Inlägg från: Anonym (Ka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ka)

    Efter 6 år är lusten borta

    Anonym (Torris) skrev 2019-01-10 10:26:09 följande:

    Ännu en tråd om minskad lust hos kvinnan... Förlåt!

    Jag och min sambo har varit tillsammans i drygt 6 år, vi har ett bra förhållande när det gäller allt förutom sexet. Det klart att vi inte alltid är helt överens om precis allt, men vi bråkar aldrig. Vardagen är friktionsfri, vi är engagerade i varandras intressen, bor fint och är nöjda med livet. MEN, jag vill inte ha sex. Jag älskar min sambo, kramas och pussas och myser gärna i soffan och sängen. Men jag är inte kåt. Inte alls, det är inte bara honom jag inte vill ha sex med. Intresset för onani är även det bortblåst.

    För min del hade jag kunnat nöja mig med att leva utan sex, men det är min sambo givetvis inte med på. Jag har föreslagit möjligheten för honom att vara med andra men det vill han inte heller, och jag misstänker att pressen som då sätts på mig inte direkt hjälper mig att hitta tillbaka till min lust...

    Jag har förstått att problemet inte är helt ovanligt, så hur har ni andra gjort? Jag är väldigt nyfiken på både kvinnors och mäns perspektiv och råd!


    Detta är ett kvinnligt sätt som jag, som man, har jättesvårt att förstå mig på.
    Som du säger, är det mycket vanligt, och du kommer säkert att få förslag här om att förnya sexet på olika sätt för att komma bort från slentrianen...
    Men hjälper det??
    Det är fortfarande samma man bakom den enögde ormen, och börjar man göka i t.ex en park är det ju inte han som blir mer attraktiv utan möjligheten att bli upptäckt som är spännande.

    En man är...oftast...nöjd om han har en kvinna som han tror älskar honom, tak över huvudet och mat på bordet...
    En kvinna, har jag fått uppfattningen, skall ha förnyelse vart 6-10 år.

    Ponera att det skulle ta slut mellan dig och din man, då skulle du snart skaffa en annan och pippa som en kanin med honom...Den obefintliga sexlusten är som bortblåst ???
  • Anonym (Ka)
    Anonym (Man) skrev 2019-01-10 12:04:27 följande:
    Spänningen är ju också väldigt mycket mental. Jag menar man lär ju känna en ny partners kropp rätt fort men kan ändå känna spänning över sexet för att man är nyfiken på sin partner. Så kan man behålla den nyfikenheten på sin partner borde man kunna ha bra sex fortfarande efter tio år.
    Precis...Tror dessutom att mannen i de flesta fall blir mer nöjd bara att få kvitto på att kunna tillfredsställa sin kvinna. När sexlusten börjar dala hos kvinnan uteblir den tillfredsställelsen och boosten det innebär för självförtroendet, och det är då otrohet kan uppstå. Givetvis gäller inte det alla, men det är ganska typiskt som ts man reagerar...Han vill inte ha någon annan..han vill duga åt sin fru...
  • Anonym (Ka)
    Anonym (AnnaMan) skrev 2019-01-10 13:09:47 följande:
    Och om man nu inte duger åt sin fru, varför skulle man då inbilla sig att man duger åt någon annan?
    Var läste du att jag skrev så ??
    Det är ju ts som erbjudit sin man att skaffa en älskarinna för att hon inte tänder på honom längre.
  • Anonym (Ka)
    Anonym (AnnaMan) skrev 2019-01-10 14:12:04 följande:
    ???

    Jag försökte inte påstå att du skrivit så.

    Jag ville bara få fram hur jag som man tänker då min fru tröttnat på att ha sex med mig. Jag trodde aldrig att jag var någon sexgud, men att hon nu hellre låter bli att ha sex än att ha det med mig har sänkt mitt sexsjälvförtroende till botten.
    Du är inte ensam om det, och det är väl ungefär vad mitt inlägg #10 handlade om.

