• Äldre 17 Mar 15:56
    29523 visningar
    3333 svar
    3333
    29523

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-17 14:05:28 följande:

    Hur var era bebisar när ni var på KUB? Lugna eller väldigt aktiva?


    Våran var aktiv. Min man hade typ väntat sig att den skulle ligga och chilla eller nåt så han var jätteförvånad över all rörelse där inne.
  • Äldre 18 Mar 17:25
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-18 16:13:32 följande:

    Ingen som vet nån app som är mer exakt när det gäller uträknandet av veckor och dagar?

    Tycker ALLA appar ger olika även om man ger samma BF datum?!? :o JÄttekonstigt!

    Använder ni nån app, isf vilken?


    Jag använder Preglife bara för att en kompis tvingade på mig haha. Den räknar veckor och dagar rätt enligt vad de sa på kub iaf. Men tycker inte att appen är så jätterolig, ganska lite info under varje vecka.
  • Äldre 19 Mar 16:53
    Daphodil skrev 2019-03-19 09:48:31 följande:

    KUB idag! Världens finaste bäbis (nu vågar jag kalla den det) och största presenten för oss som fick förhöjd risk förra gången: risk 1/20 000 för alla kromosomavvikelser! Jag är VÄLDIGT lycklig!!


    Härligt att Det gick så bra :) då kan man pusta ut lite :)
  • Äldre 19 Mar 17:49
    Daphodil skrev 2019-03-19 17:31:37 följande:

    Ja, jag har inte vågat tänka att det är på riktigt förrän nu. Det känns fantastiskt!


    Kände likadant, efter kub blev det liksom på riktigt :)
  • Äldre 19 Mar 19:07
    Daphodil skrev 2019-03-19 19:01:15 följande:

    På tal om veckoräkningar... Vad har ni för BF? Det skiljer sig ju en del i gruppen, jag är tex en av de kortast gångna. Kul att se vilka man är nära i tid!

    Jag har BF 28 september.


    Jag blev flyttad till augusti, så en månad innan dig, 28 augusti
  • Äldre 19 Mar 20:15
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-19 19:45:29 följande:

    Känns konstigt att våga lita på detta nu. Går in i v 16 på fredag så tiden rullar på... borde vara rätt "safe" nu...berättade ju för chefen i fredags. Inte berättat för de andra på jobbet än. Berättat för 3 kompisar och sedan mina föräldrar.

    Varit på KUB och allt såg bra ut, men ändå vågar jag inte riktigt tro på det och vill inte berätta för folk. Har ni berättat för folk förutom de närmast i familjen?

    Jag inväntar RUL nu, borde väl vara om ca 3-4 v...

    Jag har hela tiden ett nytt datum då jag säger till mig själva att "DÅ ska jag våga lita på detta!" haha

    Har sjukt lågt blodtryck nu och har hjärtklappning och extraslag. Håller på att svimma på jobbet när jag står stilla osv... måste ringa MVC i slutet av veckan när jag kan så jag får lite ideer. Tycker jag gör allt med att dricka, träna, äta salt, ha stödstrumpor osv osv...men känns inte som om nåt hjälper haha


    På mig syns det så pass mycket att folk till och med vågar fråga så att försöka hålla det hemligt var ju bara att glömma haha. Berättade för familjen tidigt och sedan berättade vi lite efter hand när vi varit på kub. I vecka 15 ploppade magen plötsligt fram så sedan dess märker ju alla som träffar mig. Min man har dock inte berättat på jobbet än.
  • Äldre 20 Mar 21:00
    Tösen01 skrev 2019-03-20 17:49:27 följande:

