• Äldre 5 Jan 00:07
    3210 visningar
    3 svar
    3
    3210

    Ofrivillig graviditet?

    (Varning för svammel/osammanhängande text. Jag är trött.)

    Vet inte om det faktum att jag är kvinna sticker dig i ögonen, (då jag full bestämmanderätt över min kropp och eventuella barn) men kände mig manad att svara dig, även om våra situationer inte är riktigt jämförbara.

    Jag blev ofrivilligt gravid, men valde att behålla barnet. Jag ville aldrig ha barn, vill fortfarande inte även om jag inte vill ha min fantastiska dotter ogjord. När man vet att det är/blir en liten människa är valet ganska enkelt. För mig.

    För din sambo, en kvinna som varit gravid och fött ett barn, hon vet vad det innebär och vad som komma skall. Fatta beslut om abort är troligtvis ännu svårare för henne än för någon som jag, som aldrig ens varit gravid tidigare. Hon vill ju dessutom ha ett barn till. Modersinstinkten är stark och den kör över ditt nej. Men du vet ju själv, dina simmare ansvarar du för, tills de kommer in i en kvinnas kropp, hur orättvist det än må vara/kännas i ditt läge.

    Förstår om du känner dig överkörd.

    Mina enda rekommendationer gällande det kommande barnet är; var nära så mycket det går, jobba extra hårt med anknytning och lär känna ditt barn. Gör samma sak som med ditt första, bara ännu mer, då det är viktigt att mota dessa "det-här-var-ju-inte-vad-jag-ville"-tankar, men de blir färre med tiden. Jag har fortfarande stunder där jag tänker och känner så, (min dotter är 1,5 år) vilket jag kanske alltid kommer ha, men jag älskar henne över allt annat och vet inte hur mitt liv skulle se ut utan henne. Glädjen ditt kommande barn kommer ge, kommer slå ut de mindre positiva tankarna.

    Gilla läget. Det ordnar sig. :)

Svar på tråden Ofrivillig graviditet?