Inlägg från: Anonym (Irriterad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Irriterad)

    Mannen lägger sig i hur jag sköter barnen

    Just nu är jag skapligt irriterad på min man som har mage att lägga sig i hur jag sköter barnen när jag är ensam med dem.

    Kanske ska börja med att säga att vi har tre barn, varav en 2-åring och tvillingar i åldern 6 månader. Jag är föräldraledig och den stora går inte på förskola eftersom vi inte hann inskola innan jag blev gravid och det avråddes från att inskola när han precis fått syskon. Jag var lite kluven inför det redan då, men övertalades av min man att det skulle gå bra hemma ändå. Nu hade jag tänkt annorlunda.

    Hur som helst så har jag svårt att få ihop det med amning av tvillingarna och storebror som springer runt som en vilde i huset. Numera sätter jag alltid på Pippi när jag ska amma eller söva tvillingarna för att då få vara ifred. Annars är det lätt hänt att situationen blir kaotisk med honom springande runt och de övertrötta tvillingarna som inte kommer ner i varv. Det kan alltså bli rätt mycket Pippi i dagsläget, vilket min man sätter sig emot och menar att jag får se till att lösa på annat sätt. Men jag har verkligen ansträngt mig för att hitta en bättre lösning! Detta är inte vad jag själv helst hade velat heller, men tyvärr nödvändigt för att få det att fungera.

    Det är så lätt att klaga på att nån annan sköter saker dåligt och borde göra bättre när man inte gör nånting själv. Jag blir så sur! Sen har han mage att säga att ?alla andra mammor klarar ju av tre barn? osv.

    Så, nu undrar jag, hur har ni trebarnsmammor löst samma situationer? Har det blivit mycket tv-tittande även hos er under en period eller hur såg det ut? Vad hade ni för life-hacks?

  • Svar på tråden Mannen lägger sig i hur jag sköter barnen
  • Anonym (Irriterad)
    Michael 310 skrev 2019-01-10 12:07:22 följande:

    Har under hela barnens uppväxt haft hand om mina två barn ungefär lika mycket som deras mamma. De är nu 5 och snart 2. Visst vissa dagar får man inget gjort, då är det väl så.

    Men de allra flesta dagarna är det inga bekymmer att klämma in städ/tvätt/ fixande på huset eller vad det nu råkar vara.


    Jag har aldrig skrivit något om tvätt/städ osv i min ts, det fixar jag utan problem. Det som är svårt är att kombinera tvillingarna med 2-åringen UTAN att låta 2-åringen få titta på tv.
  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (Realistisk) skrev 2019-01-10 13:07:22 följande:

    Fy fan så dum han är din man! Han har helt fel, är han inte nöjd med hur du måste göra föratt klara dig så kan han vara hemma o hjälpa till. Det är ett jättestort arbete att ha tvillingar och en tvååring, han verkar ju inte veta alls, har han aldrig under en tid varit ensam med dem?Du gör rätt TS, kram!


    Nej, inte med dem. Däremot var han föräldraledig i 6 mån med den stora och tyckte att det var ?hur soft som helst?. Dock fick jag sköta det mesta med hushållet då.
  • Anonym (Irriterad)
    Michael 310 skrev 2019-01-10 14:18:19 följande:

    Klart dom ibland tittar på tv, men inte dagligen.

    Finns väl massor dom kan roa sig med i samma rum som jag råkar vara i. Brukar måla medans jag lagar mat. Stora grabben hjälper till numera. Bygga lego/dupplo, lägga pussel. Eller när de var mindre åka kastrullbåt och leka med slevar och div köksprylar.


    Du måste ha en väldigt tystlåten 2-åring då som kan hålla på med duplo och div köksprylar utan att störa en bebis som försöker somna/ammas/flaskas.
  • Anonym (Irriterad)
    cosinus skrev 2019-01-10 15:19:08 följande:

    Om jag ger dig eller din man rätt beror faktiskt på hur mycket pippi det blir.

    Pratar vi 15 min här och där medan du ammar/söver så fine men blir det mer eller mindre hela dagen för att amningar/sövningar går ihop och han dessutom vill avsluta alla avsnitt så då blir det ju extremt mycket.

    Jag förstår till 100 % att det är djäkligt tufft att fixa amning/sövning av två lättstörda 6 mån bebisar och samtidigt hålla koll på 2-åringen men blir det för mycket pippi hade jag försökt hitta lite andra alternativ iaf någon gång per dag.

    T ex: 

    Tv-program som är kortare, när du är klar så är det inte många minuter kvar innan även tv-programmet är det och då blir det lättare bryta.

    Söva ute i vagn ett av passen så storebror får härja lite medans bebisarna ska somna.

    Gå ut precis innan du behöver amma/söva syskon och se om storebror då är lugnare och nöjer sig med t ex ljudbok och lite eget mellis medans du ammar. Någon han kan äta själv (givetvis i samma rum) och som sysselsätter honom ett tag :)

    Och går det inte så går det, då hade jag kört pippi men slagit av så fort jag kan och tagit fighten att han får se klart senare. Det är trots allt en väldigt kort period vi pratar om. Snart kan tvillingarna sitta i egna barnstolar och de kan äta samtidigt allihopa. Hang in there.


    Totalt ca 1-2 timmar per dag beroende på hur lätta/svåra tvillingarna är. Den senaste månaden har de varit ganska krävande och så uppe i varv att det tagit längre tid både att amma och söva.

    Jag brukar bryta tv-programmet mitt i, fast han protesterar såklart högljutt mot det.
Svar på tråden Mannen lägger sig i hur jag sköter barnen