• EmberEyes

    Hade du berättat?

    Varför känner du att det är viktigt att bryta ditt förtroende mot Elin, som agerar i barnens bästa intresse? Är det för att du inte höll med henne om att Annas drickande var skadligt för barnen?

  • EmberEyes
    Anonym (Usch) skrev 2019-01-07 19:17:35 följande:

    Vilka j*vla idioter det finns!

    Med "vänner" som er behöver man inga ovänner!

    Grattis till att förstört livet totalt för dessa barn! Allt för ni är så jävla fega som inte ens vågar PRATA med någon ni kallar "vän".

    Så vidrigt så jag finner inga ord och JA NI SKA BERÄTTA SÅ HON KAN UTESLUTA ER FRÅN HENNES LIV OMGÅENDE!!


    Alltid lika härligt med människor som vill att barn ska växa upp i misär av olika slag.
  • EmberEyes
    Anonym (Vännen) skrev 2019-01-07 19:21:57 följande:
    Det vill jag inte, men jag hatar att sitta i den här sitsen, att vara i mitten. Känner mig falsk som försöker trösta Anna när jag vet sanningen. Hon anklagar en i sin närhet, skrivit om hen på fb osv, så börjar urarta....
    Men hur kan du sitta i mitten? Antingen tycker du att Anna behöver stöd i sin mamma-roll och står bakom Elin, eller så tycker du att Elin gjorde fel och står bakom Anna.

    Du kan ju vara ärlig utan att hänga ut Elin också, du kan säga "det är tragiskt att situationen ser ut som den gör, men jag har också sett att du dricker för mycket. Se detta som ett tillfälle att ta itu med dina alkoholproblem."
  • EmberEyes
    Anonym (Lush Momma) skrev 2019-01-08 03:15:16 följande:

    Fast det beror väl på hur mycket hon dricker? Är det aldrig tillåtet att dricka när man har barn? Det står i TS att hon hade fest och drack medans barnen sov. Min man och jag drack på nyår, tror jag drack 2 glas vin och två glas champagne. Barnen var med på kvällen medans vi åt middag med våra vänner som också har småbarn. Vi alla drack vin och champagne. Borde vi alla bli av med barnen?


    Soc skulle inte ta dina barn för att du dricker ett glas vin till maten eller ett glas champagne till nyår.

    Problemet med missbrukare är att de aldrig tror att de missbrukar.
  • EmberEyes
    Anonym (Vännen) skrev 2019-01-08 08:56:35 följande:
    Jag förminskar ingenting, men vad ska man göra när hon bryter ihop? Säga att hon bara har sig själv att skylla? Att trösta betyder inte att man klappar på huvudet och säger att det är de andra som har fel, hon vet vad jag tycker om alkohol och att dricka med barn i närheten.

    Jag har ångestproblematik och att sitta mitt i det här mår jag jättedåligt av, jag ljuger ju varje gång hon ältar vem som kan ha anmält, så jag är ju delaktig även om det inte är jag som anmält.
    Då får du sluta att hjälpa henne älta. Säg att du inte vill höra mer om detta så länge hon inte själv gör något åt sitt missbruk, och låt dig inte dras med i något samtal om detta igen.
  • EmberEyes
    Anonym (Herregud) skrev 2019-01-08 12:42:53 följande:

    Är man alkis för att man blir full några gånger med barnen hemma sovandes??

    Ska nog till mycket ber supande än så.

    Klart man kan bli berusad fast man har barn hemma.

    Men lev ni i en skyddad värld där ungarna aldrig kommer i kontakt med att vuxna tar ett glas och blir salongsberusade.

    På TS verkar det ju inte heller som mamman har ett stark beroende och inte kan vara utan alkohol.

    Att det finns sånna jävla översittare som er


    Hur menar du nu? Om risken är överhängande (TS egna ord) att ungarna ryker efter 6 månader med föräldrastöd och insatser så handlar det inte om att bli full "några gånger".

    Själv hade jag hellre blivit anmäld på felaktiga grunder än riskera att soc missar ett barn som far illa, känner ingen utanför FL som inte delar den inställningen. Men det är ju eftersom jag vet att soc inte har något att klanka ner på.
    De som blir upprörda över att andra bryr sig och oroar sig för andras barn brukar själva vara problematiska, de känner sig hotade och ifrågasatta och hamnar i försvarsställning.
Svar på tråden Hade du berättat?