Inlägg från: Karma91 |Visa alla inlägg
  • Karma91

    Bf September 2019

    Jojjans skrev 2019-02-11 14:08:08 följande:

    Betyder verkligen en felmarginal på 25% att 25% får barn med kromosomfel?

    Jag trodde att en felmarginal på 25% snarare innebär att istället för tex 0,05% (1:2000) risk för avvikelse så kan det innebära 0,06% (1:666) risk viket är 25% mer. Eller tänker jag helt galet?


    Nej det måste stämma som du säger, det är omöjligt att så många som 25% skulle visa sig få ett barn med kromosomfel trots låg sannolikhet.
  • Karma91

    Här tror jag spökveckorna gjort entré, v 11 nu och borta är illamående och överdriven hunger, värsta tröttheten är också borta och brösten ömmar inte på samma sätt. Fortfarande kissnödig och drömmer mycket men känner mig i övrigt så extremt ogravid. Ska försöka njuta av tiden nu istället för att oroa mig för att något är fel!

  • Karma91
    Anonym (Räkan) skrev 2019-02-12 07:59:35 följande:

    Alltså nu har jag varit på VUL. 7+2 stämde bra. Allt såg fint ut - bara att det var visst TVÅ SMÅ HJÄRTAN som slog fint!! ????????????

    Det är ju helt sjukt.. först betalar man många tusen och många schemaligg och kan inte ens få en. Så vips så blir det TVÅ!! Hjälp?!


    Så fantastiskt stort grattis!!!
  • Karma91
    Februari16 skrev 2019-02-12 15:35:36 följande:

    Jaha.. då blir vi ytterligare några som tillhör statistiken..

    Åkte in för vul för att få se våra skatter men där fanns inget.. 8+1 idag.. Vi är helt knäckta och bara gråter.. På måndag blir det nytt vul men om status quo så ska jag skrapas nästa vecka.. Livet, hör ni. Var rädda om er..


    Fy farao vilket hårt slag! Lider så med er!! Finns det någon chans att de bara missade dem?

    Stora kramar
  • Karma91

    Vilken vecka är du i, och enligt vilka beräkningar?

    Är idag i v.12, 11+2. Enlig bm som räknar sista mens v 13 imorgon

    2. Barn sen tidigare?

    Nej.

    3. Tidigare graviditeter som inte gått vägen?

    Ja missfall i November

    4. Antal försök för att få till denna graviditet?

    1, blev gravid direkt efter mf

    5. Hur berättade du för din partner?

    Kände mig gravid flera dagar innan vilket maken visste. Vi hade bestämt att testa 3 dagar efter utebliven mens. Men när symptomen blev värre testade jag med kvällsurin och fick ett super tydligt plus. Gick bara ut och visade stickan och sa, vad var det jag sa!

    6. Vilka andra har du berättat för?

    Mina närmsta vänner, föräldrar blir efter kub under veckan

    7. Cravings?

    Till och från, saltgurka en period, frukt, skagenröra

    8. Krämpor?

    I början extrem trötthet, illamående, dålig sömn, förstoppning. Nu sen v 11 mycket mycket bättre, mår nästan som vanligt

    9. "Känning" om visst kön?

    Väldigt stark känsla för pojke! Vi kommer ta reda på kön om möjligt på RUL

    10. Det är tidigt, men har ni funderat på namn?

    Flera alternativ, svårare med flicka än pojke att komma överens, får se vad det blir :)

  • Karma91

    Idag fick vi se vår lille på kub, Wow vilken känsla! Det fanns något där inne! Det var en mycket aktiv bebis som hoppade och for under nästan hela besöket, fick va där närmare 40 minuter för att vänta på att den skulle somna och ligga still haha. Lägsta sannolikheten fick vi med, bästa dagen i mitt liv så här långt, att få se den lille/a för första gången var så stort!

  • Karma91
    Mamaamu skrev 2019-02-21 10:36:58 följande:

    Åh vad mysigt! :) Mitt är på måndag. Är så orolig att något är fel .


    Ja jag var också extremt orolig innan, men alt gick så bra. Sannolikheten är trots allt väldigt liten att något är fel!
  • Karma91
    September89 skrev 2019-02-21 12:15:27 följande:

    Härligt med fina besked :) jag gjorde kub igår, fantastiskt att få se den lilla och få bekräftat att något lever där inne :)

    Min man har aldrig varit med om ett ul förut så han var helt förvånad över hur mycket bebisen rörde sig. Jag frågade om han hade trott att den bara skulle ligga där. Han hade föreställt sig att den låg där inne och vilade typ haha.


    Det här var mitt första ultraljud med, trodde väl inte den skulle ligga still men heller inte att det skulle va sån extrem aktivitet som det var. Trodde inte de kunde hoppa så mycket som den gjorde!
  • Karma91
    Solgul skrev 2019-02-25 18:54:02 följande:

    Fick inte lika kanonbra siffror på kub som några av er andra, 1:375 för trisomi 21. Så nu blir det NIPT och två väldigt långa veckor i väntan på svar...


    Även om det inte är det lägsta man kan få är risken ändå väldigt låg på 1:375! Sannolikheten att allt är som det ska är långt mycket större än att något är fel. Hoppas ni får ett snabbt och positivt svar! :)
  • Karma91
    Tigerkvinna skrev 2019-03-02 17:40:37 följande:

    Vi köpte åkpåse till vagnen, vi var inne föratt smygtitta på vagn. Men så såg vi att dom hade 60% rea på jätte fina åkpåsar föratt säsongen var slut. Så vi köpte en i sammet för 500 kr istället för 1800 =) 

    Så vi köpte mer föratt vara ekonomiska då man kommer behöva ha en åkpåse och med september bebis så behövs den ju ganska tidigt. 

    Har också en vision av att typ klara mig i dom byxorna jag köpte nu. Och vill köpa ett par hängslebyxor när jag får lite mer mage. Tycker det är såå charmigt med gravida i hängslebyxor =)


    Vilken kedja var det som har så bra rea? Blev sugen haha
  • Karma91

    Glöm heller inte att kolla karenstid på försäkringen. Dvs om man upptäcker ett fel under grav eller det upptäcks vid förlossning kan det bli svårt att få teckna en barn försäkring. Då behöver man ha en gravid försäkring som kan tecknas till en barnförsäkring utan hälsodeklaration och karenstid. Annars kan barnet endast få en väldigt basal barnförsäkring. Vi lutar åt moderna försäkringar av just den anledningen. Har försökt leta hos TH om de har det samma men inte hittat, någon som vet?

  • Karma91
    Hakunamatataa skrev 2019-04-01 13:19:36 följande:

    Vi ska på RUL nu på fredag morgon och jag är såå nervös, speciellt eftersom jag inte känt av några rörelser ännu. Tänk om den inte lever längre eller om något är fel.. Vet ju att risken är liten men man blir ju lite knäpp ändå. Känns som att jag knappt orkar vänta längre, nästan så att det är jobbigare nu när det bara är några dagar kvar. 


    Vi ska iväg på måndag morgon och jag känner det samma. Börjar bli orolig att något är fel eller att den inte lever. Från att ha längtat och längtat känns det nu mest nervöst och lite läskigt...
  • Karma91
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-05 08:44:23 följande:

    Någon som känner igen sig?

    Jag har tränat hela graviditeten utom första kanske 2 mån då jag mådde så sjukt illa. Innan graviditeten var jag okej tränad. Springer mkt och tränade långdistans. Hade väl kapat ner lite innan eftersom vi planerade barn och det var vinter...men summa summarum så är jag rätt bra tränad.

    Sprungit mest men insåg redan i v 14 kanske att det började göra lite ont. Det drog nedåt och ffa blev jag SJUKT kissnödig när jag sprang så har nu bytt mest till promenader och cykling. Sprang senast för ca 1 v sedan och då typ 3 km bara...

    I vilket fall som helst. Jag har känt av lite foglossningar i korsbenet. Jag hade hemska foglossningar där med mina andra två barn och var sjukskriven typ från v 23 med båda...det har inte riktigt gått över helt nån gång utan känner av det då och då även om det är 13 år sedan den stora föddes.

    Hur som helst har det inte varit så hemskt, än!

    I går var jag ute och gick 10 km...inget ovanligt för mig i sig alltså så borde inte vara nån överansträngning.

    Idag har jag så sjuuukt ont i båda höfterna, på utsidan. Det är knappt jag kan gå. Går bra att sitta ner men det är när jag går. Kan det trots allt vara "träningsvärk" eller ska jag fasa över att det kanske är fogarna som fick sig en rejäl törn igår efter promenaden och att det är DOM jag har ont i?

    Någon som har nån aning???


    Kan ju inte svara med säkerhet men skulle också säga att jag var ganska vältränad innan grav. Nu har jag inte sprungit sedan plus men kört på med det jag kunnat utan att tappa blodtryck. Jag känner direkt när jag tagit en längre promenad, både samma dag och dagen efter. Känner mig helt enkelt sliten i höfterna! Antar att det är fogarna men vet inte, har löst det genom att inte gå så långt varje gång och ställer mig hellre på crosstrainer eller spinningcykel om jag vill få lite puls :)
  • Karma91
    sandaler88 skrev 2019-05-12 21:52:46 följande:

    En fråga, någon mer som har ont i vaderna? Svårt att förklara men typ en blandning av när man varit och åkt skidor en heldag & lättare träningsvärk. De känns liksom tunga.. försöker stretcha, använder stödstrumpor men tycker inte det hjälper. Några tips? :) härligt att höra om era fina RUL :)


    Det är extremt vanligt med kramp, jag vaknar av det varje natt! Testa magnesium, finns tabletter på apoteket, inga problem att äta som gravid. Hjälpte mig enormt :)
  • Karma91
    sandaler88 skrev 2019-05-14 15:00:24 följande:

    Ja, kramp har jag också. Men inte den smärtan jag pratar om. Så himla svårt att förklara. Men ska absolut prova magnesium, tack för tipset?


    Det är inte stelhet efter krampen då? Jag får som träningsvärk vissa dagar, främst upp mot knävecken!
Svar på tråden Bf September 2019