Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    norrsken91 skrev 2019-02-05 12:32:30 följande:

    Behöver era råd. Testat med stickor jag haft kvar vid varje ny vecka som jag går in i. Vecka 8 nu och imorse var testet otroligt svagt. :( Har läst här att det kan ändras men med morgonurin bör det vara starkt. De tidigare har visat otroligt starkt nästan starkare än kontrollstrecket.

    Ska man ringa och rådfråga sin barnmorska? Samtidigt skämms jag över att berätta man fortsatt att testa känns så dumt. Ska göra KUB i början på mars. länge dit om det redan nu visar sig att det är påväg utför. Första graviditeten och inga tidigare erfarenheter. Har inte ont och ingen blödning.. Klandrar mig själv att jag testade för detta är det enda jag tänker på nu.


    För det första så hoppas jag verkligen att det inte betyder nåt att du fått ett svagare test. Ovissheten är nästan det värsta och jag tycker verkligen att du ska ringa din barnmorska!

    Men OM det nu är så att graviditeten avstannat och hormonnivåerna sjunker så kommer det med största sannolikhet komma ut av sig själv innan KUB. Vid MA så förstår ju inte kroppen att graviditeten avstannat utan man fortsätter få positiv test och symptom och magen växer. Men om hormonerna sjunker så kommer det sköta sig självt, eftersom hcg är avgörande för att kroppen ska fortsätta behålla graviditeten såhär tidigt.
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-05 13:05:35 följande:

    Hur ?säkert? är det om man sett ett hjärta slå i v 8+1??

    Mindre risk flr MF/MA då??


    Ja då minskar risken en hel del. Vet inte om det finns tillförlitlig statistik, alla säger olika. Men dom flesta tidiga missfall eller MA där fostret dött tidigt är ju just för att hjärtat aldrig börjat slå som det ska, och ser man att det har det så kan man ju utesluta det. Sen finns det ju andra missbildningar eller fel som kan uppstå med alla organ eller när moderkakan tar över. Men ett slående hjärta ger dig bättre odds att det kommer gå bra!
  • Jojjans
    Hallonen80 skrev 2019-02-05 13:19:58 följande:

    Hej.

    Här har nog missfallet kommit igång med riktiga blödningar efter 2-3 dagar med bruna små flytningar. Jag har inte ont och det är okej. Vi får göra ett nytt försök när kroppen är redo. Jag hoppas och tror att kroppen kan lösa missfallet på egen hand förhoppningsvis..

    Lycka till ALLA med era septemberbarn <3


    Så sorgligt att läsa... jag fick missfall i 5+3 i december och det gjorde inte ondare eller blödde mer än en vanlig mens, och slutade blöda helt efter 5-6 dagar. Vi valde att försöka igen direkt och är nu i 6+6. Hoppas din kropp sköter det som den ska och att ägglossning kommer igen snart. Stor kram!
  • Jojjans
    GulRödBlå skrev 2019-02-05 14:00:57 följande:

    Tack jag såg det :)

    Anledningen var för att testen var negativa på sjukhuset men positiva hemma, så jag var orolig att något inte stod rätt till i kroppen. Typ X eller mola osv. Ingen hade egentligen ställt in sig på att jag var gravid.


    Jag förstår.. och vad kom det sig att du ens gjorde tester på sjukhuset om du fått positivt hemma? Har för mig att du skrivit tidigare om det men minns inte... och säg till om du inte vill att hag frågar, är så intressant att förstå hur vården funkar och vilken hjälp man kan få av vilka anledningar osv.
  • Jojjans
    Tösen01 skrev 2019-02-05 14:32:14 följande:

    Åh nu har vi varit och gjort ett ultraljud för att se om det fanns ett litet hjärta. Och det fanns det!! Otroligt häftigt, vi fick höra hjärtljuden och se liten, vi fick ett vanligt ul och ej vul, trodde inte man kunde se med ett vanligt men hon var superduktig och maskinen var den bästa och senaste. Kändes mer som att allt var på riktigt, att man kunde se liten via "magen". Barnmorskan sa även att risken för missfall är väldigt liten nu nör hjärtat slår, men der kan såklart hända andra saker. Men just nu är jag så tacksam och så lycklig och oavsett vad som händer imorgon, så ska jag låta mig vara världens lyckligaste idag. <3 Vi har inskrivning hos Barnmorskan i eftermiddag. Finns det någon fb grupp för oss med BF i september? Kram


