Inlägg från: Nr2år2019 |Visa alla inlägg
  • Nr2år2019

    BIM februari 2019

    Hej :) Jag hoppar in här från januari-tråden. Var så säker att det hade tagit sig denna månad, men så idag kom ändå mensen en dag för tidigt :( Första gången jag känner mig uppriktigt besviken och lite nere. Men det är bara att ta nya tag och kämpa vidare!

    Denna cykel är jag sugen på att testa med ÄL-stickor för första gången då jag tycker det kan vara knepigt att känna exakt när ÄL infinner sig, även om jag ofta har ett hum... Är det möjligtvis någon som skulle kunna berätta för mig hur det fungerar? Jag har förstått att man ska börja ta dom ganska omgående efter mensen och kommer att se en stegring fram tills att båda strecken är lika starka, visst? Men sen då, är ägglossningen precis då eller infinner den sig någon dag senare eller hur funkar det? :) Skriver in mig i BIM-listan den 10/2. Lycka till allihop, hoppas detta blir vår månad!!

    BIM-lista

    28/1 Kstadtjej87

    1/2 Editb

    3/2 Jagerika, Mezzy

    5/2 bligravid123, MissKelli, Kissekatten2014, Agda186, idajulia

    6/2 EliMil

    7/2 Norrpreg

    8/2 Bamsetosse, Birdiz, pixpoxy

    10/2 Nr2år2019

    11/2 Emmissss

    13/2 Mia86a

    16/2 Amendah

  • Nr2år2019
    Jagerika skrev 2019-01-15 15:41:23 följande:

    När jag tog ÄL-tester så räknade jag att ÄL var dagen efter positivt test efter som ägget släpper efter man fått den högsta LH ökningen :) hoppas du förstår!


    Åh, det låter logiskt! Tack så mycket för svar :) ska bli spännande att testa. Men räcker det att testa en gång varje dag? Är det morgonurin man ska satsa på då?
  • Nr2år2019
    Jagerika skrev 2019-01-15 16:09:25 följande:

    Jag testade kl 19.00 på kvällen en gång varje dag med ett digitalt i 4 månader och fick positivt varje månad, men läs vad det står i bruksanvisningen för vissa ska man nog ta både morgon och kväll :)


    Okej, vad skönt att det funkade så bra! Ska läsa vad som står i bruksanvisningen också. Men nu vet jag mer, tack! :)
  • Nr2år2019
    Kstadtjej87 skrev 2019-01-15 17:22:08 följande:

    Jag använder clearblue advanced ägglossningstest. Tycker de ör bra då de blir en blinkande smiley eller en fast smiley som visar när man är mest fertil och när ägglossnkngen kommer. Börjar använda de på cd 12 då min äl ofta är på cd 14-18. Fick fast smiley igår morse så nu börjar väntan till bim.


    Det lät ju faktiskt smidigt med blinkande gubbe istället för att försöka tolka olika streck haha.. Kanske beställer hem CB också då, nu har jag köpt testlagrets stickor. Åh vad spännande, men den där väntan till BIM känns ju alltid såååå lång! ^__^
  • Nr2år2019

    Första dagen efter mensen här och dags att sätta igång bebisverkstaden, hehe. Vi tänkte gardera oss denna månad och försöka få till det varje dag nu ett tag framöver... Inte det lättaste alla gånger när man har en vild snart 2åring hemma och är sååå trötta och lite småsjuka båda två... Detta ?tvångssexande? är ju inte alltid supertändande heller, men bara att köra på, haha!

  • Nr2år2019

    Hej! Testar med ÄL-stickor för första gången denna månad och dom verkar stämma helt enligt med Flo appen som förutspår ÄL imorgon! Så spännande! Bäst att mysa ordentligt nu i helgen :)

  • Nr2år2019
    Paramore1 skrev 2019-01-26 10:32:23 följande:

    Jag är rätt ny på det här med ÄL test. Jag fick en rätt så markant ökning från igår till idag, men ändå inte positivt. Ska enligt app ha ÄL imorgon. Ska jag ta ÄL test ikväll också då för att verkligen följa stegringen så jag inte missar något? Eller kan jag lika gärna vänta tills imorgon? Och om det skulle bli positivt imorgon så släpper inte ägget riktigt än va?


    Hej, jag har samma funderingar till dig... Första månaden jag testar med äl-stickor. Idag var mitt streck till och med starkare än kontrollstrecket!! Betyder det då att ägget kommer släppa när som helst? Försökte läsa på testlagrets hemsida, men blev inte mycket klokare...

