Inlägg från: Anonym (Frustration) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Sluta med cannabis- vad väntar?

    Eftersom cannabis inte är beroendeframkallande så tekniskt sett ingenting.

    Men har han gjort det i 20 år ca så kan det ju vara svårt att bryta och sluta eftersom det blir en form av vanesak och rutin i hans liv. Han kommer ju sakna effekten utav känslan han får när han röker och det är ju det som är svårt att bryta.

    Min sambo röker av och till. Han har ADD och vill inte bruka de läkemedel som vården erbjuder så därav kan han röka. Han får en harmoni i kroppen samt ett lugn utav det.

    Men som sagt - han kan ju bli frustrerad och irriterad när han inte längre får sitt rus.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Bolliz skrev 2019-01-11 17:50:10 följande:

    Det finns många fall med människor som blivit beroende av cannabis. Ofta är det dessutom inkörsporten till andra droger.

    Man blir framförallt psykiskt beroende precis som du skriver. Men många får även utsättningssymptom som svettningar, irritation, håglöshet, sömnproblem, ilska, myrkrypningar mm.

    Att bara finnas där som stöd kan betyda mycket. Att inte själv reagera på irritationen och det dåliga humöret. Det är en lång process att bli ren ifrån men symptomen brukar försvinna efter någon vecka.


    Läs Klybans svar.

    Och nej - cannabis är inte inkörsport. Om det är något som är det så är det alkohol och cigaretter. Man väljer vad man testar - det är ingen som tvingar dig till att prova eller fortsätta och eftersom det inte är beroendeframkallande så skulle det ju vara konstigt att det är en inkörsport. Det är en otroligt stor skillnad på cannabis och beroendeframkallande opiater exempelvis den form av läkemedel dom vill skriva ut åt min sambo.

    Dessutom så är det allt fler länder som avkriminaliserar cannabis samt legaliserar det så det skulle ju vara konstigt om man skulle tillåta något som skulle vara såpass beroendeframkallande
  • Anonym (Kaffedraken)
    Bolliz skrev 2019-01-11 19:06:41 följande:

    Klyban kan säkert förklara för dig varför det du skriver är helt fel I stora drag så legaliserar man drogen för att kostnaden är mindre än om det är olagligt. Kaffe, nikotin, socker, alkohol etc är farliga ämnen som troligtvis skulle vara förbjudna idag om de upptäcks nu.

    Cannabis är en inkörsport pga att man testar sig fram. Har man aldrig provat en drog så är chansen att säga ja till att testa ytterst liten, men har du rökat en del så är du nyfiken på vad mer som finns för rus.

    Jag har varit missbrukare i många år. Dock inte cannabis. Jag vet hur det är. Mitt missbruk har gett mig allvarliga men för livet. Det är inget jag nånsin skulle önska någon!!


    Och jag arbetar med ungdomar med drogproblem. Ca 70% av ungdomarna som jag har eller arbetar med har börjat med opiater eller läkemedel. Det är lätt att få tag på. Många hittar det tillexempel i sina föräldrars badrumsskåp och det är ett billigt läkemedel som är lätt att få tag i på gatan. Många ungdomar har inte råd att köpa cannabis men en karta tradd kan du köpa för 100kr.

    Och jag har inte fel. Som jag skrev så är cannabis psykiskt beroende men det är inte beroendeframkallande i den mån att du inte kan sluta. Det är ju känslan man dras till och vad den gör, du blir onte berodde som med alkohol och cigg. Socker är som sagt värre

    Tråkigt med ditt missbruk, skönt att du är fri från det idag. Kommer från en släkt med alkoholmissbruk. Har själv aldrig vart beroende men jag har vuxit upp med nära och kära som inte är i livet pga sina missbruk
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ts) skrev 2019-01-12 13:04:26 följande:

    Tack för era svar! Inte för att jag var så intresserad av fakta om cannabis mm men tack ändå.

