Skulle denne vilja dela med sig av det till oss andra? :)


    Det skulle jag också vilja höra om :)
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-10 11:03:12 följande:

    Vilken vecka är ni i och har ni gått upp nåt i vikt och isf hur mkt?


    Vecka 16, har gått upp litegrann, 2-3 kg kanske, som följd av stillasittande och småätande pga illamående i början. Vägde mig på inskrivningen i vecka 11 eller 12 och upptäckte då att jag vägde mer än vanligt. Dock väger jag mig väldigt sällan Så hade kanske lagt på mig lite av allt julgott också, gick loss totalt på allt godis och fika som jag fått från barnen på jobbet under december haha. så kan kanske inte skylla på graviditeten haha. Vägde mig imorse och då hade jag inte gått upp något sedan inskrivningen i alla fall.

    Känner egentligen att jag skulle behöva göra av med lite överflödigt hull men eftersom jag inte är överviktig så orkar jag liksom inte bry mig tillräckligt för att göra något åt det heller. Men äter mycket mindre sötsaker sedan jag blev gravid eftersom jag helt enkelt inte blir lika sugen längre och känner ändå att jag får i mig relativt bra mat.
  • September89
    Tigerkvinna skrev 2019-03-12 20:22:50 följande:

    Idag har min dag varit en mardröm och hela min värld rasade samman och gick i tusen bitar, men den slutade bra tillslut. Skriver för att få ventilera lite utav dagens hemskheter. 

    Det började med morgonen jag tänkte ringa till gyn för att beställa dagvårdstid för elektrolyt dropp pågrund utav mitt illamående. Kom dock inte riktigt ihåg vilken dag jag varit där senast och funderade på om det kanske var lite tidigt. Loggade därför in på 1177 för att kolla datumet. När jag loggar in ligger det och blinkar en liten ny symbol under läkemedel. Klickar där för att se vad det är. När jag kommer in på listan så bara svartnar det för mig och jag utbrister i totalt störtflod utav gråt. För där stod det Ordinerat på mitt förra besök några dagar tidigare Cytotec. 

    Piller som alltså används vid medicinsk abort. Blev helt hysterisk och kunde inte tänka klart. Kom inte ihåg om jag fått något piller sist eller inte då jag brukar få det ibland. Ringer BM i ren och skär panik som är jätte stöttande och gullig och säger att det är säkert bara något fel. Det går jätte fort med Cytotec om du inte haft blödningar så kan det inte ha hänt något. Dom är noga när dom delar ut det etc. Ring och prata med dom. 

    Men jag hinner ju trissa upp mig igen eftersom jag sen ungefär senaste besöket haft ganska stark mensvärk och började måla upp alla hemska scenarion att Cytotecen inte tagit utan bara skapat magont och ett dött foster. Och så var jag en blöt pöl på golvet igen. Men med min mans hjälp lyckades vi ringa gyn som var upprörda över situationen bad oss komma in så att vi fick reda ut vad som hänt. 

    Väl där blev vi fint omhändertagna utav sköterskor och barnmorskor som hade full förståelse för min störtgråt. Och tyckte inte jag överreagerade utan förstod till fullo oron. Men återigen försökte förklara situationen att risken att jag skulle fått i mig Cytotec är jätte liten då dom kollar noga vid adminstrering och när dom kollat loggar finns ingen logg för att jag fått något sist överhuvudtaget. Och att jag inte haft några blödningar gör risken ännu mindre. Men vi fick träffa läkaren som noga gick igenom datasystemet med oss och visade oss att det bara blivit fel i pappersarbetet då det var en patient brevid min säng som fått cytotec adminstrerat och läkaren råkat registrera in det fel. Och att i deras loggar kunde dom se att läkaren direkt insett sitt registreringsmisstag och registreat av det men att det tyvärr ändå legat kvar i systemet trots att det inte borde ha gjort det. 

    Men då min oro var i taket så fick vi ett ultrljud också bara för att få se att allt var OK med lilla grynet där inne. Och lilla grynet hade det mycket riktigt alldeles utmärkt där inne. Vuxit massor, såg ut som en liten bebis nu med armar, ben fingrar och tår. Lilla grynet låg och sög på tummen och vink viftade med andra armen och gjorde massor med akrobatrörelser med fötterna, och hjärtat låg djupt inne i den lilla och pickade på fint. 

    Min oro släppte något enormt när jag såg att lilla grynet hade det bra. Och lättnaden slutade i tårar men glädjetårar att få se lilla grynet. Känslan av att se något mer mänskligt än en liten blobb var enorm glädje. Så i allt hemskt så slutade det ändå bra. Men fick rejäl huvudvärk nu mot kvällen när alla spänningar och all oro bara släppte. 


    Fy vilken upplevelse! Tur att det gick bra tillslut. Hoppas du lyckades vila bort huvudvärken och mår bra idag.
  • September89

    Är det någon mer som redan känner av ryggont?

    Jag går in i vecka 17 idag och har så ont på kvällarna samt känner av då jag promenerat, suttit på golvet, suttit på hårt underlag osv. Eftersom jag jobbar på förskola sitter jag ju endel både på golvet och på hårda stolar som egentligen är avsedda för barnen. Tack och lov jobbar jag med de äldsta barnen så behöver iaf inte hjälpa till så mycket med påklädning och har inga blöjbarn.

  • September89
    Daphodil skrev 2019-03-16 17:46:07 följande:

    V11-12 kände jag verkligen en stor skillnad, blev piggare och illamåendet blev mer sparsamt och milt. Men sedan tre dagar har jag mått jätteilla intermittent, ffa på kvällen, och idag är jag lika dränerat trött som tidigare veckor. Känns så trist, hoppas det är tillfälligt. Någon som känner igen sig, och hur blev det för er sen?


    Jag hade en dipp i vecka 15 då jag kände att jag fick tillbaka illamåendet osv men det varade bara några dagar. Är nu i vecka 17 och mår bra igen, peppar peppar!
Svar på tråden Bf September 2019