    Jag testade i torsdags 15.00 samt igår 15.00. Men eftersom det var så pass starkt igår så testade jag redan nu vid 10.30 idag för att inte missa ökningen.

  • Nr2år2019
    Birdiz skrev 2019-01-26 11:51:06 följande:

    Undrar samma.. 

    Mina stegrade tre dagar, blev lika starkt som kontrollstrecket igår och svagare idag! Hade jag ägglossning igår eller är de 24 timmar från starkaste resultatet?


    Åh hoppas någon har svaret på detta, för jag undrar verkligen också. Känner lite stress nu att hinna mysa ordentligt under ÄL, men svårt när man har en snart tvååring hemma... Detta med stress förresten, är det någon som vet ifall det är bevisat att stress kan vara en bidragande faktor att inte bli gravid? Jag har varit gravid två ggr, första gången med min son och sen ett missfall i augusti förra året. Båda gångerna blev jag gravid under sommaren mitt i semestern då jag var lugn och avslappnad. Tänker om det kan ha ett samband >.
  • Nr2år2019

    Är det fler än jag som får ganska kraftig molvärk vid ÄL? Det känns liksom inte som att värken sitter i någon utav äggstockarna, utan snarare i livmodern... Har känt till och från hela dagen idag. Samt svullen och lite öm över nedre delen av magen.

  • Nr2år2019

    Tur att det inte bara är jag som känner värk kring ägglossning, som ni säger är det ju väldigt smidigt och ett kvitto på att det faktiskt är då det sker :) Jag fick + på ÄL-stickan igår morse och strax därefter började molvärken komma. Sen hade vi sex och efter det blev jag verkligen superöm i magen vilket fortsatte hela natten till idag och nu när vi hade sex igen gjorde det nästan ont :/ Vill hoppas att även det är normalt?! Har så mycket frågor om ägglossning, är ändå rätt ny på just detta trots att vi försökt länge, men då bara höftat och sexat på måfå ;p Idag tog jag ett till ÄL-test till och strecket var kvar men svagare än igår.

  • Nr2år2019

    Vill också bara säga att jag uppskattar dessa BIM trådar så himla mycket och ååååh vad jag hoppas att vi alla får plus denna månad!!! <3

  • Nr2år2019

    Hej! Hur mår ni andra som har BIM inom det närmsta? Jag har 6 dagar kvar (ÄL+9 idag), men känner knappt någonting till skillnad från tidigare månader då jag varit så gott som skengravid varje månad.. Liiite molvärk till och från och möjligtvis lite ömma bröst och tröttare än vanligt. Får lägga mitt hopp i att bristen på symptom denna månad är just ett symptom på grav ;P Hur mår ni?

  • Nr2år2019

    [quote=79417908][quote-nick]Mia86a skrev 2019-02-04 18:43:01 följande:[/quote-nick]Jag är visserligen bara på äl+5/6 idag. Jag har varit väldigt yrslig senaste dagarna men troligtvis pga helt andra orsaker, svårt att tänka mig att det skulle ha ett samband. Men idag hade jag väldigt ont, nästan som kramp, i magen som höll i sig ca 30-40 minuter. Hoppas så mycket att det tagit sig, men det kan ju likväl vara hoppet och viljan att bli gravid som spelar mig ett spratt. Jag brukar bli sjukt kissnödig när det närmar sig BIM när jag är gravid, så vi får se. Tänker du testa innan BIM eller väntar du till efter?[/

    Ja det var kanske i tidigaste laget med yrseln för att vara ett samband :) Men krampen i magen lät ju faktiskt lovande måste jag säga, jag kände också något liknande på ÄL+6. Men som du säger är det lätt att hitta symptom när man så gärna vill bli gravid! Min sambo jobbar utomlands denna vecka och det hade varit så kul att få överraska honom med ett positivt test när han kommer hem på fredag kväll... Det blir i så fall på ÄL+13 (BIM-2), så det finns ju en chans att det syns på test då OM det nu skulle ha tagit sig denna månad :) När tänker du testa?

  • Nr2år2019
    Mia86a skrev 2019-02-04 18:43:01 följande:

    Jag är visserligen bara på äl+5/6 idag. Jag har varit väldigt yrslig senaste dagarna men troligtvis pga helt andra orsaker, svårt att tänka mig att det skulle ha ett samband. Men idag hade jag väldigt ont, nästan som kramp, i magen som höll i sig ca 30-40 minuter. Hoppas så mycket att det tagit sig, men det kan ju likväl vara hoppet och viljan att bli gravid som spelar mig ett spratt. Jag brukar bli sjukt kissnödig när det närmar sig BIM när jag är gravid, så vi får se. Tänker du testa innan BIM eller väntar du till efter?


