Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    Karma91 skrev 2019-01-18 15:25:33 följande:

    Idag har jag en orosdag! Är i 6+6 idag och har känt mig piggare de senaste dagarna, sover bättre på natten och är inte lika illamående. Har lite växtvärk från och till men inte alls farligt, brösten ömmar men kanske inte lika mkt som tidigare.

    Får tankar på att jag inbillar mig att jag är trött och lite illamående men att det egentligen avstannat och är ett MA...är verkligen inte alls lika trött som jag varit fram tills för några dagar sedan. Kanske är jag inte tröttare än jag normalt är efter en veckas jobb?

    Är egentligen mest orolig för att det faktiskt dött och att jag sedan ska gå och tro att jag är gravid i 7 veckor till innan det konstateras på kub...

    Är det normalt att det kommer och går och hur lång "uppehåll" av symptom är normalt?? Det är så jobbigt att vänta och räkna dagarna till nästa besök hos BM


    Min graviditet i somras upplevde jag att dom flesta symtom var tydligast i början, första veckorna, men att det sen gick väldigt mycket fram och tillbaka. Ibland kände jag inget alls och ibland var det jättetydligt. Var superstressad i början men sen vande man sig.

    Men känner du attt du inte klarar av att vara orolig i 7 veckor så boka ett privat vul, det gjorde iaf mig väldigt lugn.
  • Jojjans
    Karma91 skrev 2019-01-18 16:09:52 följande:

    Tack för input, det hjälper så mycket att höra hur andra upplevt det!

    Hade nog gjort privat vul om det fanns mer lättillgängligt, men det finns inte på min ort och ca 1,5 timmar i bil enkel väg till närmaste privata... Känns lite mastigt men kommer nog göra det ändå om oron ökar


    Aaaah då förstår jag att du inte gör det. Jag är tacksam att jag fick det inbokad av bm i samband med inskrivning. Men så himla konstigt att ett ul ingår i basprogrammet överallt, då skulle antagligen många färre välja kub (i de fall det ingår).
  • Jojjans
    Mamaamu skrev 2019-01-19 12:26:03 följande:

    7+0 idag. Gud såååå långsamt det går. Vul på torsdag.Innan dess så tror jag inte att det finns något i magen.


    Åååå tell me all about it, 4+3 idag och har vul först vecka 9 :( förstår inte hur jag ska få tiden att gå! Är dessutom mellan två jobb så är bara hemma hela dagarna = såå mycket tid att känna efter hehe.
  • Jojjans
    September89 skrev 2019-01-19 11:33:51 följande:

    Några på mitt jobb har börjat spekulera i om jag är gravid och jag tycker det är SÅ jobbigt! Jag är i vecka 8-9 och har absolut ingen lust att dela detta med mina kollegor än, speciellt inte kollegor som inte ens är på samma avdelning som jag. De har alltså först diskuterat detta med varandra för att jag var hemma med magont en dag (hade ätit mat som min mage inte klarade av, så inte ens gravidrelaterat) och sedan frågat mig rakt ut och sagt att de inte tror på mig när jag säger nej. Blir så frustrerad och vet inte hur jag ska bemöta detta! Och vet att jag kommer bli arg när dessa kollegor sedan säger ?jag visste det? när det är dags att berätta. Liksom, de visste inte alls, de baserar hela teorin på att jag hade ont i magen EN gång.

    Okej om man misstänker att något är på gång men tycker nästan det är respektlöst att fråga, vill man att någon ska veta så berättar man ju det liksom.

    Puh, skönt att skriva av sig om det, har gått och varit så irriterad på hela grejen haha!


    Säger som alla andra här; jag hade blivit vansinnig! Sånotroligt otrevligt och utan hyfs att göra så. Även om dom har rätt, man vill inte att sånt ska spridas på jobbet. Så respektlöst!
  • Jojjans
    September89 skrev 2019-01-19 16:21:20 följande:

    Ja precis! Funderar nästan på att säga att min man är steril (jag har ju barn sedan tidigare men inte han) så kan de få känna sig lite dumma hahaha


    Är det en person som driver på det eller flera? Är det inte så många så kan du väl prata med dom (hypotetiskt, ?om jag hade varit gravid?) och få dom att skämmas lite och tänka till.
  • Jojjans

    Jag fortsätter vara lite orolig, men brukar hantera oro bäst med rutiner och fakta, så i väntan på mitt missfallsdatum, inskrivning och vul så har jag börjat ta ett test var 3e dag för att fastställa ökningen. 3 dagar framåt är ett precis lagom delmål för mig just nu, och att det fortsätter öka lugnar mig sååå mycket!



