• Anonym (Ts)
    Äldre 5 Jan 22:07
    2379 visningar
    234 svar
    -3
    234
    2379

    Underligt beetende av bonusdotter 16 år

    Hej

    Min sambo sen flera år tillbaka har en dotter som är 16 år. Flickan har valt att bo heltid hos sin mamma pg av att vi bor i en annan stad och flickans mamma bor närmare skolan. Bonusdottern har inget eget sovrum hos oss utan delar rum med yngre syskon där bonusdottern har egen sminkhörna och säng. Bonusdottern är hos oss var tredje helg.

    Sambons dotter kom hem till oss igår och bad om att få en ram för att kunna sätta in ett foto på hennes föräldrar som hon ställde på hennes sminkbord.

    Jag har inte sagt någonting ännu, är lite förvånad över själva grejen. Även sambon är förvånad men inte sagt någonting.

    Är det inte lite konstigt beteende?

    Det känns konstigt att min sambos ex är på bild i mitt hem.

    Överreagerar jag?

  • Svar på tråden Underligt beetende av bonusdotter 16 år
  • Äldre 6 Jan 01:04
    #21
    +1
    Anonym (Mamma B) skrev 2019-01-06 00:06:09 följande:

    Ja, just, exakt. En 16 åring har inget behov plocka fram ett foto på sina föräldrar. Helt plötsligt. Om man inte vill provocera. En 6 åring däremot - det förstår jag.


    Men det klart de kan ha behov av det! Jag hade mina föräldrars foto på dörren i mitt rum, och de var inte ens skilda! Jag tyckte det var fint. Jag älskar mina föräldrar, därför gillar jag kort på dem.

    Att en 16åring inte har behov av det eller är konstig är bara skitsnack. Ts, och du, överreager och överanalyserar åt det grövsta. Det är ingenting konstigt eller onormalt. Varför analysera och reflektera över det ens?
  • Äldre 6 Jan 01:15
    #22
    +1

    Ja det kanske är lite konstigt att hon ber om en ram för att sätta upp ett foto på sina föräldrar nu..

    Hade hon varit yngre, eller bott oftare hos er, så hade det inte varit konstigt alls men ja, detta skulle kunna vara ett försök till att provocera.

    MEN - låt henne göra det då :)

    Hon har ju - självklart - all rätt att ha en bild på sina föräldrar på sitt rum (även om hon delar rummet och bara är där var tredje helg) Så oavsett om hon gör det för att provocera eller om hon faktiskt är inne i en känslomässig fas där hon faktiskt VILL ha en bild på sina föräldrar är det hennes rätt.

    Faktiskt skulle det kunna vara en så enkel sak som att hon försöker göra rummet till mer "hennes". Som det är nu har hon en säng o ett sminkbord i ett rum som hon "har till låns" - inget konstigt upplägg med tanke på att hon valt att vara där såpass sällan MEN det känns knappast som "hennes" rum när hon är där.. Ett kort på sina föräldrar kanske hjälper henne att känna sig mer hemma hos er?

    Sedan beror det ju lite på vilket sorts kort det är - är det ett trånande pusskort sä lutar det ju åt provokation ;) men annars?

  • Äldre 6 Jan 01:18
    #23
    Anonym (Mamma B) skrev 2019-01-06 00:06:09 följande:

    Ja, just, exakt. En 16 åring har inget behov plocka fram ett foto på sina föräldrar. Helt plötsligt. Om man inte vill provocera. En 6 åring däremot - det förstår jag.


    Tror ioförsig att jag var i den åldern när jag rotade fram mina föräldrars bröllopskort o satte upp i rummet. De var viktiga för mig och jag älskade det kortet :)
  • Sharpe­r
    Äldre 6 Jan 01:31
    #24

    Det enda jag tycker är konstigt är att hon bad er om en ram. Det kan hon väl köpa själv för månadspengen?

    Jag räknar med att mina barn har studiebidraget att röra sig med i den åldern och då får de minsann betala sådana saker själva.

