Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Miichaella skrev 2019-09-24 23:17:44 följande:

    Idag på bf kl. 02:40 kom han som vi längtat efter så mycket! Han är perfekt! 4268g och 53cm. Hade en väldigt smärtsam förlossning med en kort latensfas knappt utan pauser och öppen 10cm när vi kom in. 2 timmar av krystarbete varav sista halvan helt utan smärtlindring då jag inte fick använda lustgasen mer. Men allt har gått bra och vi myser på. Tänka sig att han gick full tid trots att jag varit sjukskriven sedan midsommar då han var påväg att komma alltför tidigt :)


    Grattis till prinsen
  • Anonym (chockad!)
    setfire skrev 2019-09-25 15:37:50 följande:
    Min tjej vägde 3700, gick ner till 3560 gram, en vecka senare vägde hon 3970 gram och vid senaste bvc-besöket vid 18 dagar vägde hon 4270 gram. Hon var väldigt lång vid födseln (53,5 cm) och vi har inte mätt henne sedan dess men jag gissar att hon växt åtminstone 5 centimeter.

    Ok min är 3 v i dag och har inte nått sin födelsevikt än. Ska väga henne i morgon så får vi se. Hon har gått upp 90 g från sin lägsta vikt på sjukhuset efter födseln...


    Någon här som flaskmatar?

  • Anonym (chockad!)
    Anonym (E) skrev 2019-09-30 14:41:00 följande:

    Hej alla!

    Roligt att många har fått sina små bebisar nu, min lilla tjej är snart 5 veckor. Jag har lite funderingar, kanske jättekonstiga funderingar.. men är så ny på allt det här. Men vill börja ta mig ut lite, har mest suttit hemma. Måste försöka börja våga amma offentligt. Men säg ex att ta sig in till stan eller någon galleria. Är era bebisar nöjda med att ligga i vagnen då? Tänker om man vill vara borta några timmar. Då kommer ju iaf knte min tjej sova hela tiden. Hur gör ni andra? Har ni med bärsele också och varvar vagn/bärsele/amma? Eller är ni bara borta kortare stunder så bebisen sover tiden ni är borta? är så rädd att hon ska börja gallskrika och jag inte vet vad jag ska göra.


    Om jag bytt blöja och gett mat precis innan så brukar hon sova typ 2 timmar i vagnen iaf när man går runt sådär. Finns ofta amningsrum på gallerior. I början häll jsg mig dock till kortare stunder borta.
  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-10-01 23:13:39 följande:

    Nu är september slut och alla har passerat sina bf-datum. Tänk att de där tidiga plusen blev bebisar tillslut!

    Är nyfiken på vad ni andra har för vagnar och om ni är nöjda? Min lilla filur är sex veckor imorgon och jag funderar redan på att byta vagn haha!


    jag har en britax smile. nöjd och missnöjd ;) 

    Jag älskar själva chassit men jag är missnöjd med liggdelen, mest pga suffletten och "åkpåsen" som är till. Tänker dock att liggdelen har man ju bara ca 5-6 månader så ska härda ut för att se hur sittdelen är.


    Mina andra barn bytte jag vagn MÅNGA ggr ;) men ska försöka låta bli denna gång :p haha


    Vad har du för vagn?


     


    Min lilla blir 4 v i dag! Helt galet. Första 3 v var jobbiga med maten och hon gick bara ner i vikt, inte upp...varit på BVC var och varannan dag, strulat med amningen, testat olika varianter av att ge ersättning, mycket skrik osv men nu känns det som om det lugnat sig lite grann och kanske kan man få till några rutiner.

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-10-02 08:44:13 följande:
    Vi har en kronan city som vi fick av en släkting så har inte köpt någon vagn. Den funkar helt okej men den knarrar endel trots att den inte är använd så mycket, svårt att komma åt varukorgen och hjulen liksom låser sig ibland så det går inte att köra med en hand och den drar lite åt ena hållet. Kanske saker som är enkla att åtgärda, jag vet inte haha. Den är dock hyfsat smidig, kan snurra vagnen ett varv utan problem i vår trånga korridor i hallen och den funkar oväntat bra att köra även i skogen. Men kul med omväxling så jag funderar på en joolz nu haha. Jag har också bytt vagn många gånger med mina stora barn. Då var jag mest nöjd med en Emmaljunga citycross och en bugaboo frog av de jag testade och minst nöjd med en carena free. Men det är ju många år sedan de åkte vagn så det har ju hänt endel i barnvagnsvärlden sedan dess!

    Skönt att det börjat ordna sig med matningen, det är tufft när den inte flyter!

    Ja herregud hade hur många vagnar som helst med mina äldre barn! haha så tänkte kanske försöka hålla mig nu :p skulle vilja ha en annan liggdel som sagt men brukar ju abra använda den typ 6 mån...


