• Äldre 23 Jan 07:37
    29492 visningar
    3333 svar
    3333
    29492

    Bf September 2019

    Jojjans skrev 2019-01-23 07:36:01 följande:

    Det här är RFSUs vanliga (ej tidiga) test. Går att köpa 14-pack så blir riktigt billigt per sticka. Vet att många hävdat att dom fått spöksträck med dessa, men för mig har dom alltid visat rätt.


    8 var det visst per förpackning...
  • Äldre 23 Jan 09:16
    Önskar bli mamma skrev 2019-01-23 09:09:17 följande:

    Kul med starkare streck för varje gång :)

    Borde man ta mer än ett test? Jag tog bara ett i lördags, dagen efter bim. Mensen har ju inte kommit heller men heller inga ordentliga symptom än.


    Jag tror inte att man borde ta mer än ett test, för mig har det nog snarare blivit lite av en fix idé efter mina missfall.

    Förra månaden tog jag bara ett svagt test på äl+11 och därefter inget alls, och när jag började blöda på 5+3 så var testet lika svagt som det första. Önskar att jag hade tagit några däremellan för att se om det alls stegrade från första början. Det här blir ett sätt att hålla koll och kartlägga min hormonkurva då har jag ett tydligt referensbibliotek för framtiden iallafall :) så det är därför jag fortsätter till 5+3 iallafall
  • Äldre 23 Jan 09:18
    Karma91 skrev 2019-01-23 08:57:54 följande:

    Jag kör samma, funkar toppen för mig med! Blir lite orolig för egen del när jag ser andras rfsu stickor, mitt var så extremt starkt bara en dag efter BIM, har inte testat efter det. Vet inte hur jag ställer mig till potentiella tvillingar haha


    Oj vad spännande! Jag drömmer i smyg om att få tvillingar någon gång i mitt liv. Vill gärna få 3 barn eller fler, men är 33 och tycker det vore såå häftigt om det kom två samtidigt. Men tänker sig på riskerna och ångrar mig lite. Gärna inte första barnet(/n) iallafall! :)

    Men hur lång lutealfas har du? Jag tror det såklart handlar om koncentrationen med. Dom flesta av mina tester är ragna på morgonen, men jag är alltid uppe ich kissar på natten så ofta inte mer än 4 timmar urin.
  • Äldre 23 Jan 10:14
    Karma91 skrev 2019-01-23 09:41:04 följande:

    Min man har syskon som är tvillingar och hans mamma har berättat hur det var, så jag avstår gärna haha!

    Lutealfas på 13 dagar så snarare kortare än normalt, tog testet på kvällen efter att ha hållit mig i kanske 4-5 timmar innan så säkert typ samma koncentration som morgon urin. Vet inte om det spelar roll ifall de fäste tidigt? Tog iaf ett digitalt morgonen efter som visade 2-3 veckor

    Bifogar mitt test med!


    Fint! Nu blir jag stressad att mina test är för svaga, visst är man knäpp? Kommer den hör oron någonsin att släppa?
  • Äldre 23 Jan 14:16
    Karma91 skrev 2019-01-23 11:19:09 följande:

    Haha ja man kan oroa sig för allt! Men så som jag har sett hos andra verkar din stegring höra mer till normen är mitt direkt starka! Men kroppen är väl olika, vi har alla massa olika hormonella och kroppsliga funktioner som påverkar både det ena och det andra. Spannet av vad som räknas som normalt är nog väldigt stort! Men det finns så mycket ovisshet kring en tidig graviditet (speciellt när man varit med om saker) att minsta lilla tecken på att något skulle ligga ens lite utanför normen gör att man går direkt i taket!


    Tack för att du skriver det. Såklart försvann mina tydligaste symtom direkt efter att jag sett ditt inlägg och jag blev övertygad om att jag skulle få ett till missfall. Har haft väldigt ömma bröst dom senaste dagarna, inklusive imorse, men vid 10.30 typ så försvann det bara. Och ingen molvärk sen dess. Onödigt stressande av kroppen att hålla på så!