    Antar att det kommer en ny uppdatering om 3 dagar ;)

  • Jojjans
    September89 skrev 2019-01-20 08:44:17 följande:

    Måste skriva av mig lite igen. Är så himla besviken på mina svärföräldrar. Vi berättade för dem att jag var gravid typ en vecka efter att vi upptäckt det, alltså väldigt, väldigt tidigt. Var tydliga med att de inte fick berätt det för någon än och att vi skulle vänta ett bra tag med att berätta för barnen som ska få syskon. Nu har de gått och berättat för sina släktingar i alla fall, absolut inte personer som jag vill ska veta ännu och verkligen inte att de ska vara först att få veta. Risken är stor att det babblas vidare nu när dessa personer vet och att barnen får höra på omvägar. Ångrar så himla mycket att vi berättade för svärföräldrarna nu! Det är ju fortfarande jättetidigt och jag är INTE redo att dela detta med folk än. Dessutom vet vi ju inte ens om det är något levande där inne ännu och jag vill inte att utomstående ska prata om eller ha insyn i vad som händer i MIN kropp. Ville ju att mina barn sedan tidigare skulle få veta innan diverse släktingar liksom. Så himla, himla besviken och ledsen för detta, hormonerna gör det ju inte bättre heller.


    Sååå dålig stil! Jag förstår att du är upprörd och ledsen

    :( kan du prata med dom och få dom att förstå hur dom trampat på dig? Kanske kräva att dom nu får se till att ingen pratar vidare om detta? Ååå jag kokar av att läsande detta, fy så okänsligt när ni bett dem att inte säga nåt!!

    Hur fick ni veta att andra visste?
  • Jojjans
    Jsv17 skrev 2019-01-20 12:40:43 följande:

    Jättefin stegring Lugnade mig också, sen helt plötsligt så kände jag att jag inte behövde det längre (när teststrecket var typ starkare än kontrollstrecket) jag trodde jag skulle hålla på tills jag fick 3+ på det digitala men behövde inte det sen i slutändan men i början var det så skönt att ha de där testerna och se att något händer.


    Hur långt efter äl blev ditt sträck starkare än kontrollsträcket? Jag tror också det kommer lugna sig lite för mig snart. Men tror jag är orolig ända tills jag passerat dagen jag fick missfall på förra månaden. Vilket var typ 23 dagar efter äl, alltså precis när hjärtat ska börja slå.
  • Jojjans
    Jsv17 skrev 2019-01-20 13:53:17 följande:

    Nu är jag inte hundra, men jag är ganska säker på att jag tog det testet äl+19-20. Vi hade ju våra tidiga MF precis samma period, mitt var 5+2... tänkte inte på att det är då hjärtat ska börja slå... var kanske det som gick snett då.. :-/ jag har iaf passerat det redan, är 6+6 idag så går in i v.8 imorgon, och det känns lite bättre för varje dag, och kommer säkert bli ännu bättre efter vul i v.11 (så länge det går bra då) men kommer inte bli lugn förrän jag kan känna bebisen, eller så lugn man nu blir under en graviditet....

    Jag är ju sådan med så få symptom, är ändå mindre stressad över det nu än med sonen då jag ju vet att min kropp inte reagerar så starkt, men hade lugnat mig om jag fått liiite starkare symptom den här gången, MEN den här gången blöder jag iaf inte, har jag gjort i alla mina grav med sonen småblödde jag fram till v.15, MF var ju ett MF, med mitt MA småblödde jag också, själva ma:t skedde sent så graviditeten utvecklades normalt till en början. Så detta är första gången jag kommit så här långt utan att blöda, tar även det som ett gott tecken


    Såå skönt att du kommit så långt! Jag längtar verkligen tills jag kommer förbi vecka 6, det är liksom min första milstolpe. Och håller med om att det låter som ett gott tecken att du inte blöder alls :)
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-20 14:11:30 följande:

    FInns det någon statistik på att det är vanligare med mf i v 5-6 än senare (men tidigare än v 12 då såklart)?


    Jag har ingen länk till sån statistik, men det finns ju några passager där det kan gå fel, tex stt hjärtat ska börja slå (v 6), att alla organ ska utvecklas rätt (typ v 8) och att moderkakan ska ta över helt (innan v 12). Men jag kan ha missuppfattat, är inte alls säker på detta och har inga källor, men har fått den uppfattningen.
Svar på tråden Bf September 2019