    Ja det var kanske i tidigaste laget med yrseln för att vara ett samband :) Men krampen i magen lät ju faktiskt lovande måste jag säga, jag kände också något liknande på ÄL+6. Men som du säger är det lätt att hitta symptom när man så gärna vill bli gravid! Min sambo jobbar utomlands denna vecka och det hade varit så kul att få överraska honom med ett positivt test när han kommer hem på fredag kväll... Det blir i så fall på ÄL+13 (BIM-2), så det finns ju en chans att det syns på test då OM det nu skulle ha tagit sig denna månad :) När tänker du testa?

    Någon som vet om man kan radera inlägg? Råkade göra en miss när jag skulle citera här ovan..
  • Nr2år2019
    Lyra78 skrev 2019-02-06 09:38:33 följande:

    Hej! Hoppar gärna in här . Stort grattis till er som plussat!

    Äl igår eller idag, BIM 19 eller 20:e. Jag testar med Rosenrot den här månaden och fick verkligen superstarkt streck på Äl-testet, starkare än kontrollstrecket och det har jag aldrig nånsin fått förut! Har problem med att ägget inte alltid släpper så få se hur det går den här månaden... 


    En nyfiken fråga, hur vet du att ägget inte alltid släpper? :)
  • Nr2år2019

    Jag undrar också om någon som plussat haft tydliga symptom innan BIM? :) Med sonen minns jag att jag fick väldigt ömma bröstvårtor samt en nidis. Men kommer dock ej ihåg om bröstvårtorna var innan eller efter BIM..

  • Nr2år2019
    Kajsastina747 skrev 2019-02-07 18:04:21 följande:

    Ny på familjeliv och första försöket med det här barnaskaffandet.. hade troligtvis äl kring den 28/1, sexade den 27/1 och den 28/1. Har sedan dess haft ont i nedre delen av magen, (?tjej-magen?), varit illamående, varit kort i humöret, haft små ryckningar i livmodern och ont i ländryggen. Känner mig även svullen, flummig och svårt att koncentrera mig. Har bim den 11/2, tog ett tidigt test imorse som såklart var negativt... hatar det här. ????


    Välkommen hit :) Haha jag hatar också detta, tiden mellan ÄL och BIM är både spännande och en olidlig frustrerande väntan... Men än är det inte för sent för ett plus :) I somras när jag blev gravid (slutade dock tyvärr i MF), fick jag neg på BIM-2 så jag trodde det var kört. Men när mensen var 3 dagar sen tog jag ett nytt test och då var det ju positivt ändå :)
  • Nr2år2019
    Soofo skrev 2019-02-08 09:09:19 följande:

    Enda månaden som jag inte haft några som helst symptom överhuvudtaget. Alla andra månader ha jag haft ont mellan ägglossning och BIM, humörsvängningar och alla jävla symptom man kan tänka sig. Skengravid har bara varit förnamnet.

    Den här månaden är kroppen coollugn.

    Det här sträcket kom på en gång, så jag känner mig ganska säker för jag har aldrig fått det så om jag inte varit bekräftat gravid vid senare tillfälle.

    Men ska kontrollera imorgon med digitalt.

    Kanske är det här starten på något nytt, jag hoppas det och det är med skräckblandad glädje. Gode gud låt det här fröet stanna.


    Stort grattis till dig och Annajojo!! <3 Så sjukt att man går och letar massa symptom och så är det kanske egentligen bristen på symptom man ska vara uppmärksam på xD GRATTIS!!
  • Nr2år2019
    Soofo skrev 2019-02-08 10:30:27 följande:

    Tack så hemskt mycket!

    Ja, det är verkligen snopet! Men skönt på något vis också, för jag har blivit så stressad över att det inte går. Och alla mina vänner har barn runt mig och jag börjar bara bli äldre. Är 34 år. Men nu, om det här går vägen, så får hen kompisar som är ganska jämngamla med några av mina vänner som precis har fått. Så jag hoppas verkligen att det går, för jag vill att mina föräldrar ska hinna uppleva att få barnbarn från mig också, dom är äldre.


    Åh, då ska jag verkligen hålla tummarna att allt går vägen!! <3
Svar på tråden BIM februari 2019