    Grattis vad underbart!! Hur långt gången är du idag, eftersom att det gick att se på vanligt ul? Jag har tid bokad nästa torsdag och kommer då vara i 8+1, hoppas man ser mer än en liten klump :)
  • Jojjans
    GulRödBlå skrev 2019-02-05 14:32:58 följande:

    Har haft 3 missfall från ett tidigare förhållande, så ville egentligen bara kolla att allt steg som det skulle.. Med sonen fick jag plus först i v2-3 med ClearBlue.

    Min bm har varit helt fantastisk båda gånger och tagit min oro på allvar.


    Just det så var det. Gjorde du nån utredning då eftersom du haft 3 stycken?
  • Jojjans
    Tösen01 skrev 2019-02-05 15:08:53 följande:

    Tack! Jag är idag i v. 8+2, men vad jag förstår så är maskinen de har där jag går, en av de senaste och bästa, därav är det möjligt att se via magen, trodde innan jag gick dit att vul krävdes. Dock ser man inte så mycket än, haha en liten klump med ett snabbt tickande hjärta. Är skriven i Stockholm och går hos barnmorska där, vilken är delvis privat så det går att köpa till ul. Lyxigt. Bara 799 kr. Lätt värt det! Du kommer vara på samma dag som mig typ, men om du gör ul, fast då vul, kanske du kan se tydligare? Borde ändå vara lättare att se via vul. Fast ville bara se hjärtat slå och blev glad över att slippa gå vaginalt. Hur mår du då?


    Ja dö blir det ju nästan exakt samma :) jag bor också i Stockholm, och där jag är inskriven har dom läkare i huset med så vid behov är det lätt att få extra kontroller där. Jag har ju ett sent och ett tidigt missfall i bagaget och inga barn sen tidigare, så min bm bokade in ett tidigt vul åt mig redan vid inskrivning. Så otroligt tacksam för det. Men precis som dig är jag ju såklart mest intresserad av att se att hjärtat slår.

    I min graviditet i somras valde jag att betala själv, gick då till ultraljudsbarnmorskorna i Liljeholmen och tror det kostade 700. Så värt! Hade gjort det igen om jag inte fått ett via min bm.
  • Jojjans
    Daphodil skrev 2019-02-05 20:32:30 följande:

    Nån som vet om reglerna för vilka som erbjuds KUB har ändrats i Stockholm sen 2016? Då fick vi det, trots låg ålder, men nu läser jag att man erbjuds det om modern är över 35?


    I somras erbjöds alla i Stockholm KUB oavsett ålder. Har inte hört att det skulle ha ändrats men har inskrivning imorgon så lär få veta då.
  • Jojjans

    Jag tyckte bim-januari-tråden kändes helt fantastisk då det var såååå många plus där! Men nu upplever jag istället att det är otroligt många fler missfall i den här tråden än i andra BIM-trådar jag varit med i. Både en turmånad och otursmånad helt klart.

    Förutom att jag verkligen lider med er alla som det inte går vägen för så blir jag också påminnd om hur skört det är, och hur mycket som kan gå snett. Får se om jag kanske försöker ta en liten paus tills jag sett hjärtat på ul, blir så otroligt stressad av allt nu.

  • Jojjans
    FruW85 skrev 2019-02-06 10:43:57 följande:

    Det är ju lite det "farliga" med att det fortfarande är så tidigt =/ Jag var med i en fb-grupp min förra graviditet.. ca 60 medlemmar och det var i princip någon varje dag som droppade av pga missfall dom tre veckorna jag var med, så man insåg ju hur vanligt det faktiskt är :( inte alls bra för psyket om man redan är nojig =/


    Ja verkligen. Men har varit med i 3 BM-trådar nu och såhär tätt mellan missfallen har jag inte upplevt att det varit tidigare... jag går som på nålar.
Svar på tråden Bf September 2019