• Äldre 3 Jan 09:05
    2551 visningar
    51 svar
    51
    2551

    Plötsligt svårt att bli gravid

    Hej,

    Önskar någon kan komma med input, jag och min man har haft väldigt lätt att bli gravida så vi har varit otroligt bortskämda.

    Nu har vi inte skyddat oss sen april och försökt aktivt i 6 månader och inget händer!

    Jag har testat med äl tester som ger utslag, och kring äl så får jag molvärk som varar av och till från äl fram till nästa mens och har även fått bruna flytningar mellan äl och mens vilket jag aldrig haft tidigare och får även rosa blödningar vid samlag kring äl vissa månader?!

    Detta har lett till att molvärk/mensvärk är förknippat med att (de blev inget) för mig och jag blir otroligt ledsen varje månad!

    Jag vet att man säger att upp till ett år är vanligt fast för mig känns det som att något är fel.

    Vi har kollat min mans kvalite och det såg bra ut och dom har även kollat min äggreserv och köldkörtel samt livmoder och hittar inget

    Är det någon som har varit med om liknande?

  • Svar på tråden Plötsligt svårt att bli gravid
  • Äldre 3 Jan 12:35
    #3
    Anonym (S) skrev 2019-01-03 10:41:30 följande:

    Låter som mig! Vi har försökt i ett år nu utan resultat. Våra 2 första blev till snabbt. Jag har också spottings mellan ÄL och mens. Kollat mitt progesteron värde och det var bra. Men nu har jag självmedicinerat mig med utrogestan och den månaden kom inga spottings. Så troligtvis tar inte kroppen upp all progesteron jag har och då blir det brist. Jag tycker du ska kolla ditt progesteron värde efter ÄL för att se om du haft ÄL och/el om du har lågt. Tkr du ska testa med lutinus el utrogestan alt progesteron kräm med krämen är inte lila effektiv och hjälpte inte på mig. Kolla oxå ditt prolaktin värde för det kan också ge spottings. Tror att blodblandade flytningar vid ÄL beror på högt östrogen vilket inte är ngn fara men kanske att de är någon hormonobalans eftersom du spottar efter sen oxå. Lycka till!


    Tack för svar

    Hur testade du ditt progrsteron?

    Jag får pos på äl test och på ul så ser dom att jag har haft äl så jag blir så förvirrad att kroppen lixom inte vill
  • Äldre 3 Jan 12:41
    #4
    Anonym (K) skrev 2019-01-03 10:51:13 följande:

    Så har jag också haft. Blev gravid på första, tredje (mf) och andra försöket. Sen blev jag oplanerat gravid (mf) och efter det tog det sig inte trots aktiva försök och jag hade en massa mellanblödningar. På åttonde försöket tog det sig och jag är nu i v 13. Tyvärr har vi precis fått reda på att vi har förhöjd risk för alla tre trisomier så ev kommer vi avbryta graviditeten och då kommer vi inte försöka igen. Jag håller tummarna för att du snart blir gravid!


    Hej,

    Va tråkigt att ni har gått ett negativt besked kan bara föreställa mig hur det måste kännas...

    var rädda om varandra

    Tack för dina värmande ord jag hoppas så innerligt att denna väntan snart är över, försöker tänka att det ska vara en rolig tid men det är samtidigt stressande när man inte känner igen sin egen kropp...
  • Äldre 4 Jan 22:04
    #7
    Anonym (S) skrev 2019-01-03 14:37:58 följande:

    Ja jag förstår det är jättejobbigt! Hos gyn säger dom bara att allt är så fint och normalt. Jag fick mitt progesteron testat hos min gynekolog CD 21, en vecka ca efter ÄL, beroende på hur din cykel är. Hör med din gynekolog eller ta på werlabs. werlabs.se/progesterontest/

    Fråga gärna om det är något mer. Jag följer gärna upp å ser hur det går.


    Har tid hos gyn nästa vecka nu så får vi se vad dom säger...

    Jag har till och med börjat fundera på om jag är på väg in i klimakteriet?? Är 32 år men just dom här konstiga blödningarna och hur mitt humör är påverkat, känner att jag faller så djupt när jag inser att ännu en månad har gått utan resultat

    Vad tror du?
  • Äldre 7 Jan 10:40
    #9
    Anonym (S) skrev 2019-01-05 18:34:29 följande:

    Va skönt att du har tid nästa vecka. Har du några symtom när det gäller klimakteriet? Jag tror inte spottings nödvändigtvis behöver betyda att du närmar dig dit. Jag har haft dessa spottings mer el mindre hela mitt vuxna liv, har fått 2 barn men då var inte blödningarna så regelbundna utan kom lite då och då (var 3 månad typ). Be gynekologen ta ALLA prover och då även AMH, där de kan se din äggreserv.

    Jag blir också otroligt deppig månad för månad men har på senare tid accepterat lite mer situationen och tänker blir det så blir det och då känns det inte lika tungt :/.


    Nej egentligen inte, har bara så mkt pms nu, om de har med mensen att göra eller saknaden efter en graviditet vet jag inte??

    Nu är det 10 dagar kvar till mens och mensvärken samt dom ömma brösten är här igen och det ser jag som att det blir en till röd månad...

    Hoppet släcks varje gång och sen tänds det när jag närmar mig äl men ändå blir det inget.....

