Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    FruW85 skrev 2019-01-31 14:00:44 följande:

    Min mage är också knäpp! :O Den är också väldigt svullen. Det syns redan på morgonen och äter jag något så blir den enorm... Jag har dock inte ont, den är inte bullrig och jag har inga andra problem.. är inte hård i magen eller så heller =S Jag har bara gått ca 6v så det är ju tyvärr länge kvar till en riktig mage.. Men så här svullen var jag verkligen inte sist .. 


    Jag får ont så fort jag äter och svullnar upp. Minns inte heller att det var såhär i mina tidigare graviditeter men det är länge sedan jag var gravid sist så jag kan ha förträngt det haha. Är nästan orolig att folk ska börja misstänka något pga magen som blivit större, vore ju inte så kul när det inte ens är bebisen som fyller ut magen haha.
  • September89
    FruW85 skrev 2019-01-31 15:04:32 följande:

    Fy vad jobbigt att behöva ha ont =/ Jag hade verkligen inte kunnat dölja det nu så jag är glad över att vi inte hållit det hemligt den här gången =/ Men det känns ju väldigt knäppt att vara såhär "stor" när det inte är den riktiga magen... Det känns som om jag fuskar haha.. (Den som är tagen ovanfrån är efter jag ätit, den från sidan är på morgonen ) Känns extra jobbigt att se så gravid ut när jag inte ens vet om det är något levande där inne=S


    Haha förstår att det känns knäppt, känner likadant! Jag klämde in magen i mina vanliga jeans första veckorna men sedan fick jag nog och åkte och köpte byxor i två storlekar större. Inbillar mig att jag döljer magen lite i dem men ser ju ändå att jag är större än vanligt haha.
  • September89
    FruW85 skrev 2019-01-31 18:14:53 följande:

    Haha tack, men tycker inte jag borde se ut så här i v6. Man får ju hoppas på att svullnaden håller sig konstant fram till den riktiga magen, så jag inte blir ännu större haha.  Haha, jag förstår precis. Tur det finns stora tröjor om man verkligen behöver dölja det :) Men ja..just nu vågar jag inte hoppas på att det ska gå bra, så jag känner mig mest som en stor bluff haha. Som när jag gick på ett prova på-pass med gravidyoga sist jag var gravid, innan min mage började synas haha..


    Haha jaa det lär nog dröja halva graviditeten innan man känner att det är på riktigt och inte något man bara hittat på haha! Sen när man sett att något lever där inne och börjar känna rörelser kan man känna sig gravid på riktigt haha.
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-01 21:42:00 följande:

    Tycker mina symtom börjar klinga av!!! då blir man ju skitnojig!!!! :o

    Är i v 7+5 idag och de borde väl inte klinga av riktigt än???

    Mindre ont i boobsen i dag och lite mindre illamående (har dock köpt illamående band i går, men tyckte inte de hjälpte så mkt igår)....bör man vara orolig???


    Mina symptom kommer och går också lite. Vissa dagar är riktigt jobbiga medan andra är lättare symptommässigt.
  • September89
    caramia skrev 2019-02-02 09:59:03 följande:

    Är ni sugna på nåt särskilt än? Här dricker jag massor av kall Bravo äppeljuice. SÅ gott! Funderar på om det kan vara cravings redan? Brukar aldrig vara särskilt förtjust i äppeljuice annars nämligen. Är i vecka 7.


    Inte några cravings än men jag tycker att potatis är mycket godare än vanligt. Jag går inte runt och är sugen på potatis allmänt men när jag väl äter det tycker jag att det är otroligt gott just nu. Har även druckit en del fun light vilket jag aldrig gör annars utan brukar föredra kolsyrad dryck.
  • September89
    Daphodil skrev 2019-02-02 11:18:11 följande:

    När vi ändå pratar cravings, nån som har aversioner också? Förra gången kunde jag inte äta gubbens paradrätt (bläckfiskwok), nu är det nötter och kaffe (som jag tålde hela förra graviditeten, typiskt). Saft har jag också svårt för.


    Kaffe och choklad vill jag inte ha längre. Choklad var typ mitt liv innan haha. I början ville jag typ inte ha någon mat, kunde få i mig kall och smaklös mat när jag var tvungen. Yoghurt gick absolut inte. Nu är jag i vecka 10 och det har blivit mycket bättre med både illamåendet och aptiten så nu kan jag äta hyfsat normalt igen.
  • September89
    Daphodil skrev 2019-02-02 20:33:41 följande:

    Gud vad skönt att höra. Jag mådde illa v 8-12 förra gången, och därför kändes det oroväckande att det började redan i v 6 nu. Men då kanske det går över snabbare också.


    Ja man tycker ju att det ska lätta tidigare om det börjat tidigt haha. Jag tappade matlusten och blev illamående ganska omgående efter att jag plussat så det känns skönt att det börjat vända nu. Har verkligen inte varit människa senaste månaden haha.
  • September89
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-02-03 13:01:44 följande:

    Behöver bara skriva av mig lite. Jag är i vecka 10 och känner mig just nu så otroligt nedstämd och orolig. Känner mig så värdelös då jag varit (och fortfarande är) så väldigt trött nästan hela graviditeten, orkar liksom inte lyfta ett finger här hemma. Mina dagar går verkligen ut på att jobba, gå hem och äta för att sedan sova. Helgerna sover jag i princip mig igenom förutom några undantag då jag orkar titta på tv i soffan. Orkar inte laga mat och känner mig dessutom illamående bara av tanken att ta i ingredienser och stå i matos. I vanliga fall älskar jag att laga mat. Detta har hur som helst lett till mycket onyttig hämtmat och jag som i vanliga fall inte äter kött har gjort fler och fler undantag då kött och brie är typ det enda jag är sugen på.

    Jag går också ganska rejält ont i magen då och då, det kommer och går och är som starkast på kvällarna. Min bm säger att det förmodligen är växtvärk men jag blir ändå så orolig. Så fort jag går ont i magen är jag säker på att det blir missfall och stunderna emellan är jag rädd att den lille redan dött för flera veckor sedan. Har inte varit på vul och känner att jag säkert bara lurar mig själv.

    Nu blev det en lång och väldigt klagande text men behöver som sagt bara skriva av mig lite. Kanske känner någon igen sig lite?


    Jag har känt likadant fram tills den här veckan, så jag förstår verkligen hur du mår och känner dig! Jag tänker att man inte kan göra så mycket mer än att tillåta sig själv att må dåligt, göra ingenting och äta det som funkar. Vad kan man annars göra liksom? Vet att det känns pissigt tråkigt och man vill bara ha sitt liv tillbaka, men det kommer. Ingen kommer må bättre av att du sliter ut dig, lagar mat som du mår illa av, har dåligt samvete för vad du äter och vad du inte orkar göra osv. Det är bara att vila och uthärda. Det går över även om det inte känns så just nu <3
  • September89

    Beklagar till er som fått tråkiga besked <3

    Själv går jag in i vecka 11 idag om jag räknar utifrån min längsta cykel. Dock ingen aning om ifall det stämmer. Imorgon ska jag till barnmorskan för första gången, ska bli spännande.

    Har för övrigt legat nedbäddad ett par dagar nu. Har känt mig typ febrig hela graviditeten men nu har det eskalerat och jag känner mig riktigt sjuk. Termometern visar dock ingen feber men jag har typ aldrig feber så är egentligen inte så förvånad. Jag jobbar på förskola och förra veckan låg halva avdelningen hemma sjuka så har garanterat dragit på mig något där ifrån. Är det fler som känner att ni lättare blir sjuka som gravida? Har för mig att jag varit ovanligt frisk mina tidigare graviditeter men inte nu! Känner lite oro över om/hur fostret påverkas av att jag blir sjuk såhär tidigt i graviditeten.

  • September89
    Daphodil skrev 2019-02-05 17:44:21 följande:

    Hehe, japp! Skrev om det tidigare här, hade först halsfluss och sen århundradets förkylning. Immunförsvaret förändras under graviditeten för att kunna acceptera pappans främmande DNA, så att bli mer mottaglig för infektioner verkar vanligt. Tror därför inte du behöver vara orolig.


    Då borde det ju inte vara någon fara. Tyckte det var så märkligt att må såhär när jag varit friskare än någonsin under de tidigare graviditeterna. Fast det är klart, minns ju inte så tydligt hur det var i början så det kanske var längre fram i graviditeterna som jag upplevde immunförsvaret ovanligt bra.
Svar på tråden Bf September 2019