• cosinus

    Dotter 3,5 år kräks för att slippa förskolan?

    Jag tycker ju förskolan ska sluta skicka hem henne.

    De flesta förskolor är ju svårt spyfobiska men har man ett lättkräkt barn så måste det ju hanteras utan hemskick så länge det följer samma mönster för henne som vanligt.

    Jag tänker att det inte är svårare än att hon några gånger kräkts, för att hon bara är sån och så har det blivit ett djäkla ståhej med klädbyte, stressad personal, ringa föräldrar och allt det där. När hon nu då får kräkreflex finns det ju två varianter, antingen kämpar hon inte emot allt hon kan för det är ganska kul/praktiskt med uppmärksamheten och så kommer ju mamma eller så kan hon inte hålla emot för att hon blir stressad och då lättare kräks.

    Men det vettigaste är ju att personalen helt enkelt börjar säga "Ojdå, kom det kräks, ja det kan ju bli så för dig, vänta så byter vi kläder och så kan du sätta dig med en bok tills det känns bättre. Säg till när du kan vara med och leka igen"

    Typ så, inget drama, inget ringa mamma utan bara låta henne ta det lungt tills hon vill vara med igen. Då tror jag kräkningarna kommer minska.

    Sen kan det ju vara värt att kolla upp varför hon är så lättkräkt men vissa barn bara är såna. Har två söner som i perioder kräkts otroligt lätt och där kunde ena sonens fröken ibland ringa och säga "bara så du vet har NN kräkts, men jag tror inte det är magsjuka".

Svar på tråden Dotter 3,5 år kräks för att slippa förskolan?