• Desire223

    En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker

    Hej på er!

    Jag börjar tycka det är jobbigt att inte kunna prata med någon i samma eller liknande situation, samtidigt som jag inte har någon lust att skrika ut bland vänner och bekanta att vi försökt bli gravida i tio månader nu. Så jag startar en tråd här så vi kan stötta, hjälpa, inspirera, motivera och vara förstående med varandra, samt förhoppningsvis kunna dela med oss av våra efterlängtade plus.

    Vår historia är som följer: två år tillsammans, han är 33, jag är 28. Har försökt i tio månader och under den tiden har jag bara haft ägglossning fyra gånger, så det känns lite hopplöst. Har varit till gyn som sett massa äggblåsor, men får ändå inte hjälp förrän tidigast i februari. Började med rosenrot förra månaden och fick äntligen äl efter tre månader utan, hoppet var större än någonsin då jag tyckte mig se plus dagen före julafton men mensen kom på julaftonsmorgonen. Snacka om käftsmäll.

    Är så himla frustrerad och rädd att något är fel, då jag tycker vi prickat äl så precis när jag väl haft. Kanske har jag den senare än jag trott trots tempning.

    Berätta om er situation så tar vi hand och kämpar ihop. Kram!

  • Svar på tråden En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker
  • Anonym (2årärlänge)
    lilagrodautanben skrev 2019-03-21 19:31:18 följande:

    Va tror ni? Nedersta är förra månaden som blev verifierat med blodprov. Tredje testet var 0 i hcg så om något syns på översta är det en ny graviditet:) ser ni? Snälla skriv :)


    Ser ju ut som ett svagt streck. Det läskiga var att jag såg ett sånt i dagsljus på mitt test förra månaden men sen fick jag mens ändå. Stod på nån hemsida att eftersom testet är gjort så att det är en remsa med annat material på insidan av testat (som ska reagera med urinet) så kan det i vissa ljus skymta en liten färgskillnad när man kollar ordentligt på ett test.

    Hoppas dock det är + på din!! :)
  • tesselessan
    lilagrodautanben skrev 2019-03-21 19:31:18 följande:

    Va tror ni? Nedersta är förra månaden som blev verifierat med blodprov. Tredje testet var 0 i hcg så om något syns på översta är det en ny graviditet:) ser ni? Snälla skriv :)


    jag ser ett svagt streck på båda
  • tesselessan

    Ja det tycker. På en skala mellan 1 och 10 är det 1 nyans ljusare.


    lilagrodautanben skrev 2019-03-22 17:49:29 följande:

    På dagens eller gårdagens? :)


    Mörkare menar jag. Dagens sticka är en nyans mörkare
  • tesselessan

    Tog min första otriville spruta igår. Det var under lite dramatik då jag som sagt har svårt med nålar och den måste tas i magen vilket känns som ett värre ställe än armen. Hade velat ta den i rumpan eller ben så att jah knte behövde sen den. Min man skulle göra det åt mig men jag fick bokstavligt panik varje gång han närmare sig och började gråta. Vi höll på i 30 min av velandes och gråt innan jag samlade mig, gick in på toaletten, satte på en podd i hörlurarna och två sekunder senare stack mig själv i magen och det var klart. Kändes bokstavligen inte någonting. Ja ske tur att man har en liten valk på magen att sticka i. Tror det läskiga med det innan var att man ska hålla inne den in 5-10 sek för art vara säkert på att sprutan är tom.

    Idag har jag haft massa pirrande och stickande i äggstockar så jag hoppas det funkar. Nu på kvällen har jah börjat må rätt illa. Tog sen rätt sent igår och det tar runt 36 timmar för ägget att lossna så.det blir i natt någon gång. Jag hoppas verkligen att detta ska göra susen. Vill inte håll på med alla tester mer.

  • Anonym (Tiden går och går)

    Nu har vi fått första tiderna för utredningen, vilket är redan nästa vecka. Så skönt att det kommer nån vart. Trodde det skulle ta tvåmånader till och tjejmagen ha varit jobbig på sista tiden. Är ju 115 dar sen senaste blödningen som var minimal. Nu hoppas jag att de kommer fram till vad som är fel. Hur man kan gå från en menscykel som en klocka till att helt försvinna på typ 3 månader.

  • Anonym (2årärlänge)

    Bra att folk kommer igång med alla möjliga behandlingar och utredningar. Till slut får man bara nog av att låta naturen ha sin (grymma, menlösa gång).

    Vi väntar på första besöket hos ivf, vilket mest troligt blir i slutet på april eller maj. Blir lite tight innan sommarstängt, säkert max 1 behandling. Väntar nu på första läkarbedömningen av ärendet. Är så evinnerligt trött att få livet förstört av den här skiten medans man bara ska titta på när alla andra får "allt".

    Man försöker tänka bort det men som ett av alla andra exempel...har ni sett TV3s tablå ikväll??

    18.30 Föräldraskap

    19.00 På smällen

    21.45 Bridget Jones' baby

    Helt jävla omöjligt att leva ett neutralt liv parallellt med denna kamp, allt är som ett slag i magen hela tiden! På jobbet, på TV, till och med bartendern var höggravid sist jag var ute och tog ett glas vin! Sjukt.

Svar på tråden En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker