• Jsv17

    Bf September 2019

    Banuni skrev 2019-01-08 21:42:58 följande:

    Okej! Ja mina är så svaga. Tycker du att jag ska ta ett till imorgon för att se om det ökat eller bara strunta i det eftersom jag fått gravid 1-2 på CB?.... kommer ju bli helt lugn om det ökat, men panikig om det är ännu svagare haha dilemmat alltså.


    Det är det som är så svårt... man blir ju lugn av en ökning men får panik om man inte får en och så där tidigt betyder det så lite. Kan du så skulle jag avvakta minst 2 dagar helst 3, då hcg ska fördubblas varannan till var 3:e dag i början så vill man vara säker på en ökning så ska man vänta 3 dagar.... vilket är svårt men enda sättet att få ett resultat som du faktiskt kan utläsa något av
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-09 08:45:48 följande:

    Jag och min man har försökt få barn i 2 år. Varit allt från lite potensproblem, till utredning på fertilitetsenheten som visade "få och slöa spermier".

    Vi påbörjade IVF i nov men tyvärr blev det inget. Vi hade inga stora förhoppningar om att klara det på egen väg och inte speciellt mkt med hjälp av IVF heller. Speciellt eftersom jag närmar mig 40 med stormsteg! 

    Vi bestämde oss för att försöka med de IVF försök vi får och sedan köpa äl test för att kunna passa in naturligt också så gott det går.

    Jag har barn sedan tidigare och har alltid haft lätt att bli gravid, men inte nu då... min man har dock inget barn sedan tidigare!

    Har ni inväntat mensen för att som sagt påbörja försök nr 2... men den kommer aldrig. Har oregelbunden mens så lite svårt att veta när jag ska ha, men idag när det är dag 30 och min genomsnittliga cykel är 27 dagar, testade jag... hade INGA förhoppningar alls men ett STARKT sträck!! Nästan lika starkt som teststräcket!!! :) 

    Är i total chock och jag vet inte om jag vågar tro på det!!! DIrekt börjar man naturligtvis att oroa sig för MF då jag haft det 2 ggr tidigare men inte med min nuvarande man! :o 

    Så om detta stämmer så har jag BF den 14 september!!!!!


    Va häftigt! Blir alltid lite extra glad när någon som kämpat länge äntligen får sitt plus! Stort grattis!!!
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Mamaamu skrev 2019-01-12 10:40:11 följande:

    Är jag den enda som inte mår illa?

    Börjar bli orolig . Hör att alla mår illa och till och med kräks. Igår och idag har jag inga symtom alls . Magen har till och med svullnat ner . Ska jag bli orolig?


    Nej då, jag mår inte heller illa Gjorde jag inte sist heller, jag kan må illa om jag inte äter men äter jag regelbundet så är det precis som vanligt. Jag har inga svullna ömma bröst heller (vilket jag hade sist) utan de kan göra ont ibland nu men upplever det mer som en molande värk inuti bröstet än det där ömma ytliga vid beröring. Mina symptom kommer och går lite ena dagen känns det ganska mycket och nästa knappt nåt alls, igår var jag tex jättetrött och hade hemsk halsbränna, dagen innan nada... Det är så olika inga symptom behöver absolut inte vara nåt dåligt nojade hela första grundstenen med sonen över det, tänker jag inte göra nu, går det dåligt kommer det göra det ändå
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Mamaamu skrev 2019-01-14 11:54:15 följande:

    När tänker ni berätta för era nära och kära att ni är gravida?

    Jag har alltid dragit det rätt så snabbt . Gjorde det i november också. Men det sluta i missfall och det var jobbigt att ta det med alla sen. Är så glad att jag inte han säga det till barnen.

    Denna gång tror jag att vi väntat enda till kub.

    Men det kommer bli svårt :)


    Mannens föräldrar är de enda som vet. Efter både MA och MF så väntar jag tills efter nipt, vilket vi borde få svaret på runt samma tid som kub brukar vara kanske lite innan. Såg allt fint ut på nipt-ulet och vi får ett positivt besked på nipt-provet då kommer jag berätta för alla de närmsta, sparar att gå ut officiellt eller på sociala medier och sånt till efter rul
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Mamaamu skrev 2019-01-14 12:49:04 följande:

    Vad är ett nipt test? Likande kub?

    Vi ville inte ta kub förra graviditeten men nu gör vi det endast för att få ett ultraljud. Så man inte kommer på rutin och det har avstannat eller så.


    Nipt är ett blodprov som är mycket säkrare än kub, tyvärr erbjuds inte nipt ännu då blodprovsanalysen är ganska dyr, men jag har bestämt mig för att bekosta det själv då kub bara skapade mer oro hos mig sist trots ?bra? siffror. Jag kommer göra ul i samband med nipt också, av samma anledning så man vet att det finns ett litet pyre med tickande hjärta, jag har fått ett MA upptäckt på kub och kan inte föreställa mig hur det skulle kännas att gå hela vägen till rul och få ett sånt besked... så ett ul tidigare hade jag bokat in oavsett
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Fruhs skrev 2019-01-15 13:34:34 följande:

    Måste bara skriva att jag längtar, längtar till andra trimestern, första är så tråkig. haha 


    Jag håller med! Mest massa oro bara, hade gärna hoppat första trimestern helt och hoppat in i v.12-13 nån gång! Haha
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Fruhs skrev 2019-01-15 15:11:14 följande:

    Eller hur haha! Fördelen är ju att när man får reda på att man är gravid så har man redan passerat några veckor! När är du beräknad?


    9:e Sep Du?
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-16 07:06:01 följande:

    Funderar också precis på det där!!

    Jag är i v 6 (v5+3) och jag känner INGET i mina bröst. Varit gravid förut och då har jag ALLTID känt brösten som första symtom...nu INGENTING!! Det gör graviditeten väldigt overklig och orolig!! Fattar ingenting!! Brukar liksom inte det vara ett av de första symtomen på graviditet?

    Vet att det kan gå upp och ner men tänker att första veckorna ska vara rätt konstant eller bli VÄRRE men det kanske det inte blir!?!?


    Jag känner heller typ inget i mina bröst vilket var mitt typ enda tecken sist men det verkar kunna vara olika det där, sist hade jag ingen halsbränna i början utan den kom på slutet, det hade jag nu. Jag tänker att mina bröst ju ganska nyligen har ammat och att omställningen inte är lika stor den här gången kanske men hursomhelst tror det kan vara olika utan att det betyder att något är fel.
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Anonym (JM) skrev 2019-01-16 09:14:27 följande:

    Jag vet ju att det kan vara olika, men blir orolig när det först var där och sen plötsligt försvann. Undrar om någon varit med om att det försvunnit plötsligt så tidigt?


    Jag vet att det kom och gick för mig sist kunde vara borta ett par dagar och sen tillbaks och jag hade typ panik de dagar jag inte kände nåt då jag tänkte att nu har nåt gått snett! Men så var det för mig fram till v.11 (runt 10+0) då mina symptom försvann helt och sen hade jag inga förrän fosterrörelser.
    Pojke 9-12-17
Svar på tråden Bf September 2019