    Nu vill jag bara att dagen ska gå så att symtomen kommer tillbaka. Jag vet ju att dom kan komma och gå, men jag behöver att det är där konstant för att inte oroa mig...
  • Äldre 23 Jan 16:42
    Karma91 skrev 2019-01-23 15:23:25 följande:

    Själv började jag oroa mig för förhöjd hcg och mola, tycker själv att testet var oroväckande starkt så tidigt. jag hade noll symptom i helgen som var kände mig inte ett dugg gravid, jag var så ledsen och övertygad om ett nytt missfall! Maken försökte resonera med mig men jag var säker, började googla på privata mottagningar och vässade mina argument för att ringa bm måndag morgon och begära vul.

    Sen kom det smygande tillbaka på söndag kväll och har inte lämnat min sida sedan dess, jobbigt när symptomen är här men precis som du föredrar jag ändå det över alternativet, även om det egentligen inte är ett bevis för att allt är som det ska.


    Ja så fort man får lite distans till allt så kommer man skatta åt sig själv för hur mycket man håller på. När det är där lider man för det, och när det är borta oroar man sig bara. Att symptomen kommer och går säger säkert ingenting om hur det egentligen går.

    Nu på eftermiddagen har mina bröst börjat ömma igen. Det är första gången det helt ich hållet avtar och sen börjar igen. Blev inte riktigt lika orolig denna gången som förra, och till sist vänjer man sig väl hoppas jag.
  • Äldre 23 Jan 16:44
    Lbem skrev 2019-01-23 15:28:11 följande:

    En fundering.

    När jag var på vul sa dom att jag var i v 4 max. Jag tog ett digitalt samma dag som visade 3+. Jag har en exakt menscykel och vet nästan vilken dag jag hade ägglossning. Enligt min beräkning är jag idag inne i v7. På vul syntes en hinnsäck men inte mkt mer än så.. nojar lite pga ett tidigare MA. Stilla mina tankar..


    När jag var gravid tidigare så gjorde jag tidigt vul i en vecka då något borde ha synts, men hon kunde inte ens bekräfta att jag var gravid. Bokade då tid på ett annat ställe i vecka 8 tror jag, och då syntes det jättefint. Tror verkligen att det kan variera.
  • Äldre 23 Jan 16:49
    Anx123456 skrev 2019-01-23 16:30:11 följande:

    Tänkte bara höra med er, när har ni tänkt berätta för familj och vänner osv? 

    Jag är i vecka 5 så hade inte tänkt berätta riktigt än. 

    Sen en annan fråga, är det någon här som har barn sen tidigare eller som helt enkelt vet. När är det första ultraljudet? 


    Jag har inga barn men varit gravid tidigare.

    Det första ultraljudet som ingår i mödravårdens basprogram är rutinultraljudet (RUL) i vecka 18-20. I vissa delar av landet erbjuds även alla KUB (kombinerat ultraljud och blodprov för att utröna risken för kromosomavvikelser) i vecka 13-14, men i vissa delar erbjuds det bara om man uppnått en viss ålder. Jag vet också att det i andra delar av landet erbjuds ett tidigt vanligt ultraljud i ungefär samma vecka som KUB om man inte vill göra KUB.

    Tidiga ultraljud i typ vecka 7-10 görs som regel inte om det inte finns särskild anledning tex osäker graviditetslängd, blödningar och smärta eller historia sv tex missfall eller utomkveds. Men däremot kan man boka det på privat klinik och bekosta det själv.
  • Äldre 23 Jan 18:36
    tinis77 skrev 2019-01-23 18:26:35 följande:

    Här erbjuds alla gravida ett ultraljud i v12 nu.


    I vilken del av landet?
  • Äldre 23 Jan 20:57
    Anx123456 skrev 2019-01-23 16:30:11 följande:

    Tänkte bara höra med er, när har ni tänkt berätta för familj och vänner osv? 

    Jag är i vecka 5 så hade inte tänkt berätta riktigt än. 

    Sen en annan fråga, är det någon här som har barn sen tidigare eller som helt enkelt vet. När är det första ultraljudet? 


    Dom flesta i vår närhet vet att vi förlorade våran graviditet i september och att vi försöker. Det gör det både lättare att vilja berätta igen, men också svårare att våga tro på att det blir bebis. Vi kommer garanterat vänta till efter vul oavsett...
Svar på tråden Bf September 2019