• Anonym (Torris)

    Efter 6 år är lusten borta

    Ännu en tråd om minskad lust hos kvinnan... Förlåt!

    Jag och min sambo har varit tillsammans i drygt 6 år, vi har ett bra förhållande när det gäller allt förutom sexet. Det klart att vi inte alltid är helt överens om precis allt, men vi bråkar aldrig. Vardagen är friktionsfri, vi är engagerade i varandras intressen, bor fint och är nöjda med livet. MEN, jag vill inte ha sex. Jag älskar min sambo, kramas och pussas och myser gärna i soffan och sängen. Men jag är inte kåt. Inte alls, det är inte bara honom jag inte vill ha sex med. Intresset för onani är även det bortblåst.

    För min del hade jag kunnat nöja mig med att leva utan sex, men det är min sambo givetvis inte med på. Jag har föreslagit möjligheten för honom att vara med andra men det vill han inte heller, och jag misstänker att pressen som då sätts på mig inte direkt hjälper mig att hitta tillbaka till min lust...

    Jag har förstått att problemet inte är helt ovanligt, så hur har ni andra gjort? Jag är väldigt nyfiken på både kvinnors och mäns perspektiv och råd!

  • Svar på tråden Efter 6 år är lusten borta
  • Bolliz
    Anonym (Noway) skrev 2019-01-12 09:23:49 följande:

    Jag vet inte riktigt vad New Dawn tror att jag menar. Bara att det känns som att hon snurrar till mina inlägg för att försöka antyda att jag tycker något som jag inte tycker. 

    Men det är väl jag som uttrycker mig vagt. Och hade jag vetat att ordet mysigt skulle vara så laddat, hade jag antingen valt ett annat, eller lagt till fler. 

    Jag försökte i alla fall att visa att trots att sex är viktigt för mig, är det inte det viktigaste i mina relationer. Jag skulle klara mig rätt bra utan sex en längre period, om bara min man fortsatte vara kärleksfull på alla andra sätt. Hur länge det skulle funka och exakt hur mycket jag skulle sakna sex är ju inte relevant.

    Skillnaden är att jag inte skulle klara mig _alls_ utan annan kärlek, oavsett hur mycket sex han erbjöd mig. Det råder alltså en tydlig rangordning för mig. 

    Mitt syfte var att lyfta fram att många män har en omvänd ordning. De har lättare att klara sig utan komplimanger, spontana kramar, gos framför tv:n, djupa samtal osv, så länge sexet funkar bra. Men om sexet försvinner, hjälper det inte hur mycket andra kärleksbetygelser de får. 

    Därmed inte sagt att kvinnors sexlust är oväsentlig, eller att man inte behöver slösa någon vardagskärlek på män.

    Jag har helt enkelt märkt att många kvinnor underskattar det emotionella värdet i mäns sexbehov. Det är inte sällsynt att det avfärdas som en simpel biologisk drift som borde kunna undertryckas i långa perioder. Jag tänkte ofta själv i tidigare relationer att sexlust var simplare än emotionella behov. Mer primitivt. Jag tänkte att de emotionella behoven hade högre status och irriterade mig på att han bara var insnöad på sex! Vi hade ju andra problem!

    Jag utgick helt från mig själv. Om jag först måste ha vissa behov tillfredsställda innan jag vill ha sex, borde det vara likadant för honom. Annars är han en sexdåre som tjatar om sex trots att vi har glidit ifrån varandra emotionellt! Okej, jag spetsar till det, Bäst att skriva det. Men lite åt det hållet. 

    Om jag hade vetat då att för många män är de emotionella delarna i relationen oskiljbara från sexet, skulle det kanske ha hjälpt mig att förstå hans känslor. Då hade jag förstått att när han klagade över att vi hade sex för sällan, var det av samma anledning som när jag klagade över att vi inte längre gjorde gulliga saker spontant för varandra, och inte längre hade innerliga samtal.

    Vi kände samma brist och tomhet, men vi hade olika sätt att fylla på behoven, och ingen av oss förstod den andra. Och vi är inte det första paret som snubblar på det hindret. Jag tror att många fler skulle vara hjälpta av att förstå hur män ofta kopplar ihop sex med känslor, trots att den allmänna uppfattningen är att män är experter på att frikoppla sex från känslor. 


