• Anonym (Tråds­tarten­)
    Äldre 7 Jan 16:14
    1947 visningar
    282 svar
    -2
    282
    1947

    Lägg förskolepersonalens studiedagar under lov!

    Detta är en uppföljning av tråden som handlar om skollärare. Den här tråden handlar om FÖRSKOLEPERSONAL.

    Jag förstår inte att det fortfarande är tillåtet att dagis:

    1. Håller stängt flera arbetsdagar per år pga "studiedagar"

    2. Håller stängt 5 veckor i sträck på sommaren.

    3. Håller stäng under mellandagarna och även 2,3,4 januari.

    Vi hänvisades till jourdagis under mellandagarna och hela förra veckan. Det blir som en extra inskolning och det finns inte en chans att min 3-åring skulle gå med på att stanna på ett okänt ställe med okända människor ens en dag.

    Varför är det en mänsklig rättighet att dagispersonalen har ledigt när det passar dem och inte när det passar föräldrar som inte har lov? Är det någon som drivit frågan i sin kommun?

  • Svar på tråden Lägg förskolepersonalens studiedagar under lov!
  • Anonym (Tråds­tarten­) Trådstartaren
    Äldre 7 Jan 17:53
    #3
    Anonym (Marie) skrev 2019-01-07 16:38:29 följande:

    Jag kan hålla med dig om att det ställer till problem. Vi har varit tvungna att ta ledigt hela lovet för våra barn klarar inte heller att lämnas till främlingar. Tur vi har sparade dagar.


    Exakt! Och sen säger de att "nä men det är ändå så få barn som kommer" Ja eller hur? Inte lämnar man ungarna till främlingar på ett jourdagis på andra sidan av kommunen,och det driver mig till vansinne att man är helt maktlös som förälder.
  • Anonym (Tråds­tarten­) Trådstartaren
    Äldre 7 Jan 19:57
    #23
    -1
    Anonym (***) skrev 2019-01-07 19:30:29 följande:

    Här var jag bor så fyller man alltid i hur barnen åtminstone kommer att vara lediga innan jul och sommar. Staden delar ut en lapp med info om hur förskolan preliminärt kommer att vara öppet och vilken förskola som fungerar som jour. Där kruxar man sedan i.

    Baserat på hur barnen kommer att vara lediga så fastställer man sedan när förskolorna i staden öppnar och stänger. Först när barnmängden är klar så beviljas personalens semester.

    Det är inte lönt att ha alla förskolor öppna under jul och sommar, för inte ens av de barn som går på de jouröppna förskolorna är det särskilt många som behöver vård under jourtiden.

    För att hålla öppet en förskola för bara några få barn krävs ändå minst 2, ibland 3, i personalen för att täcka öppethållningstiden + städ- och kökspersonal.


    Det är just därför så få barn på jourdagiset att endast föräldrar som är illa tvungna faktiskt lämnar sina barn där. E.g. sjuksköterska som får senesteransökan för mellandagarna avslagen och tvingas lämna sitt barn på ett okänt dagis utan ett enda ansikte som barnet känner igen.

    Hade en avdelning hållit öppet på det egna dagiset lovar jag att jag och fler med mig gärna valt att jobba under förra veckan istället för att slösa tre semesterdagar för att fröknarna ska få ledigt när det passar dem.
  • Anonym (Tråds­tarten­) Trådstartaren
    Äldre 7 Jan 20:17
    #30
    Anonym (Blir ledsen) skrev 2019-01-07 20:06:15 följande:

    Men är du inte ledig när det passar dig? Ska ingen annan kunna vara ledig när det passar dem? De kanske har barn och vill vara ledig.


    På min arbetsplats måste vi ha bemanning hela tiden, även om det är mindre jobb vissa perioder såklart. Jag kan inte ha ledigt när jag vill och det finns inte på kartan att vi skulle hålla stängt 5 veckor i sträck ens på sommaren. Det är därför obegripligt att det fortfarande försiggår på förskolan.
  • Anonym (Tråds­tarten­) Trådstartaren
    Äldre 9 Jan 17:29
    Blomman20 skrev 2019-01-09 15:49:38 följande:

    Eller så gör du så att du säger upp din plats på förskolan och betalar en barnvakt som är med ditt barn när du vill och behöver. Men juste, det går ju inte då barnvakten kostar bra många fler tusenlappar i månaden än vad maxtaxan är på. Man kan ej ha kakan och äta den. Varken förskola eller barn är någon rättighet. Vi som jobbar på förskola har också barn, familjer och liv. Vi vill också det du och andra föräldrar vill ha.


    Du verkar ha glömt att det är skatten som bekostar barnomsorgen, inte taxan. Om jag får skatterabatt motsvarande det jag och barnets pappa betalar för förskoleverksamhet i min kommun via skatten, så kan jag säga upp min plats bums. Då har vi råd med barnflicka på heltid utan problem.
  • Anonym (Tråds­tarten­) Trådstartaren
    Äldre 10 Jan 08:39
    modsey skrev 2019-01-10 06:58:28 följande:

    Säger bara igen att ändra verksamheter klarar det. Naturligtvis med en översyn i upplägg och det är ju precis många här fastnar, att ni applicerar ert exakta upplägg nu i en annan form....efter den här diskussionen får jag det nästan bekräfta att många pedagoger inte vill...det går inte, det är omöjligt och just vår verksamhet är så unik. Du anar inte hur många gånger jag hört det i mitt jobb...för att sedan efter förändringen konstatera , det gick bra.

    Nu kanske alla förskolor har 4 ggr per år och då är det väl gott. Det är de med 4 ggr jag reagerat på låter väldigt mycket


    Just precis. Av någon anledning klarar vården, transporten, handeln att aldrig ha stängt med scheman och allt. Det är inte personalens fel att det ser ut som det gör, men ledningens. Föräldrarna vågar inte ta striden för att slippa se sitt barn dåligt behandlat.

    Det är otroligt ineffektivt samhällsekonomiskt att 45 föräldrar tar ut onödig ledighet 4 heldagar per år för att all dagispetsonal ska få sitta tillsammans under en hel dag och prata med varandra.
  • Anonym (Tråds­tarten­) Trådstartaren
    Äldre 13 Jan 22:19
    cloudberry79 skrev 2019-01-13 20:17:16 följande:

    Undrar fortfarande vad fan problemet är? Det är öppet på jourförskola någonstans, för det måste kommunen tillhandahålla alla vardagar. Alltså finns förskoleverksamhet alla årets vardagar. Är ens ungar överkänsliga och inte klarar detta, så får man anpassa sig själv efter sina egna problem.


    Du har inga egna barn va?
Svar på tråden Lägg förskolepersonalens studiedagar under lov!