• Anonym (mm)

    Nu måste det få ett slut

    Självklart ska du avsluta!  Även om du lever varanna vecks med ditt barn så har ditt barn säkert märkt på dig att du inte har det bra. 

  • Anonym (mm)
    jordgubben79 skrev 2019-01-09 06:56:40 följande:

    Jag förstår inte mitt eget beteende.Visst är det så, jag låter mig bli hunsad och nedtrampad.Faller tillbaka när han blir ledsen.Skäms för att jag inte bara gör nåt och beter mig som en riktig mes.Men det är så svårt när man är mitt i det.

    Men jag vet ju vad jag måste göra och det måste ske omgående.


    Det är inte lätt men det handlar om att distansera sig. Ge dig inte in i fler försök att förklara, han får helt enkelt vara ledsen. Du måste tänka på dig själv och ditt eget mående och även om din son inte mött mannen på länge så vet han förstås om att han finns där och "ställer till" det för dig. Du är bara halvt närvarande i ditt vanliga liv. Det tar på kraften att leva två liv som du egentligen gör, speciellt när det inte är bra i ena halvan.
    Klipp idag- på riktigt nu! Sedan tar du bort honom på alla kanaler du kan ha (mess, mobilnummer, mail osv) . Om du vill vara schysst kan du tala om för honom att även om han försöker kontakta dig kommer du inte att svara så det är ingen idé att han tjatar. 

    Han kan kalla dig ego eller vad han vill - det spelar ingen roll! Det är inte han som bestämmer! Ta makten öve ditt eget liv så kommer du snabbt märka hur mycket bättre du mår.
  • Anonym (mm)
    jordgubben79 skrev 2019-01-09 10:36:32 följande:

    Tack för svaren, det är precis det jag behövde få höra (även om jag i hjärta vetat det hela tiden)


    Jag tror många har problem just med att man önskar att man ska skiljas i samförstånd men går inte det så kan man ju inte stanna i flera månader extra för att man på något vis ska jobba fram ett samförstånd. 
  • Anonym (mm)
    jordgubben79 skrev 2019-01-09 14:30:27 följande:

    Tack! Jo, du har rätt.Det är att steget som är jobbigt.Förstår inte varför jag inte bara gör det.Vet ju att det inte kommer finnas ngn framtid för oss och att jag vill bli lycklig och vara den där glada och positiva personen jag förut var.


    och du har en otrolig fördel mot många andra i din sits: ett eget boende! 
  • Anonym (mm)
    jordgubben79 skrev 2019-01-10 13:20:49 följande:

    Eftersom sonen är hos sin pappa är jag hos maken nu.Får sonen imorgon och längtar så.

    Grälade igår och grälade imorse.Sade till honom att det kommer aldrig att funka, det är för mycket som är förstört som inte går att laga och jag vill inte heller sabba min relation till sonen. Maken tycker det är helt sjukt att ett barn ska få bestämma över vår relation.Han har ingen förståelse eller insikt i att det är ju han som är orsaken till att vi är där vi är.


    Men packa dina grejer NU och stick. Lämna en lapp på bordet att du har åkt hem till dig. Slut. 

    Sluta bete dig som om ni har något att resonera om. Sluta gräla! Det ÄR slut inne i ditt huvud men du verkar prata med honom som om han har något slags sista ordet i detta. Ändra språkbruk! Sluta prata om sonen, det är ju inte han som är orsaken. Hade allt fungerat bra mellan er vuxna hade du ju velat fortsätta, eller hur? Men det hjälper inte att säga sådant här till mannen, bara inse det nu. Ni går väl bara runt i cirklar? 

    Skriv ut skilsmässopapper från nätet eller beställ hem, men gör det nu! 
  • Anonym (mm)
    jordgubben79 skrev 2019-01-11 21:55:56 följande:

    Ikväll har han skickat flera sms , vill ha uppmärksamhet och kan inte låta mig få mysa med sonen som jag inte sett på två veckor pga jullov och pappan och jag enades om två veckor var.Trots att maken imorse skällde ut mig , så vill han att vi nu ska åka på en liten resa inför min kommande födelsedag, fyller jämnt.Jag har flera gånger sagt att jag inte vill åka men han kan inte ta ett nej.Tänker inte åka nånstans med honom eftersom jag tänker avsluta detta.


    Blocka! Du ska inte ens behöva se att det kommer sms. man blir stressad av sånt, jag vet, så det är bättre att man inte ens märker dem. 

    Har du berättat för sonen om att ni ska skiljas? Visa honom papperen så blir det mer verkligt för dig och också mer noga med att du faktiskt aktiverar hela processen direkt. 
  • Anonym (mm)
    jordgubben79 skrev 2019-01-13 16:11:48 följande:

    Så makalöst jobbigt det här är.Nu idag så fick han reda på att en nära familjemedlem ligger för döden, han ska åka dit imorgon och var jätteledsen för det.Han säger att han behöver mig och mitt stöd.Helst ville jag bara säga att jag vill inte och hoppa ur hans bil.

    Nu ska jag till gymet och bara rensa huvudet...


    Men du, hur trist det än är att han har en familjemedlem som ligger för döden så får han helt enkelt söka stöd hos de andra som säkert också är ledsna. Hur länge har denna släkting varit sjuk? Är det något han känt till innan så kan du vara rätt säker på att han använder det här som ett sätt att dra dig tillbaka, att du ska få dåligt samvete. Vad innebär "ligga för döden" i det här fallet? Har personen ett dygn kvar eller månader? 
    Jag låter kanske fruktansvärt okänslig och cynisk men du måste prioritera dig själv nu. Är det inte det här så hade han kommit på något annat där han behöver ditt stöd. 
Svar på tråden Nu måste det få ett slut