Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    Mamaamu skrev 2019-01-28 11:35:20 följande:

    Jag förstår det. Beklagar. Hade barnet gått bort i v 16 eller hade det avstannat tidigare ? Du behöver verkligen inte svara om du inte vill .

    Jag är så rädd att få missfall sent.

    Då jag aldrig fått missfall tidigare så berättade vi att vi var gravida i v 7. Fick missfall bara en vecka efter . Efter att vi sett hjärtat ticka. Det var bara att berätta för folk att vi fått missfall . Så jobbigt. Dom blev så besvikna och min sambo blev så arg. Han irriterad och arg och jag bara ledsen. Så ja folk vet nog att vi kan vara gravida nu eller försöker. Men jag vill verkligen hålla mig till efter kub. Och sen hoppas att inget händer därefter för då berättar vi för barnen också . På mig märks en graviditet ganska tidigt. Mina matvanor . Fluffig. Och stt jag ständigt tackar nej till alkohol. Haha .


    Vi hade precis fått ett positivt KUB-test och börjat berätta för alla, men i början av vecka 16 gick mitt vatten - läkarna misstänker att berodde på en infektion i moderkakan. Barnet levde några dagar till men sen fick jag värkar och cytotec för att hjälpa allt på traven.

    Vi hade väntat med att berätta trots att vi inte fått missfall tidigare, ville liksom att det skulle vara mer verkligt för oss själva innan andra fick veta. Och efter kub eller ett ultraljud där allt ser bra ut så tror man ju att det ska gå bra så då började vi väl slappna av.

    Jag känner att det inte är lika hemligt den här gången och inte lika stor överraskning som förra gången, så att berätta blir inte sån stor grej. Det är nog bara att jag vill komma till en punkt i mig själv där jag vågar hoppas att det faktiskt kan bli ett barn och inte bara ett smakprov på graviditet som jag tidigare upplevt.

    När man passerat vecka 16 är risken för att nåt händer lika låg genom hela resterande graviditeten, så det känns lite för mig som ett tryggt datum, inte bara för att jag då passerat tiden för mitt sena missfall.
  • Jojjans
    Nakrjo skrev 2019-01-28 16:38:31 följande:

    I v6 (5+5) med första barnet och nojjar som fan över att jag har fått lite bruna flytningar. Fick det i fredags första gången & nu idag, måndag, igen. Knappt märkbart men man blir ju livrädd...

    Har kvar mina symptom och har blivit helt utmattad & vill bara sova & äta. Ni som varit med förr och har mer erfarenhet, borde jag oroa mig?


    Jag hade lite blodiga flytningar till och från när jag var gravid i somras mellan vecka 6-9 typ. Fick visserligen missfall i vecka 16 men det hade inget med blödningarna att göra, utan jag fick förklaringen att slemhinnorna blir väldigt sköra och små blodkärl lätt brister när livmodern växer osv. Behöver inte alls betyda något negativt!
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-28 22:56:30 följande:

    Så konstigt!

    Känns som de där första sparkarna! Såklart förstår jag att i min vecka är det omöjligt men har då två tankar.

    1. Är jag längre gången trots allt?

    2. Är det någon annan spm känt samma och vad kan det isf vara??

    Ni vet, känns som en ?bubbla? som åker runt. En liten ?gas? som bubblar till invändigt bara!

    Inte haft så nångång vad jag vet, utan att ha varit gravid!


    Jag känner också igen mig, men är otroligt trög och uppsvälld och tycker magen bubblar hela tiden.
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-29 08:10:43 följande:

    Det märkliga här är att den inte är trög, uppsvälld eller speciellt gasig. Det kommer bara nån enstaka gång per dygn, precis som det kan göra med sparkar typ... det är därför det är olustigt.


    Vad får dig mer att tro att du ör längre gången? Hade du koll på ägglossning/senaste mens osv, eller har det varit tvetydigt?
  • Jojjans
    Mamma0309 skrev 2019-01-29 11:31:13 följande:

    Nu är det klart, de blir en september bebis.

    BF 7/9.

    Några fler här från Uddevalla området.


    Vad är det som är klart? :)
  • Jojjans
    Mamma0309 skrev 2019-01-29 15:36:02 följande:

    Att det blir en September bebis ???? inte vetat om de är augusti eller september...


    Aaah förstår. Hur tog du reda på det? Vul?
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-29 17:06:54 följande:

    För att vi gjorde IVF i november och vi "ska" nästan inte kunna bli gravida på vanligt sätt men nu blev vi det i december (ÄL 23/12) vilket är rätt underligt efter ÅR att inte bli det och efter fertilitetsutredning...men samtidigt så var gravtest negativt i november efter IVF.. så säkert inte längre gången men verkar bara märkligt allt...


    Så häftigt att ni lyckades bli gravida på naturlig väg ändå fast det inte ska gå. Måste kännas väldigt speciellt på nåt vis?
  • Jojjans
    Jsv17 skrev 2019-01-30 12:29:56 följande:

    Hej alla fina tjejer,

    Då jag fick en väldigt dålig känsla igår så ringde jag till min bm idag som är helt fantastisk och ordnade ett akut vul till mig och jag har precis varit där. Tyvärr så kunde läkaren endast se en hinnsäck och daterade mig nånstans i v.6 typ 5+0 då skulle jag plussat innan jag ens hade ägglossning... inte särskilt rimligt så jag kan konstatera att jag fått mitt andra ma de ska följa upp om 10 dagar men det finns verkligen inget hopp.

    Håller tummarna för massor med fina September-bebisar <3


    Å nej vad ledsen jag blir att läsa det! :( måste kännas otroligt tufft att få ett till på rad. Hoppas på ett mirakel men förstår om du känner dig uppgiven nu. Vad var det som gav dig en dålig känsla? Stor kram
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-30 17:17:02 följande:

    Denna graviditet är HELT annorlunda än mina tidigare!! Mår mycket sämre denna gång. 

    Jag mår illa konstant, dygnet runt, och har gjort så i 3 v nu!

    Jag har lågt blodtryck i vanliga fall men nu är det än längre!

    Jag har ont som sjutton i boobisarna.

    Jag har kasst humör.

    Jag drömmer mycket konstigt, dock blivit lite bättre senaste veckan.

    Växtvärk till och från

    Magen är större än den varit på de tidigare graviditeterna!

    Kan det vara så sjukt olika på graviditeterna eller är det nåt som är tokigt?


    Tror inte nåt är tokigt för att du har mer symptom. Kanske är det tvillingar? Då blir det ju mer hormon :)
Svar på tråden Bf September 2019