Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-09-22 14:34:28 följande:

    Någon mer som tycker det är svårt med kläder??

    Finns ju inte så mkt i "rätt" storlek. Min tjej har stl 44 fortfarande men finns ju typ bara basgrejer och det är så trist... lite tjockare tröjor, overaller och så görs MÖJLIGTVIS i stl 56 men oftast börjar det på stl 62.

    Så tråkigt. Man vill ju ha fina saker och inte bara vitt, blått, rosa och grått trots att de inte är så gamla.


    Håller med! Min tjej är ju inte riktigt så liten men tyckte det var svårt att hitta kläder i storlek 50. Nu börjar hon kunna använda 56 utan att drunkna i det även om många av plaggen fortfarande är lite stora(hon kam oftast ha det på längden men tex byxor sitter löst om magen) så nu finns det iaf lite mer att välja på. Men overaller känns omöjligt. Har en i 56 som är så stor att hennes ben inte ens når ner till overallsbenen. Då är hon ändå 52,5 nu.
  • September89
    Anonym (E) skrev 2019-09-23 19:16:12 följande:

    Vår lilla tjej är 4 veckor, har en fråga! Senaste dagarna har hon börjar skrika mellan gångerna hon äter. Hon är bara nöjd när hon får äta.. vilket är typ en gång k timmen mellan typ 16-20 ... och möjligtvis att hon somnar om vi går ut och går med henne och hon får fortsätta sova i vagnen.. då har det ibland till och med gått 3 timmar. Men sen är det bara gråt emellan ?måltiderna?. Elller det är mer gallskrik typ.. någon som har det liknade?


    Min är också drygt 4 veckor och vill äta nästan konstant på kvällarna och är ofta mer missnöjd på kvällen utom just när hon äter. Verkar ganska vanligt! och i takt med att de får mer uppfattning om omvärlden tänker jag att det också är naturligt med mer bearbetningsgråt på kvällarna då de tar in fler intryck under dagen.
  • September89

    Nu är september slut och alla har passerat sina bf-datum. Tänk att de där tidiga plusen blev bebisar tillslut!

    Är nyfiken på vad ni andra har för vagnar och om ni är nöjda? Min lilla filur är sex veckor imorgon och jag funderar redan på att byta vagn haha!

  • September89
    Anonym (Orolig och stressad) skrev 2019-10-01 20:27:07 följande:

    Usch är så less på att vara på sjukhuset nu. Förutom gulsoten så strular amningen eftersom att hon var så trött av gulsoten så då fick hon inte i sig tillräckligt. Nu är gulsoten under kontroll men hon har gått ner för mycket i vikt. Så nu får jag ge ersättning eller urpumpad bröstmjölk varannan timme för att se att hon får i sig ordentligt med mat. Amningen och matningen går så där eftersom hon är så mätt på att få mat varannan tim. Fortsätter hon gå ner måste dom sätta in sondmatning. Känner mig så nere. :(


    Åh så kämpigt! Hoppas det ordnar upp sig med maten snart så att ni får komma hem och mysa med er lilla <3
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-10-02 07:13:28 följande:

    jag har en britax smile. nöjd och missnöjd ;) 

    Jag älskar själva chassit men jag är missnöjd med liggdelen, mest pga suffletten och "åkpåsen" som är till. Tänker dock att liggdelen har man ju bara ca 5-6 månader så ska härda ut för att se hur sittdelen är.

    Mina andra barn bytte jag vagn MÅNGA ggr ;) men ska försöka låta bli denna gång :p haha

    Vad har du för vagn?

     

    Min lilla blir 4 v i dag! Helt galet. Första 3 v var jobbiga med maten och hon gick bara ner i vikt, inte upp...varit på BVC var och varannan dag, strulat med amningen, testat olika varianter av att ge ersättning, mycket skrik osv men nu känns det som om det lugnat sig lite grann och kanske kan man få till några rutiner.


    Vi har en kronan city som vi fick av en släkting så har inte köpt någon vagn. Den funkar helt okej men den knarrar endel trots att den inte är använd så mycket, svårt att komma åt varukorgen och hjulen liksom låser sig ibland så det går inte att köra med en hand och den drar lite åt ena hållet. Kanske saker som är enkla att åtgärda, jag vet inte haha. Den är dock hyfsat smidig, kan snurra vagnen ett varv utan problem i vår trånga korridor i hallen och den funkar oväntat bra att köra även i skogen. Men kul med omväxling så jag funderar på en joolz nu haha. Jag har också bytt vagn många gånger med mina stora barn. Då var jag mest nöjd med en Emmaljunga citycross och en bugaboo frog av de jag testade och minst nöjd med en carena free. Men det är ju många år sedan de åkte vagn så det har ju hänt endel i barnvagnsvärlden sedan dess!

