Inlägg från: Anonym (Orolig och stressad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig och stressad)

    Bf September 2019

    Har varit på RUL idag. Allt såg bra ut och i stort sett alla mätningar sa samma datum. Dock var det någon som var extremt envis och ville inte alls lägga sig så BM kunde kontrollera lillhjärnan. Tog närmare 45 min bara för att få koll på den. Fick även veta att det troligen blir en tjej.

  • Anonym (Orolig och stressad)
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-03 18:55:15 följande:

    Min 12 åring frågar så mkt klokt. Frågade spontant om det är nåt jag inte får äta eller dricka. Om jag hade gjort det ändå. Vad mig vara försiktig ???? så gulligt att han tänker så!

    Han frågar när man kunde vara "säker" på att allt går bra osv


    Ja väldigt gulligt. Skönt med omtänksamhet.

    Min 11- och 9 åring är likadan. Så fort jag äter något som jag inte ätit på ett tag så frågor 11-åringen mig om jag verkligen får äta det där. Hon håller ett litet extra öga på mig gällande maten och min 9-åring håller koll på träningen. Jag håller på med ridning och han vill hela tiden ha koll så jag inte överanstränger mig eller gör mig illa :)
  • Anonym (Orolig och stressad)

    Vi tillhör Uppsala region. Bor dock en bra bit utanför Uppsala. Tar 45 min till Uppsala och det tar lika lång tid att åka till Stockholm.

  • Anonym (Orolig och stressad)

    Vi var överens ganska tidigt att om det är en tjej så blir det Leah och om det blir en pojke så blir det Elliot. BM som gjorde ultraljudet sa att hon trodde det var en tjej. Så då blir det en Leah :)

  • Anonym (Orolig och stressad)
    Anonym (chockad!) skrev 2019-06-05 14:57:23 följande:

    Fasen denna graviditet är fasen inte min bästa.

    Ramlade och landade rätt på magen utan att ta emot mig. Fy fan vad ont!!!!

    Ringde in. Skulle avvakta...


    Usch så läskigt. Tror inte det är någon fara men måste ändå kännas oroligt när det gör ont.

    Själv höll jag på och ramla av hästen i måndags. Tror att det snart blir dags för ett uppehåll med ridningen.
  • Anonym (Orolig och stressad)

    Vi har köpt det mesta. Har lite små saker kvar. Igår var vi och köpte spjälsängen. När vi väl hade betalat och satt oss i bilen så kom paniken. Tänk om bebisen inte lever längre eller inte överlever. Hjälpte inte heller att det har varit väldigt lugnt i magen igår kväll och nu på morgonen. Usch den här oron är hemsk.

  • Anonym (Orolig och stressad)

    Vet inte vad som är bäst att få höra. Att man har stor mage eller liten. Själv fick jag kommentaren idag (är i v.25 (24+4)) att min mage var liten. Just idag var det inte bra att få den kommentaren. Börja fundera ännu mer om något är fel :(

  • Anonym (Orolig och stressad)
    Anonym (Trean) skrev 2019-06-10 15:18:49 följande:

    Min kompis hade ingen mage fram till v27. Det kan se helt olika ut så det behöver du inte tänka på. Det har göra med både hur lång överkropp msn har, hur bäckenet ser ut och åt vilket håll livmoder växer. Olika kroppar olika magar.


    Jo jag vet men med mina 2 tidigare barn så hade jag större mage än nu. Men försöker intala mig själv att varje graviditet är olik den andra.
  • Anonym (Orolig och stressad)

    Idag var jag hos barnmorskan. V.26 (25+4) Alla värden var jätte bra och magen var mitt på linjen. Barnmorskan kommenterade också att alla mått från ultraljudet var väldigt proportionerliga. Hon var nästan lite förvånad. Har haft turen att jag bara har gått upp 4,5 kg än så länge.

    Fick lyssna på hjärtljuden men det tog ett tag innan hon hittade. En envis bebis som flyttade sig så fort hon kom med maskinen. Till slut fick vi lyssna men då sparkades det rejält mycket.

  • Anonym (Orolig och stressad)

    [quote=79703505][quote-nick]Anonym (chockad!) skrev 2019-06-20 08:36:44 följande:[/quote-nick]Har lagt på mig 2 kg på en vecka nu, utan att jag ätit något annorlunda än tidigare. Vad är "gränsen" för okej viktuppgång tro? Tänker på havandeskapsförgiftning när man går upp mkt på kort tid....Någon som vet?

    Vet faktiskt inte riktigt vad som räknas som ?ok? viktuppgång. Kommer inte riktigt ihåg vilken vecka du är i nu men runt vecka 29-30 så ökar bebisen ca 200g /vecka och sedan om man samlar massa vatten som man kan gör nu när det är varmt och man är gravid så kan nog 2 kg vara ok. Men om du är orolig så skulle jag ringa bm och kolla med denne.

    Själv så försöker jag hitta sätt att överleva den här hemska halsbrännan som har kommit. Vissa nätter är den så hemsk så jag vaknar och är påväg att kräkas. Någon som har några tips?

Svar på tråden Bf September 2019