• Mezzy

    BIM februari 2019

    Hej,

    Jag hoppar in i denna tråden också fast jag egentligen hade tänkt ta ett FL break men har en sån bra känsla denna månad så är kvar ett tag till. :) Vi har försökt nu i ca 6 mån för att få nr 2. Jag är 31 år och mannen är 35 och så har vi en dotter på 3 år. Första månaden jag även provar rosenrot. Har Bim 3/2. 
    Hoppas på många plus denna månad! 

  • Mezzy
    BIM-lista 

    28/1 Kstadtjej87 

    1/2 Editb 

    3/2 Jagerika, Mezzy

    5/2 bligravid123, MissKelli, Kissekatten2014, Agda186, idajulia 

    6/2 EliMil 

    7/2 Norrpreg 

    8/2 Bamsetosse, Birdiz, pixpoxy 

    11/2 Emmissss 

    13/2 Mia86a 

    16/2 Amendah
  • Mezzy
    Birdiz skrev 2019-01-15 12:19:01 följande:
    Varför tänkte du ha ett fl-break? Du behöver absolut inte svara, bara nyfiken :)
    Märkt att jag blir stressad och ledsen när jag ser fler som plussar i varje tråd men inte får något plus själv. Även fast jag blir så glad för deras skull också!
    Och så har det blivit att man går in och kollar trådarna varje dag och med det blir det att man tänker på att bli med barn varje dag vilket blir stressande isig. 

    Men samtidigt tycker jag ju att det är kul och känner en peppning av att skriva med andra som är i samma sitts! :)  
  • Mezzy
    bligravid123 skrev 2019-01-17 10:44:59 följande:

    Hej allesammans Hur går det Har ni börjat med mys eller väntar ni på BIM?!


    vi har kört varannan dag nu och fick fast gubbe på äl test i morse så nu blir det 3 dagar på raken (hoppas mannen orkar med :)) sen är det den eeeeeeviga väntan på bim. 
    Hatar verkligen den väntan! Jag har olika "symtom" varje månad som gör att jag varje månad tror att jag blivit gravid, men icke! Så nu finns det inget symtom som skulle kunna få mig att tro något. Och denna månad kommer jag vänta till BIM+1 innan jag testar! 
  • Mezzy
    bligravid123 skrev 2019-01-17 11:17:08 följande:

    Ja det känns som att från och med den dagen man bestämde sig för att vilja bli gravid så är det bara en lång väntan ...först till ägglossning till till BIM nähä där kom mensen.

    Vänta till ägglossning igen.. vänta vänta vänta, passa in räkna, det är inte konstigt att man blir smått neurotisk :D


    bligravid123 skrev 2019-01-17 11:19:03 följande:

    Förresten hur många av er som försöker bli gravida nu har redan fött ett barn eller flera ? Hur såg eran mens- cykel ut efter att ni hade fött blev den normal direkt den kom igång igen eller krånglade den lite i början? var den det samma som innan ni blev gravida - alltså antal dagar längd och så vidare eller förändrades den efter förlossning och graviditet?


    Ja men eller hur! Sitter i dessa satans appar halva dagarna för att räkna ner och hålla koll på allt! :D 

    Jag vet faktiskt inte hur min mens va innan jag blev gravid med dottern då jag har ätit p-piller sedan jag var ca 16 år. Dottern blev en överraskning efter att ha slarvat en del med pillren. :) 
    Efter förlossningen så hann jag inte få mensen innan jag stoppade in en spiral (ca 3 mån efter förlossningen) och hade ingen mens under tiden jag hade spiralen. Tog ut den efter ca 8 mån då den hade flyttat på sig. Sen har jag ätit p-piller tills i somras och sedan dess så har min cykel varierat mellan 27-30 dagar.  