    Dag 3. idag ligger han bara håglös i sängen o är bitter. Jag sitter i soffan framför en släckt tv. Vågar inte säga eller göra något...


    Låt han bara vara. Suget sitter kvar men det är inte som vid alkohol eller tunga droger där man riskerar hälsan etc.

    Svårt att bryta vanor tyvärr men det kommet gå över snart.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Anono Mys) skrev 2019-01-13 15:02:07 följande:

    Så irritation, sömnbrist, svettningar, självmordstankar och massor av återfall skulle inte tyda på ett fysiskt beroende? Jo, tjena. Alla som förespråkar cannabis vill så gärna att det ska vara ofarligt men enbart det som det gör med minnet och hur korkade folk blir som röker länge borde ju få vem som helst att fatta att cannabis är skit. Jag har levt med en man som höll på i smyg och hans humör var inte att leka med, för att inte tala om korttidsminnet. Jag skulle haft fler givande samtal med en guldfisk.

    Att jämföra cannabis som inkörsport med att dricka vatten var ju också ett lysande exempel. Ett glas vatten ger mig veterligen inget rus.


    Skulle tippa på att ditt ex inte mådde bra psykiskt, därav att han brukade cannabis.

    Att han får återfall är för att hans underliggande problem kräver det och att han inte klarar av att vara utan ett medel som kan lugna honom. Byt ut det mot vilket berusningsmedel som helst, när man har hittat något som ger en balans och ett lugn i kroppen så är det alltså svårt att sluta om man inte vill. Oftast om man då heller inte mår bra.

    Sjölvmordstankarna kommer snarare från hans mående än från cannabis.

    Irritation, sömnsvårigheter och svettningar kan bero på att han slutar för THC ska ju ändå lämna kroppen.

    Inkörsporten kan man lika gärna säga att det är människan för du som person väljer vad du stoppar/får i dig
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Anono Mys) skrev 2019-01-13 16:27:28 följande:

    Han mådde inte bra fysiskt och psykiskt på grund av att han brukade cannabis. Psyket och kroppen är inte två helt skilda saker, de hänger ihop och cannabis påverkar dem båda. Det är ingen slump att en person får en massa fysiska symtom när personen slutar med droger och THC är ett ämne som ger ett rus - alltså får man abstinens när man inte får det kemiskt framställda ruset. 

    Man kan börja med vilken drog som helst av vilket skäl som helst men det tar inte bort det faktum att det sker kemiska reaktioner i kroppen när du slutar och det är de reaktionerna som ger ångest, inte bara en psykisk oro för att man är van vid ett bruk. Många börjar med en svag drog för att testa vad som händer och när man vant sig vid det ruset vill man ha något häftigare och trappar upp. Det är knappast vanligt att någon börjar med Heroin som första drog. Cannabis känns däremot lite lagom farligt att börja med och det ger ju ett verkligt rus så det är ju en drog. En vanlig förstagångsdrog.


    Om han blev dålig psykiskt så gjorde han det innan också men kanske inte lika starkt.

    THC förstärker ju alla känslor och precis som alkohol kan få vissa att må dåligt (utan att vara beroende) så kan självklart THC också göra det. Frågan är varför han fortsatte då han mådde så dåligt utav det?

    Även om cannabis skulle vara beroendeframkallande så skulle det i så fall vara efter en väldigt lång och ett konternuerligt brukande. Så man skulle definitivt hinna sluta innan man är fast i beroendet.

    Många ungdomar har heller inte råd att köpa cannabis då det är betydligt dyrare än billigare alternativa rus som piller och alkohol.

    Om nu cannabis skulle Carabellis farligt som andrs droger - så varöfr välja just det berusningsmedel först om man ändå ska välja något ? Tradolan är mer förekommande än cannabis exempelvis och anses ju för somliga bara vara ett harmfullt läkemedel som ger en liten kick. Heroin däremot är väldigt beroendeframkallande och kan dessuron vara livsfarligt

    Men ändå - oerhört tråkigt för mannen i fråga. Hoppas han mår bättre idag.