    Ts man tycker jag dessutom jävligt synd om. Han har fått ett förslag om att skaffa en annan kvinna att ligga med. Ett jävla dilemma för om han skulle nappa på det kan det lätt vändas mot honom.
    Det kan också ge honom hjärnspöken om att Ts har en älskare och att hon försöker skyla detta genom sin tillåtelse.
    Usch...skulle inte vilja vara i hans kläder...
  • Anonym (Ka)
    Anonym (Andra sidan) skrev 2019-01-10 16:08:27 följande:
    Killar som säger att tjejer inte tänder på det fysiska säger så bara för att slippa ta tag i sitt yttre.
    Nä, tror inte det är så enkelt...Tvivlar inte på att kvinnor kan tända på en snygg manskropp, men hos kvinnan tror jag inte det är det viktigaste.
    Har många ggr hört kvinnor säga typ..han har så vackra händer, vackra ögon osv.
    Men det kanske bara är vad ni säger när män är närvarande...??
    I tjejgänget låter det kanske snarare..Wow, vilket paket...vilken go häck...Det sexpacket skulle man gnida på hemma??Obestämd
  • Anonym (Ka)
    Sinnligkvinnlig skrev 2019-01-10 16:53:40 följande:
    I tjejgänget pratas det betydligt mycket mer om hur välhängda män är, hur de är som älskare, om de är potenta, orkar flera gånger osv osv. Fascinerande att ni män tror kvinnor främst pratar om vackra ögon... Låter mer som 1800-talet... Sen att vi inte pratar så med er är en annan sak.
    Nä, jag vet detta...Tror faktiskt många ggr att ni är värre än män...
  • Anonym (Ka)
    Anonym (Man) skrev 2019-01-10 17:27:54 följande:
    Om det nu stämmer mer generellt undrar man ju varför kvinnor har mage att tycka män är ytliga som fokuserar på utseendet. Känns det inte lite beigt att lämna ut detaljer om andra så där?

    Personligen har jag aldrig någonsin pratat med mina killkompisar om tjejers bröst och kön (och absolut aldrig on ens partners), däremot har man ju pratat om vilka tjejer man tycker är snygga och att de har en fin kropp och så men det har då alltid varit på ett mer allmänt plan - aldrig att man sitter och berättar om hur ens ligg varit, det skulle kännas ganska sjaskigt och oschysst mot dom tjejerna tycker jag. Don't kiss and tell, som det heter. Sen har man ju hört en del berättelser om tjejer som betett sig extremt bisarrt (typ sjukligt kinky) men det är mer undantag än regel.
    Håller med dig i allt, utan när det gäller tjejer i grupp. Dom är definitivt likadana eller värre än killar. Speciellt när dom får lite alkohol i kroppen.
    Har själv jobbat i en bransch med mycket kvinnor och varit med i festsammanhang.
    Snacka om högt i tak...
    Där har vi killar mycket att lära...not
  • Anonym (Ka)
    Anonym (Man) skrev 2019-01-11 13:12:02 följande:
    Precis. Jag tror ofta att kvinnor behöver få bekräftelse av andra än sin man för att känna sig attraktiva (inte i bemärkelsen att de är otrogna men vill ha uppmärksamhet) medan män behöver bekräftelse av sin kvinna för sin självkänsla.
    Tror jag med.
  • Anonym (Ka)
    New Dawn skrev 2019-01-11 13:29:10 följande:
    Så du tror alltså att kvinnor inte behöver sex egentligen, utan är nöjd med lite ömhet och närhet och gos. Tragiskt att ni inte ens tror på kvinnan sexualitet. Kvinnor är också kåta. Kvinnor behöver känna sig sexiga. Få kvinnor vill leva med män som inte är attraherade av dem.

    Tragiskt att sex för kvinnor ses som något vi kan vara utan och att sex bara är lite "mysigt" och kan ersättas med annat "gos".
    Men varför blir du aggressiv av dessa sista trådar som handlar om mäns sexualitet?
    Vad jag ser ställs inte kvinnors sexualitet mot mäns, utan försöker bara förklara hur mäns sexualitet kan vara i längre relationer.
    Ingen har sagt annat än att kvinnor är egna sexuella varelser.
  • Anonym (Ka)
    New Dawn skrev 2019-01-11 13:58:31 följande:
    Aggressiv? Herregud.

    Jag tycker det är tråkigt när "noways" syn på sex som något hon kan vara utan, ses som något naturligt för kvinnor.

    Jag tror inte ett skit på att kvinnor vill leva med män som inte tänder på dem. Att sex inte är viktigt för kvinnor bara de får gos. Nej jag köper inte alls den synen på kvinnors sexualitet. Om man inte tror att kvinnor behöver sex ser man inte kvinnan som en sexuell varelse.

    Sedan kan det vara så att man väljer att stanna i relationer av olika anledningar.

    Sex och sexlust hos män kan vara olika i långa relationer och kan ha olika grund.
    Du får tro vad du vill, men som man känner jag igen väldigt mycket av det som "norways" och "Man"s beskrivning av MÄNS sexualitet. Både hos mig själv och i min omgivning.
  • Anonym (Ka)
    New Dawn skrev 2019-01-11 14:16:18 följande:
    Ja, jag förstår verkligen att du inte skulle uppskatta sexuell lust som något värdefullt om annan närhet, omtanke och ömhet saknas. Just det är vi överens om till 100%.

    Jag tror att färre kvinnor vill ha sex när de inte har känslor, och färre kvinnor värdesätter "trist sex". Därför blir det en större bekräftelse för en man att kvinnan vill ha sex. Det betyder alltså oftare att det finns mer bakom.

    Män är mer benägna att vilja ha sex utan känslor så det är större risk att det inte betyder så mycket. Det har vi lärt oss genom livet, i mötet med män. Däremot kan ju sex vara en stor del av kärlek för män också.

    Det finns verkligen dåliga relationer där kärleken är slut från båda, men mannen ändå vill knulla. Det är vanligare hos män. Män njuter dessutom lättare av lite mer enkelt sex också.

    Jag håller med om att det verkar vara så att män inte uppskattar icksexuell närhet lika mycket, men det är väl bara till en viss gräns. Om du är kåt och vill ha sex gissar jag att du inte heller nöjer dig med icksexuell närhet. Om du som kvinna inte får det kommer du sakna det minst lika mycket som en man. Sedan är det något helt annat att frekvensen kanske är olika. Känslorna bakom kan vara lika starka.

    Jag skulle personligen se det som något stort fel om jag såg sex som något mysigt som jag kunde ersätta med annat "gos".
    Men det du beskriver är sexualitet i dysfunktionella relationer.
    Tror inte varken "Man" eller "norway" avsåg detta, utan helt normala långa äktenskap/relationer
  • Anonym (Ka)
    New Dawn skrev 2019-01-11 14:44:46 följande:
    Fast min kritik i inlägget du citerade handlade om beskrivningen av kvinnors sexualitet.

    Jag tvivlar inte på att sex är viktigt för dig som man, eller att du känner igen dig, särskilt eftersom att kvinnor inte lika ofta uppskattar sex utan känslor. Det ligger liksom ett större värde i att kvinnan vill ha sex med dig. Att en man vill ha sex behöver däremot inte betyda att han känner som dig.

    Finns tex många män här på forumet som inte tycker att sex behöver vara knutet till känslor och råden att öppna relationen vid brist på sex ses som ett bra alternativ. Vill inte frun borde man få knulla någon annan. Det borde vara otänkbart om det är sexeted frun man är ute efter... Så män är olika...
    Men det är ju inte det DENNA diskussionen gäller...
    Vi diskuterar väl inte dessa män som kan tänka sig "öppna relationer" eller de som inte bryr sig om känslor i relationer...Det är ju just dom som man senare finner i alla dessa otrohetstrådarna, både här och i andra forum.
    Om vi begränsar oss till manlig sexualitet i långa äktenskap/relationer (men även kvinnlig) tror jag Man och norway hamnar ganska rätt.
  • Anonym (Ka)
    New Dawn skrev 2019-01-11 14:50:55 följande:
    Vad menar du med "dysfunktionella"?

    Att ha sex mest för att man har den inneboende lusten är väl inte så dysfunktionella? Om man dessutom trivs med varandra som vänner och gemensamma föräldrar är det väl inte så konstigt.

    Jag ville ha sex med mitt ex ibland trots att jag inte älskade honom. Dysfunktionellt kanske. Hade det varit mindre dysfunktionellt om jag lät bli?
    Är du singel...?
    I.s.f. inget konstigt med det...
    Är du däremot gift eller har en pojkvän och ni inte kommit överens om att det är ok, hade jag tyckt det var dysfunktionellt.
  • Anonym (Ka)
    New Dawn skrev 2019-01-11 16:29:18 följande:
    Anonym (Ka) skrev 2019-01-11 15:47:34 följande:

    Är du singel...?

