• Editb

    BIM februari 2019

    Jag lägger till mig själv också, BIM 1a feb. Det blir mitt och sambons första försök och vi har inga barn sedan tidigare. Jag är 30 år, sambon är 33 år. Har längtat länge men nu är även sambon redo. Så spännande detta. 

    BIM-lista

    1/2 Editb
    5/2 bligravid123, MissKelli
    6/2 EliMil

  • Editb

    Nu är min ägglossning över och det är bara att invänta BIM och se om det blivit något resultat eller inte. Är mitt och sambons första försök så jag ska väl inte ha allt för stora förhoppningar även om hoppet lever! Tiden kunde dock få gått lite snabbare.. Någon som har något tips på för att få all väntan att gå lite snabbare?

  • Editb
    Jagerika skrev 2019-01-21 20:23:13 följande:
    Jag har beställt diamant tavlor som jag ska pyssla med! Då tänker man verkligen på annat och det är jätteroligt! :D ett annat tips är att sticka eller virka, jag virkar varje kväll och helt plötsligt är det redan ÄL+7 i morgon :) haha
    Tack för tipsen. Låter som mysiga sysselsättningar. :) Jag har lite sticknings-material som ligger och väntar så inte helt omöjligt att det blir lite av det.
  • Editb
    jojjo287 skrev 2019-01-23 17:15:22 följande:

    Jag tycker mig känna stickningar och molande värk till och från, framförallt då jag ligger ner. Ingenting i brösten dock. Varit skengravid förut så vill inte hoppas på ngt. Har bim 1/2 så kan testa tidigast på måndag eventuellt söndag. Testade positivt på ägglossning 17/1 och kände tydligt av ägglossning då samt efterföljande dag, hade sex båda dessa dagarna så hoppas verkligen det tog sig.


    Jag har bim samma dag som dig. Känner ingenting förutom rätt mycket molvärk som jag känt av speciellt idag. Inga stickningar eller ont i brösten.
  • Editb

    Hur känner ni som har bim snart? Jag har bim om en vecka från idag och har en del molvärk och idag blev även brösten ömma. Det brukar de ju i och för sig bli inför varje mens så svårt att säga om det är det vanliga eller något annat. Känns inte som man borde kunna känna så mycket 7 dagar innan bim även om man är gravid (?) Svårt att veta när man aldrig varit gravid tidigare..

  • Editb
    Mezzy skrev 2019-01-25 14:18:15 följande:
    Jag har också bim nästa fredag och det här är första månaden (har försökt sedan i somras) som jag inte känner någonting! Brukar alltid ha molvärk mellan äl och mens och massa andra symtom men det enda jag känner denna månad är att brösten känns konstiga och att det hugger lite i dem ibland. 

    Jag har varit gravid tidigare men kommer inte ihåg hur det kändes så här tidigt då plus att vi inte försökte bli gravida så då kände man inte efter på samma sätt. 
    Ja svårt som sagt att veta och det kan säkert vara olika från person till person också. Kul att vi har bim samma dag =) Detta är vårt första försök och har aldrig varit gravid tidigare. Kommer inte att testa förrän på bim dagen, alltså nästa fredag. När tänker du testa?
  • Editb
    jojjo287 skrev 2019-01-25 14:50:47 följande:

    Jag har haft lite molvärk och stickningar till och från en vecka efter ägglossning, men känns idag som det avtagit. Har en konstig känsla i brösten, typ som kolsyra eller brännande, svårt att förklara. Brukar vara mer öm i bröstvårtorna runt bim annars, men nu sitter det mer i hela brösten, svårt att förklara. Brukar jag inte ha så, men kansle är att jag känner in för mkt nu. Tycker mig även ha mer flytningar ån vanligt... har bim 31/1 alt 1/2


    Kul! Då är vi några stycken som räknar ner till nästa helg tillsammans. Börjar tro att jag nog inte är gravid när jag hör hur ni känner. Har hört att mycket flytningar kan vara ett tecken men det har jag minsann inte heller. Bara att vänta lite till och se helt enkelt.
  • Editb
    Nr2år2019 skrev 2019-01-26 20:38:47 följande:

    Är det fler än jag som får ganska kraftig molvärk vid ÄL? Det känns liksom inte som att värken sitter i någon utav äggstockarna, utan snarare i livmodern... Har känt till och från hela dagen idag. Samt svullen och lite öm över nedre delen av magen.