    Däremot kommer jag köpa en löparvagn om några månader! :)

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-10-02 14:42:06 följande:

    Jaa egentligen har man ju inte liggdelen så länge... men använder man den mycket så känns det ju länge hahaha!

    Löparvagn har jag aldrig testat :) hur tänker du med träning efter snittet? Jag tycker man får höra så mycket olika från olika håll så vet inte riktigt när jag ska våga börja. Är sugen på att styrketräna lite, känner att axlarna behöver det nu vid amningen! Än så länge promenerar jag 1-2 timmar om dagen.


    Ja jag springer ju mkt i vanliga fall.

    Tänkte börja med spinning denna eller nästa vecka. Fr o m om 2-3 v tänkte jag börja springa försiktigt.
  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-10-02 18:07:36 följande:

    Fick höra att många börjar för tidigt och att man inte ska använda magmusklerna på 6 månader så är sjukt nojig haha!

    Men efter 8 veckor ska man ju kunna bära igen så då borde man ju kunna träna också. Man behöver ju inte göra tunga magövningar det första man gör men kanske spinning eller så som ändå aktiverar magmusklerna lite :) jag har inte efterkontroll förrän i november så det är långt kvar tills jag träffar barnmorskan och kan bolla haha.


    Äh 6 månader är överdrivet. Tänkte börja springa efter 3. Knipövningar...när det känns bra kan du försiktigt börja träna. Cykla är ju inget som påverkar bäckenbotten.
  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-10-02 18:07:36 följande:

    Fick höra att många börjar för tidigt och att man inte ska använda magmusklerna på 6 månader så är sjukt nojig haha!

    Men efter 8 veckor ska man ju kunna bära igen så då borde man ju kunna träna också. Man behöver ju inte göra tunga magövningar det första man gör men kanske spinning eller så som ändå aktiverar magmusklerna lite :) jag har inte efterkontroll förrän i november så det är långt kvar tills jag träffar barnmorskan och kan bolla haha.


    Äh 6 månader är överdrivet. Tänkte börja springa efter 3. Knipövningar...när det känns bra kan du försiktigt börja träna. Cykla är ju inget som påverkar bäckenbotten.
  • Anonym (chockad!)

    Idag blir min lilla 1 månad! Shit, säger som alla andra, vad tiden går snabbt!!!


    Tyvärr har hon fått problem med sin mage. Förstoppad och skriker mycket. Man måste hjälpa henne att bajsa och hon får laxerande medel i ersättningen.


    Hon kan inte amma mer. Hon bara skriker och vägrar när man försöker så bara att fortsätta med ersättningen då!


    Jag försöker få in lite rutiner nu. Jag började tidigt med det med mina andra också: Tror både hon och resten av familjen mår bra av det! NÅgon mer som gör det?

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-10-05 20:49:10 följande:
    Hör att många pratar om att man ska börja med rutiner tidigt men undrar lite hur man gör då? Bestämmer man när barnet får äta och sova och gör det på samma tider då?

    Jag gör så att jag ser lite under de första veckorna lite hur de själva funkar. visst det ändras till och från men jag ser ändå en tendens. 


    Sedan utgår jag lite därifrån samt kollar lite på hur våra dagar ser ut. Jag kanske har lite hjälp av att de ätit ersättning allihop för det är lättare att styra då när man vet hur mkt de äter på ett annat sätt.


    Jag gör t ex så nu att jag lämnar mina barn på skolan kl. 8 och då har jag innan gett henne mat så det bara är att lägga henne i vagnen när vi kommer hem.


    jag har upptäckt att hon sover bäst på fm t ex. Då går vi en långpromenad på 1-2 timmar. Jag får komma ut och få motion och hon får sova bra. Sedan ställer jag vagnen utanför hemma och då sover hon oftast 30-60 min till.


    Sedan försöker jag ge mat ungefär var tredje timme. Resten av dagen försöker jag få till minst 2-3 sovstunder till. Där försöker jag alternera med olika ställen hon sover på; sin säng, filt på golvet, vagnen inne eller vagnen ute (bara ställa ut den på altanen) Gärna lite längre sovstunder så hon är vaken längre emellan.


    Ibland kanske hon bara sover 30 min fast jag har "tänkt" 2 timmar men då får man försöka dra på det lite grann. Det tar ju tid innan man kommer in i det men det går faktiskt oväntat bra att hjälpa dom hitta rutiner. 


    Kvällen har vi en kvällsrutin. Kl 19:30 badar vi henne (mycket för att hon ska hålla sig lite vaken sista 2 timmarna innan natten) och maken tar på henne pyjamas, sedan ger jag henne mat och lägger henne kl. 20:30 ca.

    Som sagt, inget som går på nån dag att få in, men det brukar gå rätt bra att hitta någorlunda rutiner efter några veckor. 

Svar på tråden Bf September 2019