  • Mezzy
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-19 10:33:45 följande:

    Hur går det här inne? Väntar ni på bim eller ägglossning? Jag väntar på äl då jag idag tog ett äl test och det var negativt men ändå starkare streck än va det var igår


    Tror jag hade äl igår. Hade positivt test i torsdags så nu väntar jag på temp höjningen för att få ägglossningen konfirmerad. :) Så nu är det väntan på att mensen inte ska komma igen. Haaaatar den!
  • Mezzy

    Flyttar min bim då jag fått äl konfirmerad och med det så flyttades bim från 3/2 till 1/2 :)

    BIM-lista

    28/1 Kstadtjej87

    30/1 Jagerika

    1/2 Editb, Mezzy

    2/2 Livethänder

    5/2 bligravid123, MissKelli, Kissekatten2014, Agda186, idajulia

    6/2 EliMil

    7/2 Norrpreg

    8/2 Bamsetosse, Birdiz, pixpoxy

    10/2 Nr2år2019

    11/2 Emmissss

    13/2 Mia86a

    14/2 Mickiisen, glitterhitta

    16/2 Amendah

    22/2 Nicciz

    Pluslista:

  • Mezzy
    norrpreg skrev 2019-01-23 14:22:29 följande:

    Hur tidigt kan man börja känna ?riktiga? gravidsymtom? Är på ÄL+3 (BIM-12) tycker jag har ökade flytningar och en mensvärks känsla under dagarna. Vet att de är jättetidigt om de ens skulle vara något, men någon som känt tidigt och varit gravid senare?


    Som jag förstått så fäster inte ägget förrän tidigast 5 dagar efter äl och det är inte förrän då man ska kunna känna olika symtom för att man faktiskt inte är gravid tills dess. 
    Men skulle det kanske kunna vara att du hade äl tidigare än du tror och då kanske är på äl+5? :) 
  • Mezzy
    jojjo287 skrev 2019-01-23 20:37:06 följande:
    Jag har för mig att tiden mellan ägglossning och mens inte brukar variera, utan den brukar vara 14 dagar oavsett mencykelns längd. Läste även detta nu på 1177 som skrev samma sak: 

    När sker ägglossningen?

    Tiden från ägglossning till mens varierar inte så mycket mellan olika personer utan brukar vara 14 dagar. Men eftersom menscykelns längd kan variera från ungefär 25 till 32 dagar mellan olika personer, kan tiden från menscykelns början till ägglossning skilja sig ganska mycket åt. 


    Vid en regelbunden menscykel på 25 dagar kommer ägglossningen att ske omkring dag 11 räknat från första mensdagen. Om menscykeln är på 30 dagar sker ägglossningen först omkring dag 16.


    Det kan vara svårt att veta när ägglossningen sker, särskilt om menscykeln är oregelbunden.

    Om du haft senare ägglossning denna månad har du säkert senare mens också. Jag hade min ägglossning 17/1-18/1 och borde därmed få min mens 31/1 eller 1/2. 
    Lutealfasen (tiden mellan äl och mens) är lika lång varje månad men det kan variera från person till person. Den kan vara mellan 10-16 dagar men medellängden är 14 dagar. Har man kortare lutealfas än 12 dagar så kan det vara svårt att bli gravid. 
  • Mezzy
    Editb skrev 2019-01-25 14:00:23 följande:

    Hur känner ni som har bim snart? Jag har bim om en vecka från idag och har en del molvärk och idag blev även brösten ömma. Det brukar de ju i och för sig bli inför varje mens så svårt att säga om det är det vanliga eller något annat. Känns inte som man borde kunna känna så mycket 7 dagar innan bim även om man är gravid (?) Svårt att veta när man aldrig varit gravid tidigare..


    Jag har också bim nästa fredag och det här är första månaden (har försökt sedan i somras) som jag inte känner någonting! Brukar alltid ha molvärk mellan äl och mens och massa andra symtom men det enda jag känner denna månad är att brösten känns konstiga och att det hugger lite i dem ibland. 

    Jag har varit gravid tidigare men kommer inte ihåg hur det kändes så här tidigt då plus att vi inte försökte bli gravida så då kände man inte efter på samma sätt. 
  • Mezzy
    Editb skrev 2019-01-25 14:54:19 följande:
    Ja svårt som sagt att veta och det kan säkert vara olika från person till person också. Kul att vi har bim samma dag =) Detta är vårt första försök och har aldrig varit gravid tidigare. Kommer inte att testa förrän på bim dagen, alltså nästa fredag. När tänker du testa?

    Åh vad spännande med första försöket och första barnet! :) 


    Ja symtomen kan ju verkligen va väldigt olika. Det jag kommer ihåg var att (när jag väl visste att jag var gravid) inte kände mig gravid alls. 