    Som jag skrev innan så mimer jag från en släkt/familj med missbruk och oavsett berusningsmedel så är det hemskt att se nära och kära drabbas
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Njaaa) skrev 2019-01-13 19:34:46 följande:

    Så kan man kanske se på saken...

    Jag känner rätt många som rökt på, och ännu fler som dricker alkohol. Bland cannabisanvändarna är det en påtaglig andel som det gått åt helvete för, bland alkoholanvändarna ett fåtal.

    I princip samtliga jag känner som knarkat ihjäl sig gick via cannabis.


    Du vet att man inte kan knarka ihjäl sig på cannabis?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Njaaa) skrev 2019-01-13 20:28:33 följande:

    Det var inkörsport till tyngre droger vi diskuterade!

    Och bland de som jag känner som rökt cannabis är det en märkbar andel som gått vidare i missbruket och en del av dem lever inte längre. Bland de som hållit sig till alkohol är det nog ingen som gått vidare direkt till tyngre droger. Några enstaka har supit ihjäl sig - dock klart färre jämfört med de som dött av narkotika - dit de kom via cannabis.


    Fast der är ju individens val att ta en väg till tyngre droger.

    Att testa ett icke beroendeframkallande rusningsmedel som cannabis där man vet att man inte riskerar ett beroende samt livshotande nackdelar leder inte till ett tyngre missbruk av ett dödligt berusningsmedel. Det är personen som väljer det.

    Att fortfarande tro att cannabis är en inkörsport är bara naivt.

    Varför i allsin dag skulle man testa något farligt medvetet bara för att man har rökt cannabis?

    Dom som du nämner var berodde av alkohol har dött av alkoholen.

    Dom som har dött av tyngre droger dog inte pga cannabis.

    Hade det vart cannabisen som vart farlig så hade dom aldrig nått vidare från den men dom valde att testa annat. Därav är cannabis ingen inkörsport utan individen är det
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Njaaa) skrev 2019-01-13 21:48:49 följande:

    Du kan kalla det individens val om du vill, men jag konstaterar fortfarande att samtliga jag känner som dött av tyngre droger rökte cannabis innan.

    Jag ser ett samband.


    Du får se ett samband om du vill, jag talar bara om fakta.

    Du får också konstatera hur mycket du vill men det stämmer fortfarande inte.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Anono Mys) skrev 2019-01-14 08:40:23 följande:

    Du vet ju absolut ingenting om mitt ex och hans psykiska mående men du vill absolut få det till att cannabis inte kan orsaka dåligt mående utan att det alltid är underliggande problem. Så är det inte. Mitt ex började arbeta inom restaurangbranschen och där var det många sena kvällar och missbruk av olika slag och där blev han introducerad till cannabis och senare även andra droger.

    Att fortsätta hävda att cannabis är så himla bra och ofarligt är bara dumt - TS och andra skriver ju om att det är en vanedrog som är oerhört svår att sluta med och att TS sambo enbart velat hänga hemma och röka på. Mitt ex är mitt ex och jag vet inte riktigt hur han mår idag för jag är inte där längre, tack och lov. Hans missbruk av cannabis och annat var den största orsaken till att vi bröt upp.


    Jag säger inte att det är bra, däremot så är det inte för alla och jag tycker det är oerhört konstigt att man fortsätter med en drog som gör en så pass dålig när man kan sluta och välja att inte ta den.

    Jag vet ingenting om ditt ex psyke - det är sant men kag tycker inte man ska skylla på drogen som i hans fall. Du skriver ju själv att flera andra säger att det är en vanedrog - då kunde dittt ex ha avstått att ta det innan han blev van.

    Som vuxen människa väljer du vad du stoppar i dig. Jag har också jobbat inom resturang och blivit introducerad men jag valde att avstå istället för att ta.
Svar på tråden Sluta med cannabis- vad väntar?