    Ja jag brukar också känna av det väldigt tydligt. Är ju ett bra tecken att kunna följa när man vill bli gravid. =) 
  • Editb
    Mezzy skrev 2019-01-28 11:09:07 följande:

    Alltså all dessa symtom som kommer varje månad! Blir tokig! Det kommer något nytt varje månad tycker jag. Förra månaden fick jag ont i brösten för första gången vid äl som höll i sig fram till mens. Trodde ju då självklart att det hade tagit sig då jag inte haft det tidigare men icke. 

    Denna månad har jag GALET ont i brösten! Kan knappt lyfta armarna utan att det gör ont. Sen har jag konstiga hugg mellan benen och som ont i blygbenet och molvärk samt värk i ryggen. 

    Men vågar inte hoppas på något denna månad heller då varje månad bjuder på nya symtom. Bim på fredag så blir att bara vänta och se! 

    Hur känner ni andra som har bim snart? 


    Jag tyckte jag kände så mycket första veckan efter ägglossning. Molvärk och väldigt spänd över livmodern. Extra mycket under torsdagen och fredagen då minsta lilla rörelse som var för hastig eller tvär spände till det livmodern och ömmade. Sedan i lördags så avtog den känslan helt i 2 dagar och kändes ingenting alls... Men nu är det tillbaka igen i lite mindre intensitet. Brösten började göra ont i lördags och har gjort ont konstant sedan dess. Bim nu på fredag. Vågar inte tro något för kan lika gärna vara vanlig pms symptom..men hoppas så starkt!
  • Editb
    Mezzy skrev 2019-01-28 18:47:02 följande:
    Precis så jag känner också då jag har haft nya pms symtom varje månad nu så vågar inte hoppas längre. :(

    När har du tänkt testa?
    Jag tänker nog testa fredag morgon. Tror att det blir lättare för mig att acceptera ett negativt test då på bästa sätt på utan att ifrågasätta om det verkligen stämmer/är för tidigt. Lättare för mig att gå vidare för nya tag på nästa månad då känns det som :) När ska du testa?
  • Editb
    Mezzy skrev 2019-01-28 21:45:32 följande:
    Jag hade från början bestämt att jag inte skulle testa förrän på lördag men jag har så svårt att hålla mig nu! Kan bli att jag testar imorgon! :)
    Åhh vad spännande! Håller tummarna för dig!
  • Editb
    Seseli skrev 2019-02-01 09:59:54 följande:

    Idag har jag BIM, men varken någon mens eller något + 


    Samma här. Har också bim idag och negativt test i morse (dock ingen mens ännu). Går vidare mot nästa försök.
  • Editb
    Livethänder skrev 2019-02-01 10:00:38 följande:

    Det var ett plus :) hoppas på att pyret vill stanna nu <3


    Stort grattis!
  • Editb
    Seseli skrev 2019-02-01 13:22:50 följande:
    Visst känns det både frustrerande och hoppfullt på samma gång. 
    Dessutom känner jag mig iaf jättegravid, vet inte om det är hjärnspöken eller inte men tycker mig ha alla symptomen. Jag har två barn sedan innan och jag minns lite svagt nu att jag nog inte fick fick ett plus förrän några dagar efter bim. 
    Det låter ju lite hoppfullt. Jag har aldrig varit gravid tidigare och detta är mitt första försök så har inget att jämföra med. Tyckte ändå att det känts lite annorlunda denna månaden men vi får väl se. Jag är i alla fall inställd på att det inte blev något så att jag inte blir så besviken annars men håller såklart tummarna för oss båda =) Tyckte ändå att vi prickade in ägglossningen bra och jag har vanligtvis en väldigt regelbunden cykel. Mensen borde komma nu i helgen annars får jag nog testa igen.
Svar på tråden BIM februari 2019