    Dom har kollat mitt värde för äggreserv och enligt den läkaren så var 3 det högsta och jag hade 2,5 säger det något om klimakteriet?

    Oavsett så sa hon att de va ett bra värde i högre spannet
  • Äldre 10 Jan 13:12
    #11

    [quote=79342614][quote-nick]Anonym (S) skrev 2019-01-07 15:45:40 följande:[/quote-nick]Då behöver du inte bekymra dig alls för klimakteriet. Detta hittade jag...

    Vad kan anses vara bra, medelbra och dålig äggreserv?

    Ett AMH-värde under 0,5 µg/l anses lågt, 0,5 till 1 något nedsatt, 1 till 2 fullt OK och över 2 bra. Vid 5 och över är äggreserven mycket bra och äggstockarna har många äggblåsor och kallas för PCO eller multifollikulära.

    (Har du lämnat prov på AMH men fått svar i enheten pmol/L? Dividera ditt värde med 7,14 så får du det i µg/L.) Fick du värdet i µg/l eller pmol/L?

    Pms kan man ?bota? inte helt men det blir bättre av bra kost. Undvik socker och gluten så mkt det går. Samt ät näringsrikt och proteinrikt. Jag tar också mkt vitaminer för tillfället för jag fick det tipsat. Zink, selen, omega 3, d- vitamin (hög dos), B-vitamin. Det är också bra om din kille äter zink, selen och B-vitamin (om han är vego). Allt detta kanske ni redan

    Tack för svar :)

    Förut fick jag alltid rikliga äl flytningar men nu får jag inga alls, vad kan det bero på?

  • Äldre 11 Jan 18:47
    #12

    Idag fick jag svar på mitt progrsterontest på dag 21 eller 22 i min cykel så hade jag ett värde på 33 men om de är bra eller dåligt stod de inget om?

    Någon som vet?

  • Äldre 11 Jan 22:06
    #14
    Anonym (S) skrev 2019-01-11 19:30:16 följande:

    Det visar att du hade ÄL. Över 25 är ett bevis på det. Men eftersom den tiden ska va då ditt progesteron är som högst så är det inte mirakulöst bra. El jag hade 34 sist jag tog och min gyn sa det va bra. Men jag tror ändå man ska ha lite mer än så plus att jag inte tror min kropp tar upp och därför behöver jag extra. Fråga om det finns möjlighet att få recept på extra progesteron för att se om spottingsen försvinner.


    Okej, men påverkar de chanserna till graviditet? Blir inte riktigt klok när jag googlar, måste man få på recept eller finns det att köpa själv?

    Hur behandlar du? Hela cykeln? Lindrar de andra pms symptom?
  • Äldre 12 Jan 06:04
    #16
    Anonym (S) skrev 2019-01-11 22:39:42 följande:

    Jag har köpt utrogestan på nätet. Docktoronline. Du kan kanske börja med att testa progesteron kräm. Det finns på nätet på lite olika sidor ex här

    www.matstarkt.se/produkt/progesterall/

    Om du inte har tillräckligt med progesteron så förbereder slemhinnan för mens, därav spotting, vilket påverkar chansen till graviditet. Men om du bara får upp nivåerna så har du goda chanser (förutsatt att det inte finns andra bekymmer), men du va nyligen hos gyn va och va allt bra?


    Det skulle ju kunna förklara min konstanta mensvärk om kroppen alltid förbereder sig på mens

    Kan de även va det här som gör att jag inte har äl flytningar längre?

    Dom ser inget fel men gravid blir jag inte och jag blöder runt äl och nu 6-5 dagar innan mens så har jag mensvärk och lite ljusrosa på pappret igen och haft jätte ömma bröst
  • Äldre 12 Jan 09:16
    #18
    Anonym (S) skrev 2019-01-12 08:55:05 följande:

    Ja va störigt! Med ÄL flytningar vet jag inte. Jag får aldrig mer än lite halk och det ska räcka har jag hört. Men beställ hem en progesteron kräm och testa 2 dgr efter ÄL. Viktigt är att du vet till 100 att du haft ÄL för börjar du innan så stör du ägglossningen. Så bra om du tar ältest eller ännu bättre om du tempar. Ömma bröst har jag aldrig, så de skulle va ett gravtecken för mig. Förutom vid ÄL och 2 dgr framåt sen ingenting.

    Jag var hos gyn i förrgår och hon kunde se jag ägglossat precis och allt va bra och slemhinnan va perfekt sa hon. Nu håller vi tummarna sa hon. Hmmm... jag känner mig lixom helt uppgiven och tror inte ett dyft på att det tatt sig. Känns som det aldrig kommer bli ngt :(. Jag har oxå väldigt lågt AMH så för mig är det mer el mindre omöjligt. Deppigt! Men men så länge man ägglossar så finns det ju chans. Förlåt för deppigt meddelande :{


    Det är ingen fara jag vet precis hur det känns, men he inte upp det kommer när du minst anar det. Jag håller alla tummar och tår för dig!

    Vet precis hur den där uppgivenheten känns jag är också helt deppig idag när mina bruna flytningar och mensvärken är här igen 5 dagar innan mens jag vill bara ge upp!
Svar på tråden Plötsligt svårt att bli gravid