Inlägg från: MsFry |Visa alla inlägg
  • MsFry

    Ni som inte kopplar hundarna

    Det här undrar jag över också. Det och flexikoppel....

    Förut brydde jag mig inte så värst, kom en hund framrusande markerade jag tydligt att jag är ointresserad av att få smutsiga tassar på mig eller slick på handen. Men nu har jag ett barn som tyvärr blivit väldigt rädd för hundar pga en framrusande hund som hoppade upp i ansiktet på honom när han var liten. Vi jobbar hårt på att få bort hundrädslan genom att träffa välfostrade hundar på sonens villkor. Men det är svårt när vissa hundägare visar noll hänsyn till omgivningen och låter hundar rusa fram även till barn som uppenbarligen är hysteriskt rädd och vips är vi tillbaka på ruta noll med hundrädslan.

  • MsFry
    Str8fwd skrev 2018-12-26 21:58:22 följande:

    Har aldrig hunden i koppel. Håller ordentlig koll och bor utanför tätort.

    Ett problem är dom som inte är hundrädda. Dom tenderar att hälsa på min hund vilket uppmuntrar hunden att gå fram till okända.

    Fråga ALLTID Hundägaren FÖRST om ni får hälsa på hunden så att jag kan ge den tillstånd att hälsa på dig.


    Ha då hunden i koppel.
  • MsFry
    DeathByPickles skrev 2018-12-26 22:29:56 följande:

    Självfallet ska varje hundägare ta ansvar för och ha koll på sin hund (strikt ägaransvar gäller helt enkelt) men samtidigt vore det trevligt om FOLK gav mig och mina hundar respekt också. 

    Man låter in barnen springa fritt och störa andras hundar/träning. 

    Man tar inte kontakt med valpar genom att direkt/indirekt försöka fånga deras uppmärksamhet när de är ute med sin förare. 

    Man sticker inte ned näven i fickan och "Men jag ha alltid några godisar...." 

    Givetvis ska en hundägare ha koll på sin jycke, men man kan ju hjälpa varandra? 

    Just det här med andras barn och mina hundar är nästan helt hopplöst. När blev det ur mode att lära barn at ge F***n i främmande hundar? 


    Var tränar du din hund? Jo mitt barn får springa fritt i parker och i skogen. Välj bättre platser (där det inte finns andra människor) om du inte klarar av det utan att bli ?störd?.

    Jag gillar hundar men de har aldrig företräde till allmänna ytor före människor.
  • MsFry

    Nu verkar det som om tråden vänt till att handla om stackars hundägare. Märkligt.

    Varken jag eller min son skulle någonsin gå fram till främmande hund. Likväl möter vi otäckt ofta folk med lösspringande hundar, eller hundar i olåsta flexikoppel, som ägaren uppenbarligen inte har koll på och som kommer framrusande.

  • MsFry
    FDFMGA skrev 2018-12-27 08:53:07 följande:

    Snarare handlar den väl om generalisering.

    Det finns lösspringande hundar som kan vara rätt obehagliga - men det stora flertalet okopplade hundar springer inte fram till barn eller vuxna utan ägarna har god kontroll över dem.


    Jag håller inte med, du generaliserar ifrågan. Kanske är det så att de du umgås med har koll, men det stora mertalet med okopplade hundar TROR att de har koll på sina hundar. Men lik förbannat kommer jycken framrusande när de ser sonen som då får panik av hunden och gråter hysteriskt (men står paralyserad på fläcken). Ofta får man höra det ropas på håll ?han är snäll, det är okej, jag har koll!?. Nä det är INTE okej och nej, du har inte koll.
  • MsFry
    transparent skrev 2018-12-27 09:14:14 följande:

    Eftersom svenskarna är så islamvänliga så har vi nog hundförbud här i framtiden. Fan va gött.


    Men lägg av. Sluta löjla dig eller lämna debatten. Please.
  • MsFry
    Feronia skrev 2018-12-28 23:25:14 följande:

    Intressant att läsa om all fientlighet mot hundar. Kunskaper och djurvana skingrar oro och rädsla, både hos hundägare och 'hundmötare'. Bara att konstatera att djur och natur och att leva i harmoni med dessa, är inte en naturlig ingrediens i många moderna människors liv. Förlorare = alla, inklusive hundarna.


    Speciellt mycket fientlighet mot hundar tycker jag nog inte finns i denna tråd, förutom från trådstartaren själv då.

    Jag har själv vuxit upp med hund i familjen och har utbildning inom djurvård. Jag kommer nog troligen skaffa hund när sonen blivit äldre och blivit av med sin hundrädsla (som för övrigt skapades av en okunnig hundägare). Att hundar och andra djur ska vara ettnaturligt inslag i livet tycker jag är en bra idé men det kräver ömsesidig hänsyn. Att låta sin hund rusa runt fritt är inte hänsyn eller harmoni.
Svar på tråden Ni som inte kopplar hundarna