• Anonym (Quinn­a)
    Äldre 10 Jan 10:37
    1259 visningar
    106 svar
    106
    1259

    Efter 6 år är lusten borta

    Jag tycker det är fint av dig att säga att han är fri att få utlopp för sin sexualitet med andra. Ibland kan just distans vara ett sätt att väcka ens egen åtrå. Om andra åtrår honom blir han kanske mer spännande för dig. Han kanske behöver få smälta förslaget en stund?

  • Anonym (Quinn­a)
    Äldre 10 Jan 11:52
    #7
    Anonym (Bill) skrev 2019-01-10 11:16:23 följande:
    Skål Bra beskrivning - jag tror tyvärr att det är så här i många förhållanden. Mannen tycker att det är bra som det är, kvinnan tappar den sexuella attraktionen till sin man efter några år. Och i princip alla män vill ha sex med sin partner - inte med någon annan. För många män blir det en katastrof. 
    Men gäller verkligen inte detta även män? Att ni tröttnar efter en tid på att ha sex med samma person? Som i nu-har-vi-gjort-det-tusen-gånger.. trevligt men inte så spännande?
  • Anonym (Quinn­a)
    Äldre 10 Jan 13:32
    #15
    Anonym (Bill) skrev 2019-01-10 13:23:30 följande:
    Män fungerar inte som kvinnor. Vi går igång på en kvinnokropp på ett annorlunda sätt än kvinnor tänder på män. Män och kvinnor fungerar väldigt olika på det sättet. Det är bara att se på skillnaden i hur vi klär oss. 
    Nämen, få saker är väl så tändande för en hetero-kvinna som en vacker manskropp! Gamla idéer att kvinnor inte tänder på visuellt stimuli stämmer inte. Förstår inte var det kommer ifrån. 
  • Anonym (Quinn­a)
    Äldre 10 Jan 16:18
    #20
    +1
    Anonym (Andra sidan) skrev 2019-01-10 16:08:27 följande:
    Killar som säger att tjejer inte tänder på det fysiska säger så bara för att slippa ta tag i sitt yttre.
    Okej då förstår jag
  • Anonym (Quinn­a)
    Äldre 11 Jan 12:40
    #37
    Anonym (Man) skrev 2019-01-11 11:05:23 följande:
    Du missförstår mig. Det jag kan sakna är känslan av att bli åtrådd - visst är det väldigt härligt att jag kan få min fru att tända genom det jag gör men jag skulle någon gång vilja att hon kände den där längtan efter att vara med mig som vi hade i början, få sms där hon skriver hur mycket hon vill ha mig och min heta kropp osv. Det var inte bara kåthet utan förälskelse och det går ju tyvärr över. Man kan ju också vända på det, om hon tänder bara när vi väl börjar ha sex kan man ju lätt uppleva att det bara är en fysisk reaktion som hon kunde få med vem som helst? I slutändan handlar det om att känna sig älskad och åtrådd av sin partner.

    Jag kan också känna mig kåt och sugen på sex på morgonen när jag ligger bredvid min fru men det är inte bara för att hon har en kvinnokropp utan för att det är just hon - jag tror att många kvinnor när de börjar tappa känslorna för sin partner ofta börjar tolka närmanden från deras män som enbart sexuella snarare för att de själva inte känner attraktion, det blir ett sätt att rationalisera sin egen minskade lust. Jag gissar att din reaktion på ditt ex hade mycket att göra med att du inte älskade honom längre och inte bara att han såg dig endast som ett sexobjekt om han nu verkligen gjorde det.

    Det där med närhet håller jag absolut med om, i vårt fall är det nästan alltid jag som måste ta initiativ till kramar och pussar och närhet utan krav på sex, min fru har inte samma behov av närhet tyvärr. När jag sagt till henne hur viktigt jag upplever det för vårt förhållande brukar hon anstränga sig mer och vi trivs båda mycket bättre, men det är lätt hänt att man glömmer bort det i vardagsstressen.
    Vilket klokt inlägg! Det här får mig att fundera några varv till över frågor som ofta dyker upp i forumet, män som upplever att deras fruar tappat lusten. Att männens lust verkar hänga i längre i långa förhållanden. Om längtan att känna sig åtrådda av just henne.
  • Anonym (Quinn­a)
    Äldre 12 Jan 16:55
    #91
    Anonym (Ka) skrev 2019-01-12 16:13:06 följande:
    Jag vet inte om jag har fel, men denna tråden började med att en kvinna hade tappat lusten för sin man, trots kärlek.
    Den kom, genom Man och norway, in på ett sidospår som jag tycker är både intressant och missförstått...Mannens sexualitet..
    Tycker detta är väldigt intressant för att det är sällan detta diskuteras till skillnad från kvinnans sexualitet, som har stötts och blötts i flera år så alla är nog medvetna om vad kvinnor vill ha (generaliserar...Visst)

    Mannens sexualitet har bara varit töm och glöm...kan alltid...med vem som helst som har ett hål. Det är så förenklat, och för den delen rent kränkande, för så funkar inte alla män. Speciellt inte i långa förhållanden. Därför blir det intressant när någon tar upp en annan aspekt på detta ämne, som jag dessutom kan känna stämmer och kan skriva under på.

    Men du kan naturligtvis inte hålla dig ifrån att blanda in kvinnlig sexualitet eller sexualitet bland dom som lever i öppna förhållanden od.
    Ok det är fritt för dig att förstöra en intressant frågeställning som dessutom är ganska viktig. men det är upp till dig...
     
    Kanske på samma sätt som du Ka förstör TS frågeställning i tråden "har en älskare" för att du inte ansåg hennes frågeställning var intressant.
    Med motiveringen: "Jag inser att jag likt Don Quijote slåss mot väderkvarnar, men lite gött känns det när typ, sådana som du tycker jag är en pain in the ass." tyckte du det var ok att bombardera tråden med dina åsikter om otrohet istället för att ha minsta intresse att diskutera på trådskaparens frågeställning.

  • Anonym (Quinn­a)
    Äldre 12 Jan 19:32
    #96

    Tillbaka till ämnestråden: kvinnors tappade lust. Här är en länk till en väldigt intressant artikel i NY Times som gått igenom 800 vetenskapliga studier om långa relationer och kvinnors sexuella lust, eller avtagande lust till sin stadiga partner.
    www.nytimes.com/2013/05/26/magazine/unexcited-there-may-be-a-pill-for-that.html

  • Anonym (Quinn­a)
    Äldre 14 Jan 20:45
    +1

    Ytterligare boktips: Esther Perell, Lust - håll glöden levande i långa relationer. Klok kvinna, psykolog med inriktning på par.

Svar på tråden Efter 6 år är lusten borta