    Jo jag vet att New Dawn kan vända och vrida på varenda ord och på nån vänster omvandla det till andra ord. Det är hennes styrka men även hennes svaghet. Men jag är inte här för att lägga mig i er diskussion. Jag har nämligen inte läst nånting. Jag såg det sista där bara.

    En mening kan ju få två olika innebörder om man ändrar ordningen på orden. Och du menar inte så som new dawn tror och new dawn missuppfattar (kanske medvetet) vad du menar.
  • New  Dawn
    Anonym (Noway) skrev 2019-01-11 20:33:50 följande:

    Det är svårt att diskutera när du påstår sådant som inte stämmer.

    Ja, jag tycker sex är mysigt - men jag har inte skrivit någonstans att det är det ENDA det är för mig. Varför drar du den slutsatsen?


    (Delar upp inläggen lite).

    Du skrev följande :
    Anonym (Noway) skrev 2019-01-11 13:57:38 följande:

    I längden skulle jag förstås tröttna på total sexbrist. Men det skulle inte orsaka någon kris hos mig, på samma sätt som det skulle göra om de mer vardagliga ömhetsbetygelserna försvann.....

    .... Men annan närhet kan faktiskt i hög grad väga upp för uteblivet sex. Och så brukar inte så många män fungera.


    Här skriver du att inte total sexbrist skulle orsaka någon kris och du skriver att annan närhet i hög grad kan väga upp för uteblivet sex.

    Här kommer din beskrivning hur det vore att leva utan sex :
    Anonym (Noway) skrev 2019-01-11 12:28:40 följande:

    .... Det skulle förstås vara tråkigt, för sex är ju mysigt. Men min kärlek till honom skulle inte påverkas. Jag skulle inte känna att allt var förstört, så länge jag fick alla andra kärleksbevis från honom.


    När man läser dina egna ord om sex låter det verkligen inte så viktigt. Kanske för att du inte ens kan tänka dig att din man inte kände någon sexuell attraktion för dig. För de flesta kvinnor brukar det faktiskt bli något väldigt stort, om mannen de älskar inte tänder på dem. Men gillar man inte sex kanske det kan vara så. Jag tror dock att kvinnor behöver och vill ha sex också. Sedan kan sex bli tråkigt, sex kan bli komplicerat, kravfyllt, oskönt osv, men längtan efter sex finns lika väl hos kvinnor.

    Jag är beredd att påstå att många kvinnor tom tar det hårdare än män, om deras män som de älskar, inte vill ha sex med dem och inte visar åtrå, för vi kvinnor är ju så vana vid att män tänder på oss och ser oss som sexuella varelser. Även om kvinnan bara vill ha sex var 10:e dag så kommer de flesta kvinnor känns tomhet om hon inte duger sexuellt till sin man.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Noway) skrev 2019-01-11 20:33:50 följande:

    Och sedan gissar du vidare lite fritt att jag nog skulle sakna om mannen inte gav mig någon sexuell uppskattning, trots att jag har skrivit dels att jag förstås skulle sakna sex om det försvann helt, och dels att jag faktiskt känner sexuell uppskattning från de vardagsromantiska grejerna som han gör.

    De handlingarna är beviset för mig att han faktiskt tänder på mig på det sätt som jag behöver för att vilja ligga med honom.


    Detta är ju lite komiskt nästan!

    Du skriver att du KÄNNER sexuell uppskattning från vardagsrommantiska saker mannen gör. Du påstår att de handlingarna är beviset att han tänder på dig!

    Men fattar du inte!? Detta upplever ju du endast pga att du HAR en man SOM TÄNDER PÅ DIG. Om han INTE tände på dig. Om han INTE ville ha sex med dig, skulle du inte heller uppfatta dessa saker som att han tände på dig, för då skulle det ju inte vara så.