    Skönt att det börjat ordna sig med matningen, det är tufft när den inte flyter!
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-10-02 11:08:08 följande:

    Ja herregud hade hur många vagnar som helst med mina äldre barn! haha så tänkte kanske försöka hålla mig nu :p skulle vilja ha en annan liggdel som sagt men brukar ju abra använda den typ 6 mån...

    Däremot kommer jag köpa en löparvagn om några månader! :)


    Jaa egentligen har man ju inte liggdelen så länge... men använder man den mycket så känns det ju länge hahaha!

    Löparvagn har jag aldrig testat :) hur tänker du med träning efter snittet? Jag tycker man får höra så mycket olika från olika håll så vet inte riktigt när jag ska våga börja. Är sugen på att styrketräna lite, känner att axlarna behöver det nu vid amningen! Än så länge promenerar jag 1-2 timmar om dagen.
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-10-02 17:04:16 följande:

    Ja jag springer ju mkt i vanliga fall.

    Tänkte börja med spinning denna eller nästa vecka. Fr o m om 2-3 v tänkte jag börja springa försiktigt.


    Fick höra att många börjar för tidigt och att man inte ska använda magmusklerna på 6 månader så är sjukt nojig haha!

    Men efter 8 veckor ska man ju kunna bära igen så då borde man ju kunna träna också. Man behöver ju inte göra tunga magövningar det första man gör men kanske spinning eller så som ändå aktiverar magmusklerna lite :) jag har inte efterkontroll förrän i november så det är långt kvar tills jag träffar barnmorskan och kan bolla haha.
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-10-02 21:10:48 följande:

    Äh 6 månader är överdrivet. Tänkte börja springa efter 3. Knipövningar...när det känns bra kan du försiktigt börja träna. Cykla är ju inget som påverkar bäckenbotten.


    Knipövningar har jag varit noga med under och mellan alla mina graviditeter så har aldrig behövt få problem med att tex ha svårt att hålla mig när man nyser och så som många verkar få. Nu har jag visserligen bara fött ett av barnen vaginalt men tycker att man känner att musklerna är lite klenare efter graviditeterna som avslutats med snitt också. Men tycker ändå att knipet funkar bra haha. Har mer varit orolig att något invändigt ärr ska gå upp eller så. Men då kan jag nog börja våga lite smått snart :)
  • September89
    Jojjans skrev 2019-10-03 12:00:39 följande:

    Vi köpte en begagnad stokke scoot och är helnöjda. Den är väldigt lätt och smidig i stan, och inte så dyr - köpte dessutom en begagnad. Sen har vi ärvt en robust gammal brio som vi använder om vi ska till landet eller gå i skogen - och troligtvis när det kommer snö.


    Stokke har jag ingen koll på, det måste jag kika på :) Brio testade vi en variant av när äldsta var bebis för snart nio år sedan haha. Vill gärna kunna röra mig både i stan och i skogen men känns rätt omöjligt att hitta en vagn som är perfekt för båda haha. Men prioriterar nog att den ska vara lätt att fälla ihop och lyfta i och ur bilen. Promenerar varje dag men bor ändå så att jag alltid kan välja att gå på asfalt.

    Tittar bara på begagnade vagnar, känns så slösigt (ur miljöperspektiv) att köpa helt ny då en vagn har en livslängd på typ 10 år men kanske används 1,5 år till ett barn. Vi planerar inte att skaffa fler barn så den kommer ju inte användas av fler barn i vår familj isf. Sedan vet jag ju med mig att jag gillar att prova olika också så kan bli flera byten haha.
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-10-04 13:03:34 följande:

    Idag blir min lilla 1 månad! Shit, säger som alla andra, vad tiden går snabbt!!!

    Tyvärr har hon fått problem med sin mage. Förstoppad och skriker mycket. Man måste hjälpa henne att bajsa och hon får laxerande medel i ersättningen.

    Hon kan inte amma mer. Hon bara skriker och vägrar när man försöker så bara att fortsätta med ersättningen då!

    Jag försöker få in lite rutiner nu. Jag började tidigt med det med mina andra också: Tror både hon och resten av familjen mår bra av det! NÅgon mer som gör det?


    Hör att många pratar om att man ska börja med rutiner tidigt men undrar lite hur man gör då? Bestämmer man när barnet får äta och sova och gör det på samma tider då?
Svar på tråden Bf September 2019