• transp­arent
    Äldre 26 Dec 14:49
    73719 visningar
    259 svar
    -2 +7
    259
    73719

    Ni som inte kopplar hundarna

    Det är lite vilda västern för er va? Ni ser er som laglösa?
    Det är jag och hunden, ni andra får flytta på er.
    Eller hur tänker ni? Nån hänsyn till att det finns andra människor?
    Jag har råkat på hundägare som är irriterade för att de måste ropa in hunden och hålla fast dom medan man går förbi. Ursäkta, då så in i helvete att jag gick där.
    En gång i spåret kom en rottweiler springande mot mig, och sprang med mig en bit. Lite olustigt kände jag. Ägaren såg jag inte till. Kanske satt och sket nånstans.
    Där jag bor är det flera hundägare som låter hundarna springa runt i parker, in på andras tomter osv.
    Trevligt.

  • Svar på tråden Ni som inte kopplar hundarna
  • transp­arent
    Äldre 26 Dec 21:43
    #6
    -4 +1
    Emerencia skrev 2018-12-26 17:56:26 följande:
    Att vara 100% säker kan man aldrig bli oavsett. Men jag anser att jag har tillräcklig kontroll att hon kan vara lös. Det är en väldigt liten ras som snarare blir påhoppad tvärt om, så skulle det hända något är det min hund som ligger i riskzonen. Hon skulle inte kunna utgör någon skada än för sig själv. Tycker inte livet i ett koppel är något värdigt hundliv, aldrig kunna springa i det fria utan hinder. Det är alltid personen med den lösa hunden som får ta ansvaret.
    Jag tycker de flesta hundägare är själviska. "Jag har hund jag, minsann, så här är det vi som tar plats, gör lite som vi vill".
    Värdigt hundliv, nej det är det verkligen inte, alla som envisas med att ha stackars hundar i lägenhet. Hur ofta får de springa i frihet? vet inte om det är så mycket bättre för de flesta hundar i villa.
    Borde fan vara lag på att hundar har man bara när man bor ute på landet.
  • transp­arent
    Äldre 26 Dec 22:06
    #8
    -3
    Str8fwd skrev 2018-12-26 21:58:22 följande:

    Har aldrig hunden i koppel. Håller ordentlig koll och bor utanför tätort.

    Ett problem är dom som inte är hundrädda. Dom tenderar att hälsa på min hund vilket uppmuntrar hunden att gå fram till okända.

    Fråga ALLTID Hundägaren FÖRST om ni får hälsa på hunden så att jag kan ge den tillstånd att hälsa på dig.


    Största problemet är såna som dig, som inte har hunden i koppel.
    Varför skulle jag fråga om jag får hälsa på hunden?
  • transp­arent
    Äldre 26 Dec 22:19
    #10
    -3 +3

    Koppeltvånget borde gälla året runt. Inte bara för att skydda djur och natur. Utan för att vi ska slippa era äckliga hundar som äter bajs och slickar sig i röven, och sen ska slicka på oss, och hoppa upp på en.

  • transp­arent
    Äldre 26 Dec 22:45
    #14
    -1 +1
    MsFry skrev 2018-12-26 22:40:53 följande:
    Var tränar du din hund? Jo mitt barn får springa fritt i parker och i skogen. Välj bättre platser (där det inte finns andra människor) om du inte klarar av det utan att bli ?störd?.

    Jag gillar hundar men de har aldrig företräde till allmänna ytor före människor.
    Enligt hundägare så har de företräde överallt. Bästa vore om det fanns speciella öar och inhägnade områden LÅNGT bort där själviska människor bor med sina hundar.
  • transp­arent
    Äldre 26 Dec 22:46
    #15
    Str8fwd skrev 2018-12-26 22:35:17 följande:
    Ge mig gärna en lösning hur hunden ska vara kopplad när man rider.