    Jag kommer nog inte testa förrän på lördag om inte mensen kommit. Har testat innan bim några gånger och blir så besviken varje gång så nu har jag bestämt att inte testa innan mensen är sen. :) 

  • Mezzy

    Alltså all dessa symtom som kommer varje månad! Blir tokig! Det kommer något nytt varje månad tycker jag. Förra månaden fick jag ont i brösten för första gången vid äl som höll i sig fram till mens. Trodde ju då självklart att det hade tagit sig då jag inte haft det tidigare men icke. 

    Denna månad har jag GALET ont i brösten! Kan knappt lyfta armarna utan att det gör ont. Sen har jag konstiga hugg mellan benen och som ont i blygbenet och molvärk samt värk i ryggen. 

    Men vågar inte hoppas på något denna månad heller då varje månad bjuder på nya symtom. Bim på fredag så blir att bara vänta och se! 

    Hur känner ni andra som har bim snart? 

  • Mezzy
    Love5 skrev 2019-01-28 13:07:51 följande:
    Har haft molvärk dagligen sedan ägglossningen, och nu senaste dagarna hugg i vänster sida. Även ilningar mot blygdbenet och ryggont. Brösten ömmar inte alls vilket de brukar göra efter ägglossning (och även de två gångerna jag varit gravid i höst, MF i v 7/8 bägge gångerna). Tempen var hög efter ägglossningen, men har blivit lite lägre nu. Har BIM på lördag, men ska testa med testa tidigt imorgon pga ett läkarbesök jag har (vill veta innan ifall jag skulle vara gravid).
    Beklagar dina MF <3 

    Min temp har de senaste två dagarna ökat så vet inte vad det kan bero på. Jag vet inte om jag vågar prova imorgon. För visar det sig negativt så vet jag att jag ändå kommer ha hopp fram till mensen kommer så känns meningslöst nästan. :) 
  • Mezzy
    Editb skrev 2019-01-28 17:27:21 följande:

    Jag tyckte jag kände så mycket första veckan efter ägglossning. Molvärk och väldigt spänd över livmodern. Extra mycket under torsdagen och fredagen då minsta lilla rörelse som var för hastig eller tvär spände till det livmodern och ömmade. Sedan i lördags så avtog den känslan helt i 2 dagar och kändes ingenting alls... Men nu är det tillbaka igen i lite mindre intensitet. Brösten började göra ont i lördags och har gjort ont konstant sedan dess. Bim nu på fredag. Vågar inte tro något för kan lika gärna vara vanlig pms symptom..men hoppas så starkt!


    Precis så jag känner också då jag har haft nya pms symtom varje månad nu så vågar inte hoppas längre. :(

    När har du tänkt testa?
  • Mezzy
    Editb skrev 2019-01-28 19:53:49 följande:

    Jag tänker nog testa fredag morgon. Tror att det blir lättare för mig att acceptera ett negativt test då på bästa sätt på utan att ifrågasätta om det verkligen stämmer/är för tidigt. Lättare för mig att gå vidare för nya tag på nästa månad då känns det som :) När ska du testa?


    Jag hade från början bestämt att jag inte skulle testa förrän på lördag men jag har så svårt att hålla mig nu! Kan bli att jag testar imorgon! :)
  • Mezzy

    Idag dippade tempen så nu kommer mensen ikväll eller imorgon. 


    Jag trodde verkligen inte att det skulle vara såhär jobbigt att försöka få ett syskon. Det tär verkligen på psyket då det inte går att släppa och man blir så fruktansvärt ledsen och besviken varje månad. Och att det blir sån press på en vid varje äl. Stressar upp sig vid varje äl för man aldrig vet om mannen kanske inte vill/kan/orkar eller om dottern har en jobbig kväll/natt så hon inte kan sova själv. 


    Det är säkert mycket av denna stress och press som påverkar att man inte blir gravid. Så många säger "tänk inte på det så händer det!". HUR? När det är det enda man vill så går det inte att tänka på något annat. Jag vet att 7 mån inte är så jätte länge och det finns många som försökt mkt längre men för mig känns det verkligen som en evighet. 


    Nä nu blir det att gråta en skvätt och sen försöka hoppa på det igen! Försök 8 here we come!

Svar på tråden BIM februari 2019