• Snowflingan

    Bf September 2019

    Jag har letat ett tag efter en tråd om bf i september och inte hittat någon så tänker jag att jag skapar en!

    Här kan vi samlas, välkomna!

    Lite om mig: 24åring som bor med min sambo i Stockholm, väntar första barnet efter ha försökt i 25 månader och ett missfall. Plussade rejält tidigt redan äl+7 på kvällen och har bf 2 september :D

  • Svar på tråden Bf September 2019
  • Etta
    Anonym (Trean) skrev 2019-04-17 11:07:18 följande:

    Nu börjar jag bli orolig för att jag inte känner några fosterrörelser v 17+5 idag. Tyckte jag började känna de ungefär den veckan de tidigare gångerna. På KUB Ul sa BM att moderkakan ligger så att de måste kolla att den flyttar på sig annars blir det kejsarsnitt. Kan det göra att man inte känner något än? Fast det ju inte samma sak som att den ligger i framvägg.


    I min förra graviditet hade jag också så,( ?föreliggande moderkaka? ) till RUL hade den flyttat på sig och låg i framvägg, jag kände ingenting förrän i v 20.
  • September89
    Jojjans skrev 2019-04-17 05:12:11 följande:

    Var glad att det kom först nu :) jag har haft liknande sen vecka 10-11 typ (18 nu). Jag har inte tänkt extra mycket på att äta nyttigt (eller tänkt har jag väl gjort, men inte lyckats i praktiken) och försöker vara väldigt snäll och tillåtande mot mig själv, (Efter en gammal ätstörning begränsar jag ogärna att äta saker jag är sugen på bara för att dom är onyttiga). Äter kakor, glass eller godis varje dag utöver vanlig mat. Behöver garanterat den extra energin för hittills har jag bara gått upp ett kilo. Men hade gärna sluppit lite av det enorma suget! Eller åtminstone haft mer energi till att äta mer frukt och råkost till alla måltider :)


    Haha ja jag får väl vara glad att jag inte haft suget sedan start haha! Men vill ändå bli av med det, för både min och bebisens skull. dock är jag uppenbarligen inte tillräckligt motiverad för att lyckas sluta.
  • Anonym (Trean)
    Etta skrev 2019-04-17 14:54:47 följande:

    I min förra graviditet hade jag också så,( ?föreliggande moderkaka? ) till RUL hade den flyttat på sig och låg i framvägg, jag kände ingenting förrän i v 20.


    Jag tänker också att det är säkert så förhoppningsvis men oron tar ju tag i en ibland. RUL om mindre än 2 veckor i alla fall.
  • Jojjans

    Är så fascinerad av allt som händer i kroppen. För några veckor sen kunde jag knappt knäppa mina byxor men nu går det bra! Svullnaden verkar alltså lagt sig lite. Sa till min sambo att jag blivit smalare igen men han bara skrattade och sa åt mig att kolla mig i spegeln. Magen har flyttat upp sig :D den putar verkligen ut runt naveln istället för ovanför blygdbenet. Känner och livmodern supertydligt nu, och den går typ upp till naveln (gick in i vecka 18 idag). Men fortfarande inte känt tydliga rörelser trots att jag var ganska säker på att jag kände nåt för en dryg vecka sen. Nu börjar jag tvivla på det eftersom jag inte känt något mer..

  • norrsken91

    Jag har ännu inte känt rörelser eller någon antydan och är halvvägs in i V.18, lever på hoppet att de är som de såg på första ultraljudet att moderkakan ligger i framkant. Men man väntar och längtar!

    Önskar er alla en fin påsk :)

  • Anonym (chockad!)

    Hur har ni det alla?

    Gått in i v 20 nu och oj vad magen gjort en tillväxt ????

  • Spader10

    V21 i morgon. Illamåendet är bättre...nu kräks jag bara några ggr/dag. Klarar till och med att jobba även om det är tufft av och till. Jag tackar min underbara chef som anpassat mina arbetsuppgifter till något jag klarar. Jag känner av lillan varje dag även om det vissa dagar är långt mellan "fladdret".....och då suger det genast till i magen av oro. Tänk att hon redan tar så stor plats i våra liv. <3

  • Anonym (Trean)

    V19 här och magen just nu på kvällen efter påskmaten är som v35...ha-ha-ha. Sen förrigår känt fladder så det känns bra. Har även börjat känna lite lätt halsbränna på kvällarna. Känner hur alla inre organ är upptryckta under revbenen typ. Sen är jag mycket mer hungrig nu. Gått upp 4 kilo totalt sen inskrivning men det mesta har kommit de senaste veckorna. Efter påsk blir det slut med godis och andra kaloririka livsmedel.

  • Elcca

    Jag gick in i v.18 igår. Mår hyfsat bra ändå, men börjar känna av foglossning ganska rejält vissa dagar. Halsbränna och sura uppstötningar är mer regel än undantag och mina bröst har börjat ömma mer igen. Magen är redan väldigt stor så har inte kunnat dölja den sedan v.9-10. Kände av bebisen riktigt ordentligt igår, dock ännu inte från utsidan. Nu längtar jag bara tills det blir mer ofta och hårdare. <3


  • Jojjans

    Vecka 18 här och känner fortfarande bara extremt otydliga saker som jag inte är säker på att det är bebisen, men det kommer väl. Förutom att magen flyttat upp och gjort en växtspurt senaste veckan (omöjlig att dölja ens med bylsiga kläder nu) så känner jag mig inte särskilt gravid och har typ inga krämpor. Mina sammandragningar och ömhet gav med sig, inget illamående, inga sura uppstötningar och typ ingen foglossning (även om jag blir lite trött i höfterna vid hårt arbete eller dammsugning osv där jag går framåtböjd).

    Hoppas ni alla har en fin påsk! Verkar så med tanke på hur tyst det varit här på FL :)

Svar på tråden Bf September 2019