    Det syns jättetydligt på mig. Är bara i v. 15 men har en liten kula som gör att inga jackor går att stänga. Har börjat framhäva magen, då jag bara såg stor ut i stora kläder. Måste ha gått upp 8 kg redan, minst. Trots att jag inte ändrat kost, mer än att sluta äta sötsaker, mår illa av det. Jobbar hemma på gården i stall, så är i ständig rörelse. Var hos bm igår, min livmoder är redan över naveln, så därför syns det mer. Jag är glad för det. Träffar jag personer som jag känner säger de grattis och när jag berättar att jag bara är i v15 stirrar dem på mig "kan man ha en sådan kula redan?". Första barnet också. Tydligen var det lika för mina systrar, mamma och mormor. Antar det till viss del är ärftligt? Nu har jag sett vår tjej 4 gånger, nästa gång är RUL, ifall jag inte blir nojjig och bokar ett privat ul till, eller om jag får göra ett TUL när jag träffar läkaren på specialist mödrarvården. Vill bara känna sparkar nu! Har ej gått ut på sociala medier om graviditet, kanske inte ens gör det. Men alla vänner och de i min familj vet samt de jag träffat på vägen. Jag tycker man ska göra det som känns bäst, vill man berätta:go for it, men vill man inte behöver man inte.


    Vi tänker nog inte heller lägga ut det på sociala medier. De som behöver veta har vi ju berättat för liksom så känns lite överflödigt. Det skulle ju bara vara en nyhet för bekanta som man inte brukar träffa liksom. Sen kanske det syns där ändå förr eller senare om någon lägger ut bilder som jag är med på, då syns ju magen haha.
  • Äldre 22 Mar 11:49
    Jojjans skrev 2019-03-22 11:33:42 följande:

    Äntligen lyckades vi genomföra ett KUB! Sprattlade på men inte sjövild. Fick lägsta möjliga risk på alla 3 trisomier, 1:20000. Så lättad!

    Hon flyttade mig också 3 dagar, så 12+6 idag istället för 13+2. Men det ger jag inte mycket för, för isåfall hade jag plussat 6 dagar efter äl och det känns omöjligt. Men nånstans där emellan :) kan ju dröja ett dygn efter ägglossning innan själva befruktningen sker. Får se om det ändras sen på RUL eller hur det blir.


    Så skönt att det gick bra! :) och vilken fin bild ni fick med de tydliga fötterna, ser ut som om bebis är på språng haha.
  • Äldre 22 Mar 11:55

    Är det någon som har tips på var man kan hitta fina gravidkläder? Har köpt jeans och t-shirts på hm som passar bra till jobbet men vill ha lite mer fina kläder också. Känns som att de flesta gravidkläder är så tantiga?!

  • Äldre 22 Mar 19:30
    Jojjans skrev 2019-03-22 19:11:58 följande:

    Ja så skönt! Äntligen. Nu är det bara två plågsamma veckor kvar tills vi passerat tiden för vårt missfall i höstas. Ser så mycket fram emot det, längtar verkligen efter att få se och känna mig gravid på riktigt. Något jag aldrig hann känna förra gången.

    Vi ska även börja berätta lite smått nu. Men på nåt vis vill jag liksom hålla det för mig själv. Helst skulle kag vänta till RUL.. och kommer norm inte alls gå ut med det på sociala medier eller liknande. Vill berätta personligen.

    Sambon kunde inte följa med på KUB idag så jag fick hela 6 bilder för att kullan visa honom. Från massor av olika vinklar. Postar två till!


    Snart är du där, två veckor går fort ;) snart syns det nog också :)

    Vi har nog inte heller tänkt lägga ut det på sociala medier. Jag är i vecka 18 och det syns tydligt på mig att jag är gravid så vi har berättat för släkt och vänner. Bekanta upptäcker det när de ser mig haha. Inte så att vi aktivt kommer dölja det på tex instagram men gör nog inget announcement av det liksom.

    Roligt att få med sig många bilder! :) vi ska göra rul om drygt en vecka. Börjar bli nervös eftersom jag inte känner av bebisens rörelser. Lite fladder ibland men kan inte säga säkert om det är bebisen jag känner eller något annat. Har vid det här laget känt bebisen dagligen under mina två tidigare graviditeter så är lite nojig!
Svar på tråden Bf September 2019