  • Äldre 6 Jan 01:52
    #25

    Varför skulle barnen som bor i ert hushåll inte få ha bilder på sina föräldrar/familjemedlemmar på sina privata utrymmen? Låter ganska sjukligt att reagera på det, eller ens reflektera över det.

  • Anonym (Mamma B)
    Äldre 6 Jan 03:27
    #26
    Anonym (l) skrev 2019-01-06 00:08:18 följande:

    Även om det är en provokation så behöver ju inte ts explodera för det


    Var står det att hon/TS exploderar?

    Hon undrade ju bara! :-P

    Har också haft 5 barn hemma -alla från sedan tidigare äktenskap, där alla bott hos oss vv, alla våra barn har haft egna rum och ingen av dem har haft ngn bild på sin andra föräldern i sitt rum - trots att de ägt sina rum och varit yngre än 16. Vet inte varför.
  • Anonym (Biobo­nus)
    Äldre 6 Jan 03:37
    #27

    Nu är mina bonusar små och har hemma hos sin far (snart vårt gemensamma hem) varsitt album med bilder av deras mamma, pappa och bonusarna när de var yngre. Skulle inte reagera nämnvärt om de ville ha ett inramat fotografi av sin mamma på sina rum. Har inget emot min killes ex och är så långt ifrån svartsjuk en kvinna kan bli, om man vill tro på vad min kille sagt om mig.

    Det jag skulle undra lite över är orsaken till varför tjejen vill ha den bilden framme just då. Om hon är så pass stor och inte velat ha det innan. Skulle fundera på vad hon tänker på och om hon kanske vill prata om det. Skulle nog fråga lite försiktigt i vänlig ton varför hon valt just den bilden, om den har en särskild betydelse för henne, om hon kanske saknar tiden när hennes föräldrar var tillsammans etc. Dessa frågor skulle jag ställa för att bryr mig om mina bonusar och vill veta hur de mår och vad de tänker på. Om de vill ha en bild av sina föräldrar framme på sina rum är absolut inget problem för mig. Mitt ex hade ett liv innan mig och i det livet ingick hans ex och deras gemensamma barn. Nu har min kille och jag valt varandra och hans ex är och förblir mamma till deras barn.

  • Äldre 6 Jan 06:24
    #28

    Nej jag tycker inte att det är konstigt, och jag tycker att du överreagerar.

    Mina barn har kort på sin pappa hos mig, och på mig hos sin pappa. Jag valde en gång min exman, tycker fortfarande att det var ett kanonbra val, och vi fick tre fantastiskt fina barn som nu är tonåringar. Vårt äktenskap höll inte, och jag har en ny sambo som jag verkligen älskar och trivs med. Min sambo är en mycket klok person, och har därmed fina relationer till både barnen och min exman - och har inga problem med bilderna på den familj vi en gång hade. Min sambo vet att ingen av oss skulle välja varandra igen, men också att barnen gillar bilder från när de var små och den tiden. Vi har tom en familjebild uppsatt i vårt hem på honom, mig och barnen (före skilsmässan). Inga problem.

  • Äldre 6 Jan 06:32
    #29

    Mina barn är fö 16, 14 och 10 och vi har varit separerade i ca 8 år.

    Jag förstår om hon har svårt att känna sig hemma hos er med tanke på hur lite utrymme hon har. Hon kanske längtar efter sin mamma, helt enkelt.

    Förvägrar du henne fotot för att du inte vill ha din sambos ex i ditt hus så är du inte särskilt klok

  • Anonym (Garga­mel)
    Äldre 6 Jan 10:42
    #30

    Nu kommer jag nog reta upp hela styrkan här inne men jag tycker att det är ett muppigt beteende av en 16-åring. Kliv ur kissblöjan och revoltera på ett tonårssätt (smygrök eller kom hem sent eller nåt) istället för att vara som en nostalgisk liten tant som bölar över bilder på mamma och pappa.

    Förutom det - Ignorera och provoceras inte av det, låt det vara TS.

Svar på tråden Underligt beetende av bonusdotter 16 år