    Du måste tänka om helt och då först börjar vi närma oss det som männen beskriver här. De känner sig otillräckliga, tomma, osexiga, oviktiga osv... Det skulle de flesta kvinnor också göra.(även om de inte vill ha sex jätteofta) Männen som saknar sex upplever inte alls att romantiska saker som ett tecken på att kvinnan tänder på dem... Kanske att hon är omtänksam och kärleksfull men inte mer. Det kommer inte ge männen någon sexuell bekräftelse, om kvinnan inte visar att hon vill ha sex eller åtrår honom... Dessa män beskriver ju ofta att de alltid får initiera sex och ofta få avslag, samt dessutom ta upp att sex är viktigt. De upplever dessutom ofta att kvinnan är passiv.

    Kvinnor som lever med män som inte vill ha sex uppfattar inte heller romantiska saker som åtrå, om han aldrig visar ren sexuell åtrå och lust.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Noway) skrev 2019-01-12 09:23:49 följande:

    Om jag hade vetat då att för många män är de emotionella delarna i relationen oskiljbara från sexet, skulle det kanske ha hjälpt mig att förstå hans känslor. Då hade jag förstått att när han klagade över att vi hade sex för sällan, var det av samma anledning som när jag klagade över att vi inte längre gjorde gulliga saker spontant för varandra, och inte längre hade innerliga samtal.

    Vi kände samma brist och tomhet, men vi hade olika sätt att fylla på behoven, och ingen av oss förstod den andra. Och vi är inte det första paret som snubblar på det hindret. Jag tror att många fler skulle vara hjälpta av att förstå hur män ofta kopplar ihop sex med känslor, trots att den allmänna uppfattningen är att män är experter på att frikoppla sex från känslor. 


    Här har vi ett exempel på hur det kan bli.

    Grundproblemet mellan er var den emotionella närheten, förståelse för varandra och problem kring kärlek och kommunikation.

    Jag vet inte vem som kände sig mest oälskad och vem som brast i kärlek, men vi kan konstatera att problemen låg i det området.

    Din dåvarande man ville, trots bristerna, ha sex och fokuserade på det.

    I detta fall kanske han verkligen älskade dig, men även om han skulle tappat i känslor kan sexlust och längtan efter sex finnas. Det kan då bli så, som du beskriver. Dvs, att du inte känner kärlek och mental närhet, och då inte heller kan uppskatta sex. Det kan ju vara så att han faktiskt inte älskade dig lika mycket längre,eller så var det främst det din kärlek som svalnat....eller så hade bådas känslor för varandra svalnat.

    Jag tror det är lika viktigt att man förstår varandra. Ibland är uteblivet sex ett symptom på att något är fel. Då måste man lösa det.

    Jag levde i en relation där kärleken sjönk, från båda, men inte kunde sexlust rädda det. Hade jag, som kvinna, inte velat ha sex, hade kanske mitt ex fokuserat på just det som "problemområde". För oss blev det mer tydligt att det var något mer, något djupare som saknades... Och det tror jag oftast att det är, men sex kanske är det tydligaste tecknet.

    Sedan kan man ju ha rena sexproblem. Tex att sex blir kravfyllt, att man vill olika ofta, att man har olika preferenser, svårt att få orgasm, impotens osv.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Ka) skrev 2019-01-11 23:55:12 följande:

    Herregud...Läs !!


    Vad menar du med att fetstila meningarna där Noway skriver att hon skriver att hon *känner sexuell uppskattning från de vardagsromantiska grejerna som han gör.*

    Tror inte du att de känslorna är sprungna ur att mannen faktiskt tänder på henne och att hon inte skulle uppfatta dessa på samma sätt om han inte tände på henne.

    Tror du att en kvinna som lever med en man, som inte känner åtrå eller lust att ha sex med henne, skulle uppfatta dessa små romantiska saker som sexuell åtrå?!?!

    Vad menar du?

    Detta verkar ju vara solklart för dig efter som du skriver "herregud läs" .

    Vad tänker du om denna text?
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (Noway)
    New Dawn skrev 2019-01-12 14:14:53 följande:

    (Delar upp inläggen lite).

    Du skrev följande :Här skriver du att inte total sexbrist skulle orsaka någon kris och du skriver att annan närhet i hög grad kan väga upp för uteblivet sex.

