Inlägg från: Sannamariakristina |Visa alla inlägg
  • Sannamariakristina

    Ivf jan 2019

    Hej. Jag å min sambo började vår behandling med hormon Gonalf 150 igår. Vi har försök få barn i ca 18 månader. Vi går i Falun. Vart går ni?

    Läkaren tror att mina äggledare kan va stängda. Dock ej säkert pga att det kan ha varit kramper då jag fick så ont under spolningen. Kul att kunna följas åt ????

  • Sannamariakristina
    Soffpotatisen skrev 2019-01-10 18:11:31 följande:

    Välkommen! ???? vi går på nordic ivf i Göteborg! Ska börja i morgon med gonal f 125E! Jaha ja det kan ju va tecken på de ja! Men då håller vi tummarna! ????


    Tack å desamma till er! Är det någon som känner av något av hormonerna? Jag känner mig mycket trött men vet inte om de är hormonerna eller bara ändå.
  • Sannamariakristina
    jooo skrev 2019-01-10 18:26:05 följande:

    Hej tjejer, vi ska påbörja syskonförsök i Falun vid nästa mens. Har ett barn som kom spontant maj -17 efter 2 års försök o ett ivf misslyckat, gravid i jan spontant för ett år sen men missfall. Nu har inget hänt på ett år.

    Ångest över alla sprutor och lång resväg,men spännande med!


    Men åh va kul att vi är på samma klinik! Vart bor ni någonstans? Vi bor i Sandviken. Egentligen skulle vi gått i Uppsala då vår region har samarbete med Uppsala men då behövde vi vänta till April. I Falun fick vi köra igång direkt. Vet ni om det är så att det är något problem som är upptäckt hos er? Tänkte på de spontana graviditeterna sen. Hur många försök har ni kvar som ni får via landstinget?
  • Sannamariakristina
    jooo skrev 2019-01-11 18:40:22 följande:

    Vi bor i Motala i Östergötland så ca 20 min upp till falun så det är en bra bit :) Kommer ha hemortsgyn men göra uttag /insättning i falun. Jag har pcos och hypo och är svårstimulerad (klurigt att ägglossa med på egen hand). Vad har ni för problematik? är det första ivf försöket?

    Vi behöver betala nu, har köpt ett 3 pack. Syskonförsök landstingsfinanseras aldrig tyvärr men de fåe de va värt!


    Nej men just de! De visste ja ju! Klart de är värt det för ett syskon om man längtat efter de :) stort lycka till till er!

    Vi har väl egentligen inget helt fastställd problematik. De tror att mina äggledare är stängda men kunde inte vara 100% säkra. Några barn verkar de inte bli så något är ju definitivt problemet. Ja detta är vårt första ivf försök. Är så förväntasfull, ska dit och ta blodprov å ultraljud på måndag för att se hur hormonerna tagit.

    Va skönt med hemortgyn när man bor så lång ifrån. Vi har ca 8 mil så vi får allt åka.
  • Sannamariakristina
    Xrissy skrev 2019-01-12 14:54:31 följande:

    Jag känner av väldigt svaga symptom: lite trög i magen och tröttare än vanligt. Men tänker att tröttheten lika gärna kan bero på mörker och att hela situationen tär på en :)


    Ja men precis. Vet inte om de har med hormonerna å göra. Idag ska jag börja med spruta nr 2. Den som förhindrar ägglossning. Får se hur den känns. Hur går det för er?
  • Sannamariakristina
    Xrissy skrev 2019-01-13 18:31:07 följande:
    I fredags var det ca 10 blåsor som vuxit som de skulle, ca 14-17 mm vill jag minnas. De bokade i alla fall in ägguttaget på onsdag. Förväntansfull och nervös på samma gång!

    Tack för tipset! Den svider en stund den där sprutan. Men det var ju jätte bra resultat. Uppdatera gärna hur det gick med plocket idag. Håller tummarna.


    Jag va in i måndags, hade ca 10 blåsor då som hade börjat växt men inte klara än så fick fortsätta veckan ut med Gonal f 150 i samma dos. Ska dit igen på fredag morgon för ny kontroll.Glad

  • Sannamariakristina
    Xrissy skrev 2019-01-21 10:22:37 följande:
    Vad sa de på ultraljudet i fredags? :) 10 blåsor är ju lovande!
    Ja jag hade mitt äggplock igår, fick ut 10 ägg så väntar på samtal idag om hur många som lyckats blivit befruktade. För mig gick äggplocket jätte bra, ingen fara alls. Det värsta var när jag kom hem å sovit bort all medicin, då värkte de en hel del i magen.Hur gick insättningen för dig?
  • Sannamariakristina
    Mandymoo skrev 2019-01-20 20:10:59 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo håller på med vårat 2:a ivf försök. Gjorde äggplock i fredags och ska sätta in ägg imorgon 21/1. Följs gärna åt och peppar och stöttar varandra.

    Lite historik.. Vi är 27 år gamla, gjort en ivf sommaren 2018 som misslyckades. Inte hittat riktigt vad som är fel men dom tror att det beror på sammanväxt på äggledarna pga blindtarmsoperation på mig 2006.


    Välkommen och stort lycka till att det fäster sig ordentligt. Hur känner du dig?
Svar på tråden Ivf jan 2019