    Och nej! Jag är inte största problemet då jag bor två mil från tätort. Och om du hälsar på min hund så är du inte hundrädd och borde inte bli upprörd eller så är du hundrädd och hälsar för att du har ett självskadebeteende och borde söka hjälp för att du sätter dig själv i situation du inte klarar av.

    Min hund kommer inte att hälsa på dig, den kommer bara att hoppa om den får tecknet för att hoppa och den kommer aldrig att slicka på någon, inte husse/matte heller.

    Den går utan koppel på 90 väg och sätter sig ner varje gång en bil närmar sig.

    Den går bara på vänster sida av vägen om jag sagt "Sida" till den.
    Citerar mitt inlägg längre ner:
    Bästa vore om det fanns speciella öar och inhägnade områden LÅNGT bort där själviska människor bor med sina hundar.
  • transp­arent
    Äldre 27 Dec 07:52
    #26
    freja231 skrev 2018-12-27 01:47:50 följande:

    Min hund får vara lös när vi åker till lantstället. Det ligger i en by där jag växte upp. Det är lite vilda västern där, faktiskt. Eller, jag kan tänka mig att folk som inte hängt så mycket på landet tycker det. Alla grannar känner varandra sedan länge. Andras ungar springer och leker i vår ladugård, och min hund kanske springer över och hälsar på grannen på deras tomt ibland. Någon gång har någon haft en hund som inte riktigt fungerar med andra hundar och då fick ju både de och vi anpassa oss såklart, men man snackar med varandra och kompromissar på ett väldigt naturligt sätt. Tycker att det fungerar när det inte bor så himla många på samma plats.

    Jag märker ju hur otroligt bra min hund mår av att få springa omkring lös. Hur hon lyser upp. Hon är alltid i så fin form efter somrarna när vi varit där en längre tid, både psykiskt och fysiskt. Det är ju en väldigt skillnad på att få springa sig trött över fält, på stigar och vid stranden, och på att gå koppelpromenader och bara kunna vara lös i hundparker. Känns inte riktigt som ett värdigt hundliv att bara ha tillgång till det sistnämnda alternativet. Så jag är glad att jag har möjligheten att kunna erbjuda min hund okopplade promenader nu och då, och jag har ganska stor förståelse för de som ibland har hundarna lösa även i bostadsområden. Men det är såklart viktigt att de då har koll på sina hundar och tar lydnadsträningen på allvar så att hunden inte springer fram till andra hundar och ställer till med bråk.


    Låter underbart för hundarna att kunna springa sådär ute på landet där alla är ok med det.
    Därför bör alla med hund på på landet. Och inte i stan. Hoppas på en kraftig minskning av hundar i framtiden, det är för mycket hundar i Sverige.

    Jag förväntade mig att hundägare skulle komma med ursäkter och undanflykter, så är det ju bara. Ni är ett släkte för sig.
  • transp­arent
    Äldre 27 Dec 08:18
    #28
  • transp­arent
    Äldre 27 Dec 08:34
    #30
    +1
    FDFMGA skrev 2018-12-27 08:26:28 följande:
    Ja, hundvalpar kan vara rätt fixerade vid att äta bajs. Ett beteende som det inte är särskilt svårt att komma tillrätta med.

    Men det är en smula synapsokopplat att .koppla detta beteende till om en vuxen hund är okopplad eller inte.

    För övrigt har hundvalpar en tendens att peta i sig det mesta som går att stoppa i munnen, ungefär som människobarn det vill säga.
    Jag har sett vuxna hundar äta bajs. En hund gjorde det när jag var ute och gick med den. Därför vill jag inte att hundar ska slicka på mig.
    Finns säkert människor som gillar sånt.
  • transp­arent
    Äldre 27 Dec 09:05
    #34
    -2 +1
    FDFMGA skrev 2018-12-27 08:53:07 följande:
    Snarare handlar den väl om generalisering.

    Det finns lösspringande hundar som kan vara rätt obehagliga - men det stora flertalet okopplade hundar springer inte fram till barn eller vuxna utan ägarna har god kontroll över dem.
    Kan bara tala utifrån mina erfarenheter. Och de flesta lösspringande hundar kommer fram till mig.
    God kontroll, det är ingen garanti att nåt hemskt skulle kunna hända. Har du missat att många barn fått ansiktet bortslitet av hundar?
    "Men hunden var så snäll".
    Brukshundar är ok, jakt, polis m.m.
    Sällskapshundar borde vara totalförbjudet.
    Alla tar inte upp skiten efter sina hundar. Det är ju sånt vi andra som inte har hund vill se när vi är ute och promenerar.
  • transp­arent
    Äldre 27 Dec 09:14
    #35
    -1

    Eftersom svenskarna är så islamvänliga så har vi nog hundförbud här i framtiden. Fan va gött.

  • transp­arent
    Äldre 27 Dec 10:19
    #40
    -1
    FDFMGA skrev 2018-12-27 10:12:09 följande:
    Ja, jag har också sett exempel på lösspringande hundar med ägare som fattar nada.

    Jag tror inte att en generaliserande ankalgelse om hur alla okopplade hundar - eller egentligen deras ägare - beter sig innebär någon förbättring. Men jag förstår dig, i din situation skulle jag bli rasande på dessa hundågare som inte respekterar ett barn.

    Inte desto mindre - för oss är problemet det omvända, barn som springer fram till vår hund och vill hälsa. Frågar de så brukar vi svara "ja, om han vill" men om de bara försöker kasta sig över honom får han springa undan.
    Ja, du ser. Lösningen är att alla som envisas med att ha hund, bor långt bort. På landet. För där gillar folk att hundar springer runt lite hur som helst.
    Om de flesta fick välja mellan att ha barn i en stad, eller hundar, vad tror du de flesta väljer?
  • transp­arent
    Äldre 27 Dec 12:50
    #50
    FDFMGA skrev 2018-12-27 08:26:28 följande:
    Ja, hundvalpar kan vara rätt fixerade vid att äta bajs. Ett beteende som det inte är särskilt svårt att komma tillrätta med.

    Men det är en smula synapsokopplat att .koppla detta beteende till om en vuxen hund är okopplad eller inte.

    För övrigt har hundvalpar en tendens att peta i sig det mesta som går att stoppa i munnen, ungefär som människobarn det vill säga.
    Det kanske är ett naturligt beteende som inte borde tränas bort. Tänk vad miljön skulle sparas, minskad åtgång på plastpåsar.
    Övertygad om att många hundägare skulle fortsätta hångla med sin hund, trots att den just ätit upp bajskorven på promenaden nyss.
  • transp­arent
    Äldre 27 Dec 12:52
    #51
    Bananböjaren skrev 2018-12-27 12:09:25 följande:
    Absolut.
    Jag tycker vi övriga ska få rösta om att hundägare, och hundar, avlägsnar sig ur vår åsyn. 
  • transp­arent
    Äldre 29 Dec 10:18
    #85
    -1
    Feronia skrev 2018-12-28 23:25:14 följande:

    Intressant att läsa om all fientlighet mot hundar. Kunskaper och djurvana skingrar oro och rädsla, både hos hundägare och 'hundmötare'. Bara att konstatera att djur och natur och att leva i harmoni med dessa, är inte en naturlig ingrediens i många moderna människors liv. Förlorare = alla, inklusive hundarna.


    Det är också intressant att läsa alla ursäkter och bortförklaringar. Bara väntat.
    Hundägare anser sig ha rätt till mycket som jag inte håller med om.
    Har själv haft hund, känner många med hund. Jag gillar hundar, i små doser. De är roliga att leka med, gosiga att klappa.
    Men jag vill inte se lösa hundar springa på stan, i parker. Ingen överdrift. Där jag bor springer hundar på stan.
Svar på tråden Ni som inte kopplar hundarna