    Här kommer din beskrivning hur det vore att leva utan sex :När man läser dina egna ord om sex låter det verkligen inte så viktigt. Kanske för att du inte ens kan tänka dig att din man inte kände någon sexuell attraktion för dig. För de flesta kvinnor brukar det faktiskt bli något väldigt stort, om mannen de älskar inte tänder på dem. Men gillar man inte sex kanske det kan vara så. Jag tror dock att kvinnor behöver och vill ha sex också. Sedan kan sex bli tråkigt, sex kan bli komplicerat, kravfyllt, oskönt osv, men längtan efter sex finns lika väl hos kvinnor.

    Jag är beredd att påstå att många kvinnor tom tar det hårdare än män, om deras män som de älskar, inte vill ha sex med dem och inte visar åtrå, för vi kvinnor är ju så vana vid att män tänder på oss och ser oss som sexuella varelser. Även om kvinnan bara vill ha sex var 10:e dag så kommer de flesta kvinnor känns tomhet om hon inte duger sexuellt till sin man.


    Jag tycker verkligen att de citat som du har tagit från mig visar att sex visserligen är viktigt för mig, men att brist på det inte automatiskt skulle leda till en relationskris byggd på rädsla att min man har slutat älska mig.

    Så länge det finns andra uttryck för kärlek i relationen känner jag mig emotionellt trygg, och kan betrakta sexbristen som t ex ett medicinskt problem. Emotionellt skulle det bli först om han hade sexuell lust till andra kvinnor, men inte till mig.

    Däremot leder sexbrist för män ofta till en emotionell kris. Oavsett hur många andra kärleksuttryck som förekommer, och oavsett om kvinnan har lust till någon annan eller inte.

    Detta är min poäng. Jag är rädd att jag inte kan uttrycka mig tydligare än så här, så det är ingen idé att jag formulerar om mig ytterligare en gång.
  • New  Dawn
    Anonym (Noway) skrev 2019-01-12 15:28:17 följande:

    Jag tycker verkligen att de citat som du har tagit från mig visar att sex visserligen är viktigt för mig, men att brist på det inte automatiskt skulle leda till en relationskris byggd på rädsla att min man har slutat älska mig.

    Så länge det finns andra uttryck för kärlek i relationen känner jag mig emotionellt trygg, och kan betrakta sexbristen som t ex ett medicinskt problem. Emotionellt skulle det bli först om han hade sexuell lust till andra kvinnor, men inte till mig.

    Däremot leder sexbrist för män ofta till en emotionell kris. Oavsett hur många andra kärleksuttryck som förekommer, och oavsett om kvinnan har lust till någon annan eller inte.

    Detta är min poäng. Jag är rädd att jag inte kan uttrycka mig tydligare än så här, så det är ingen idé att jag formulerar om mig ytterligare en gång.


    Om utebliven sexlust har en tydlig koppling till ett medicinsk problem eller sjukdom som tex cancer, eller någon annan sjukdom, skulle självklart inte det påverka mig heller, men i denna diskussion utgår i alla fall jag ifrån att orsaken är okänd och att det inte varit sexlöst från början.

    Hade du tex blivit tillsammans med en man som aldrig visade sexuell lust och åtrå förstår jag dig, men tänk dig att dettra är något som händer efter några år. Plötsligt försvinner åtrån till dig. Plötslig försvinner sexlusten och du får inget vettigt svar på varför. Det är så männen i de sexlösa relationerna beskriver det.

    Skulle du då inte oroa dig att inte duga? Skulle det inte påverka dig emotionellt...? Skulle du kunna leva tillsammans utan sex. Har DU ingen lust alls då? Har du inget behov av sexuell bekräftelse? Har du inget behov av att vara åtrådd? eller känner du dig lika nöjd att onanera emellanåt i din ensamhet. Närhet räcker....är det så.......?

    Ja, det kan det givetvis vara för dig personligen , men jag tror inte du är representativ för kvinnor i allmänhet här.

    Du skriver att männen är oroliga trots att kvinnan säger att hon inte vill ha sex med någon annan heller.... Antagligen för att de misstänker att det inte är sant, och jag tror också att de flesta kvinnor skulle känna samma oro. Även om det är sant för stunden, finns ju risken att den okåte partnern plötsligt börjar känna lust för någon annan, och känslor, oro och tankar att man inte duger växer...
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (Ka)
    New Dawn skrev 2019-01-12 15:04:51 följande:
    Vad menar du med att fetstila meningarna där Noway skriver att hon skriver att hon *känner sexuell uppskattning från de vardagsromantiska grejerna som han gör.*

    Tror inte du att de känslorna är sprungna ur att mannen faktiskt tänder på henne och att hon inte skulle uppfatta dessa på samma sätt om han inte tände på henne.

    Tror du att en kvinna som lever med en man, som inte känner åtrå eller lust att ha sex med henne, skulle uppfatta dessa små romantiska saker som sexuell åtrå?!?!

    Vad menar du?

    Detta verkar ju vara solklart för dig efter som du skriver "herregud läs" .

    Vad tänker du om denna text?
    Jag vet inte om jag har fel, men denna tråden började med att en kvinna hade tappat lusten för sin man, trots kärlek.
    Den kom, genom Man och norway, in på ett sidospår som jag tycker är både intressant och missförstått...Mannens sexualitet..
    Tycker detta är väldigt intressant för att det är sällan detta diskuteras till skillnad från kvinnans sexualitet, som har stötts och blötts i flera år så alla är nog medvetna om vad kvinnor vill ha (generaliserar...Visst)

    Mannens sexualitet har bara varit töm och glöm...kan alltid...med vem som helst som har ett hål. Det är så förenklat, och för den delen rent kränkande, för så funkar inte alla män. Speciellt inte i långa förhållanden. Därför blir det intressant när någon tar upp en annan aspekt på detta ämne, som jag dessutom kan känna stämmer och kan skriva under på.

    Men du kan naturligtvis inte hålla dig ifrån att blanda in kvinnlig sexualitet eller sexualitet bland dom som lever i öppna förhållanden od.
    Ok det är fritt för dig att förstöra en intressant frågeställning som dessutom är ganska viktig. men det är upp till dig...
     
  • Anonym (agree)
    Anonym (Noway) skrev 2019-01-12 09:23:49 följande:
    Jag vet inte riktigt vad New Dawn tror att jag menar. Bara att det känns som att hon snurrar till mina inlägg för att försöka antyda att jag tycker något som jag inte tycker. 

    Men det är väl jag som uttrycker mig vagt. Och hade jag vetat att ordet mysigt skulle vara så laddat, hade jag antingen valt ett annat, eller lagt till fler. Skrattande

    Jag försökte i alla fall att visa att trots att sex är viktigt för mig, är det inte det viktigaste i mina relationer. Jag skulle klara mig rätt bra utan sex en längre period, om bara min man fortsatte vara kärleksfull på alla andra sätt. Hur länge det skulle funka och exakt hur mycket jag skulle sakna sex är ju inte relevant.

    Skillnaden är att jag inte skulle klara mig _alls_ utan annan kärlek, oavsett hur mycket sex han erbjöd mig. Det råder alltså en tydlig rangordning för mig. 

    Mitt syfte var att lyfta fram att många män har en omvänd ordning. De har lättare att klara sig utan komplimanger, spontana kramar, gos framför tv:n, djupa samtal osv, så länge sexet funkar bra. Men om sexet försvinner, hjälper det inte hur mycket andra kärleksbetygelser de får. 

    Därmed inte sagt att kvinnors sexlust är oväsentlig, eller att man inte behöver slösa någon vardagskärlek på män.

    Jag har helt enkelt märkt att många kvinnor underskattar det emotionella värdet i mäns sexbehov. Det är inte sällsynt att det avfärdas som en simpel biologisk drift som borde kunna undertryckas i långa perioder. Jag tänkte ofta själv i tidigare relationer att sexlust var simplare än emotionella behov. Mer primitivt. Jag tänkte att de emotionella behoven hade högre status och irriterade mig på att han bara var insnöad på sex! Vi hade ju andra problem!

    Jag utgick helt från mig själv. Om jag först måste ha vissa behov tillfredsställda innan jag vill ha sex, borde det vara likadant för honom. Annars är han en sexdåre som tjatar om sex trots att vi har glidit ifrån varandra emotionellt! Okej, jag spetsar till det, Bäst att skriva det. Men lite åt det hållet. 

    Om jag hade vetat då att för många män är de emotionella delarna i relationen oskiljbara från sexet, skulle det kanske ha hjälpt mig att förstå hans känslor. Då hade jag förstått att när han klagade över att vi hade sex för sällan, var det av samma anledning som när jag klagade över att vi inte längre gjorde gulliga saker spontant för varandra, och inte längre hade innerliga samtal.

    Vi kände samma brist och tomhet, men vi hade olika sätt att fylla på behoven, och ingen av oss förstod den andra. Och vi är inte det första paret som snubblar på det hindret. Jag tror att många fler skulle vara hjälpta av att förstå hur män ofta kopplar ihop sex med känslor, trots att den allmänna uppfattningen är att män är experter på att frikoppla sex från känslor. 
    Insiktsfullt inlägg som därtill är välformulerat och intelligent, tack för det (och för att du inte använder dig av ohederlig diskussionsteknik). 
  • Anonym (agree)
    Anonym (Noway) skrev 2019-01-12 09:23:49 följande:
    Jag vet inte riktigt vad New Dawn tror att jag menar. Bara att det känns som att hon snurrar till mina inlägg för att försöka antyda att jag tycker något som jag inte tycker. 

    Men det är väl jag som uttrycker mig vagt. Och hade jag vetat att ordet mysigt skulle vara så laddat, hade jag antingen valt ett annat, eller lagt till fler. Skrattande

    Jag försökte i alla fall att visa att trots att sex är viktigt för mig, är det inte det viktigaste i mina relationer. Jag skulle klara mig rätt bra utan sex en längre period, om bara min man fortsatte vara kärleksfull på alla andra sätt. Hur länge det skulle funka och exakt hur mycket jag skulle sakna sex är ju inte relevant.

    Skillnaden är att jag inte skulle klara mig _alls_ utan annan kärlek, oavsett hur mycket sex han erbjöd mig. Det råder alltså en tydlig rangordning för mig. 

    Mitt syfte var att lyfta fram att många män har en omvänd ordning. De har lättare att klara sig utan komplimanger, spontana kramar, gos framför tv:n, djupa samtal osv, så länge sexet funkar bra. Men om sexet försvinner, hjälper det inte hur mycket andra kärleksbetygelser de får. 

    Därmed inte sagt att kvinnors sexlust är oväsentlig, eller att man inte behöver slösa någon vardagskärlek på män.

    Jag har helt enkelt märkt att många kvinnor underskattar det emotionella värdet i mäns sexbehov. Det är inte sällsynt att det avfärdas som en simpel biologisk drift som borde kunna undertryckas i långa perioder. Jag tänkte ofta själv i tidigare relationer att sexlust var simplare än emotionella behov. Mer primitivt. Jag tänkte att de emotionella behoven hade högre status och irriterade mig på att han bara var insnöad på sex! Vi hade ju andra problem!

    Jag utgick helt från mig själv. Om jag först måste ha vissa behov tillfredsställda innan jag vill ha sex, borde det vara likadant för honom. Annars är han en sexdåre som tjatar om sex trots att vi har glidit ifrån varandra emotionellt! Okej, jag spetsar till det, Bäst att skriva det. Men lite åt det hållet. 

    Om jag hade vetat då att för många män är de emotionella delarna i relationen oskiljbara från sexet, skulle det kanske ha hjälpt mig att förstå hans känslor. Då hade jag förstått att när han klagade över att vi hade sex för sällan, var det av samma anledning som när jag klagade över att vi inte längre gjorde gulliga saker spontant för varandra, och inte längre hade innerliga samtal.

    Vi kände samma brist och tomhet, men vi hade olika sätt att fylla på behoven, och ingen av oss förstod den andra. Och vi är inte det första paret som snubblar på det hindret. Jag tror att många fler skulle vara hjälpta av att förstå hur män ofta kopplar ihop sex med känslor, trots att den allmänna uppfattningen är att män är experter på att frikoppla sex från känslor. 
    Insiktsfullt inlägg som därtill är välformulerat och intelligent, tack för det (och för att du inte använder dig av ohederlig diskussionsteknik). 
Svar på tråden Efter 6 år är lusten borta