    I.s.f. inget konstigt med det...

    Är du däremot gift eller har en pojkvän och ni inte kommit överens om att det är ok, hade jag tyckt det var dysfunktionellt.


    Va?

    Jag fattar inte vad du pratar om...

    Jag beskriver att man kan vilja ha sex med sin partner även fast känslorna svalnat. Det behöver man väl inte ha någon överenskommelse för?

    Tänk dig att ett par glidit från varandra och inte längre känner så mycket för varandra, men ändå väljer att ha sex. De kanske inte kramas, pussas och myser så mycket, men när de är kåta har de sex. De kanske mest bor ihop som vänner och gemensamma föräldrar i övrigt, men väljer sex framför onani.

    Jag tycker inte det är mer dysfunktionellt än att leva ihop och inte ha sex.
    New Dawn skrev 2019-01-11 14:50:55 följande:
    Vad menar du med "dysfunktionella"?

    Att ha sex mest för att man har den inneboende lusten är väl inte så dysfunktionella? Om man dessutom trivs med varandra som vänner och gemensamma föräldrar är det väl inte så konstigt.

    Jag ville ha sex med mitt ex ibland trots att jag inte älskade honom. Dysfunktionellt kanske. Hade det varit mindre dysfunktionellt om jag lät bli?
    Ursäkta...Jag läste VILL...så då får du ta texten efter det.

  • Anonym (Ka)
    New Dawn skrev 2019-01-11 16:48:34 följande:
    Så i den här tråden förutsätter vi alltså ENDAST att mannen har oförändrat med känslor. Att sex alltid bygger på stark kärlek från mannen i långa relationer. Så fungerar alltså alla män....utom de som kan tänka sig öppna relationer. Alla övriga män i långa relationer är driven av starka känslor och kärlek.

    Mitt ex är alltså ett helt unikt undantag, enlig dig, som tappade känslor, men ändå ville ha sex med mig när han hade lust.

    Jag har förövrigt pratat med både män och kvinnor där mannen velat ha sex trots att känslorna svalnat. Jag vet också män både här och i verkligheten som beskriver att relationen varit slut och dålig men att de ändå blivit kåta, ibland för att det gått så länge utan sex, och ibland för att de blivit sugen på kvinnans kropp. Kan vara någon detaljer som påverkat. Tex att de sett fittan i morgonljuset, eller brösten. Det kanske låter helt ofattbart för dig, men tro mig, sånt händer. Ibland fungerar även kvinnor så att de vill ha sex utan känslor, men det verkar vanligare bland män tycker jag.
    Det är fortfarande inte det jag diskuterar, och inte vad Man och norway:s inlägg handlade om heller (om jag har förstått dom rätt).

    Jag skiter fullständigt i dom som har öppna relationer, det är en annan sak.
    Inte heller ditt ex som fortfarande ville ligga med dig när det hade tagit slut. Det brukar ofta bli så som en typ övergång om man fortfarande är vänner...Inget fel i det heller.

    Det som jag uppfattar diskussionen handlar om är långvariga förhållanden där sexet gått lite i stå. Orsak och skillnader hur män och kvinnor fungerar i den situationen.  Man älskar varandra, vill inte gå isär, kanske lite slentrian.
    I den situationen, och som man tror, ligger det mycket sanning i vad dessa inlägg förmedlar.
  • Anonym (Ka)
    Bolliz skrev 2019-01-11 23:05:15 följande:
    Jag har inte läst er debatt men såg vad du citerade från new dawn.

    Jag uppfattar det som att hon menar att du tycker att sex bara är mysigt, inte att du tycker sex är mysigt bara.

    Kan det vara så?
    Herregud...Läs !!
    Anonym (Noway) skrev 2019-01-11 20:33:50 följande:
    Det är svårt att diskutera när du påstår sådant som inte stämmer.

    Ja, jag tycker sex är mysigt - men jag har inte skrivit någonstans att det är det ENDA det är för mig. Varför drar du den slutsatsen?

    Och sedan gissar du vidare lite fritt att jag nog skulle sakna om mannen inte gav mig någon sexuell uppskattning, trots att jag har skrivit dels att jag förstås skulle sakna sex om det försvann helt, och dels att jag faktiskt känner sexuell uppskattning från de vardagsromantiska grejerna som han gör.

    De handlingarna är beviset för mig att han faktiskt tänder på mig på det sätt som jag behöver för att vilja ligga med honom.

    Sexuell bekräftelse från en man i form av att han kan tänka sig att ligga med mig är ganska oväsentlig för mig. Kommer det inget mer med i erbjudandet, saknar det i princip värde för mig, eftersom män så ofta kan tänka sig att ligga med oerhört många olika kvinnor. 

    Det jag faktiskt har skrivit - att jag inte får emotionell tillfredsställelse av enbart sex, inte ens från min egen man, utan det kommer längre ner på listan över diverse behov - det kommenterar du inte alls. 

    Min grundläggande poäng är att män ofta fungerar precis tvärtemot. Sex kommer ofta överst på deras lista över vad som ger emotionell tillfredsställelse i en relation. Och detta glapp ställer till det för många, eftersom kvinnor ofta känner att männen sätter sina egna fysiska behov framför hennes emotionella behov. De missar att han faktiskt är lika inriktad på det emotionella. Men på ett annat sätt. 

  • Anonym (Ka)
    New Dawn skrev 2019-01-12 15:04:51 följande:
    Vad menar du med att fetstila meningarna där Noway skriver att hon skriver att hon *känner sexuell uppskattning från de vardagsromantiska grejerna som han gör.*

    Tror inte du att de känslorna är sprungna ur att mannen faktiskt tänder på henne och att hon inte skulle uppfatta dessa på samma sätt om han inte tände på henne.

    Tror du att en kvinna som lever med en man, som inte känner åtrå eller lust att ha sex med henne, skulle uppfatta dessa små romantiska saker som sexuell åtrå?!?!

    Vad menar du?

    Detta verkar ju vara solklart för dig efter som du skriver "herregud läs" .

    Vad tänker du om denna text?
    Jag vet inte om jag har fel, men denna tråden började med att en kvinna hade tappat lusten för sin man, trots kärlek.
    Den kom, genom Man och norway, in på ett sidospår som jag tycker är både intressant och missförstått...Mannens sexualitet..
    Tycker detta är väldigt intressant för att det är sällan detta diskuteras till skillnad från kvinnans sexualitet, som har stötts och blötts i flera år så alla är nog medvetna om vad kvinnor vill ha (generaliserar...Visst)

    Mannens sexualitet har bara varit töm och glöm...kan alltid...med vem som helst som har ett hål. Det är så förenklat, och för den delen rent kränkande, för så funkar inte alla män. Speciellt inte i långa förhållanden. Därför blir det intressant när någon tar upp en annan aspekt på detta ämne, som jag dessutom kan känna stämmer och kan skriva under på.

    Men du kan naturligtvis inte hålla dig ifrån att blanda in kvinnlig sexualitet eller sexualitet bland dom som lever i öppna förhållanden od.
    Ok det är fritt för dig att förstöra en intressant frågeställning som dessutom är ganska viktig. men det är upp till dig...
     
  • Anonym (Ka)
    Anonym (Quinna) skrev 2019-01-12 16:55:34 följande:
    Kanske på samma sätt som du Ka förstör TS frågeställning i tråden "har en älskare" för att du inte ansåg hennes frågeställning var intressant.
    Med motiveringen: "Jag inser att jag likt Don Quijote slåss mot väderkvarnar, men lite gött känns det när typ, sådana som du tycker jag är en pain in the ass." tyckte du det var ok att bombardera tråden med dina åsikter om otrohet istället för att ha minsta intresse att diskutera på trådskaparens frågeställning.
    Folk som försvarar otrohet har jag väldigt lite till övers för...När man dessutom inte kan försvara, eller ens förklara vad problemet är, utan att det stora problemet är att älskaren inte hör av sig dagen efter, och gör det till den stora frågeställningen, samtidigt som man talar om att man redan avhandlat problemen i äktenskapet i andra trådar???
    Det blir liksom "varför är himlen blå" 
    Då tryter mitt tålamod. Det stora problemet borde vara hennes relation till sin man och varför hon överhuvudtaget är otrogen. Inte varför älskaren är avslagen dagarna efter.
    Men vem vet... hon kanske kan hitta en förståelse genom att läsa denna tråden om manlig sexualitetFlört
Svar på tråden Efter 6 år är lusten borta