• Äldre 11 Jan 17:50
    1610 visningar
    55 svar
    55
    1610

    Sluta med cannabis- vad väntar?

    Anonym (Frustration) skrev 2019-01-11 17:35:57 följande:

    Eftersom cannabis inte är beroendeframkallande så tekniskt sett ingenting.

    Men har han gjort det i 20 år ca så kan det ju vara svårt att bryta och sluta eftersom det blir en form av vanesak och rutin i hans liv. Han kommer ju sakna effekten utav känslan han får när han röker och det är ju det som är svårt att bryta.

    Min sambo röker av och till. Han har ADD och vill inte bruka de läkemedel som vården erbjuder så därav kan han röka. Han får en harmoni i kroppen samt ett lugn utav det.

    Men som sagt - han kan ju bli frustrerad och irriterad när han inte längre får sitt rus.


    Det finns många fall med människor som blivit beroende av cannabis. Ofta är det dessutom inkörsporten till andra droger.

    Man blir framförallt psykiskt beroende precis som du skriver. Men många får även utsättningssymptom som svettningar, irritation, håglöshet, sömnproblem, ilska, myrkrypningar mm.

    Att bara finnas där som stöd kan betyda mycket. Att inte själv reagera på irritationen och det dåliga humöret. Det är en lång process att bli ren ifrån men symptomen brukar försvinna efter någon vecka.
  • Äldre 11 Jan 19:06
    #5
    Anonym (Frustration) skrev 2019-01-11 18:37:34 följande:

    Läs Klybans svar.

    Och nej - cannabis är inte inkörsport. Om det är något som är det så är det alkohol och cigaretter. Man väljer vad man testar - det är ingen som tvingar dig till att prova eller fortsätta och eftersom det inte är beroendeframkallande så skulle det ju vara konstigt att det är en inkörsport. Det är en otroligt stor skillnad på cannabis och beroendeframkallande opiater exempelvis den form av läkemedel dom vill skriva ut åt min sambo.

    Dessutom så är det allt fler länder som avkriminaliserar cannabis samt legaliserar det så det skulle ju vara konstigt om man skulle tillåta något som skulle vara såpass beroendeframkallande


    Klyban kan säkert förklara för dig varför det du skriver är helt fel I stora drag så legaliserar man drogen för att kostnaden är mindre än om det är olagligt. Kaffe, nikotin, socker, alkohol etc är farliga ämnen som troligtvis skulle vara förbjudna idag om de upptäcks nu.

    Cannabis är en inkörsport pga att man testar sig fram. Har man aldrig provat en drog så är chansen att säga ja till att testa ytterst liten, men har du rökat en del så är du nyfiken på vad mer som finns för rus.

    Jag har varit missbrukare i många år. Dock inte cannabis. Jag vet hur det är. Mitt missbruk har gett mig allvarliga men för livet. Det är inget jag nånsin skulle önska någon!!
  • Äldre 12 Jan 12:59
    #8
    klyban skrev 2019-01-12 12:53:43 följande:

    Nu hanterar vi inte fantasier om en utopisk värld.

    Utan nu pratar vi om verkligheten.

    Du har inget stöd för inkörsport, då den inte existerar.

    Det lilla som håller den i liv, det är att vi forcerar befolkningen att söka upp skumma människor att tillhanda hålla cannabis.

    Inkörsportsteorin är stendöd, för vi har livstidsprevalens på 1,3 miljoner på cannabis(15-63år).

    Hade den stämt, så hade antalen varit betydligt högre på tynger droger.

    Det finns inget i cannabis som gör att man tar mer droger, psykisk ohälsa är en som brukar resultera att man testar andra droger i hopp om att må bättre, efter man insett att sjukvården inte kan ge en adekvat hjälp.

    Sen pratar du om missbruk, den siffran är mycket låg på cannabis, man säger ~4%(Källa:NIDA) som får en problematisk konsumtion.

    Men varför pratar du som om det vore ~96%?

    Alkohol har siffror på 12-15% som får en problematisk konsumtion.

    Och alkohol står för upp till ~80% vissa år för våld under påverkan av alkohol.

    Det blir 20% våld över för alla som andra kan begå, menar då att finns inget att hämta ur våld heller.(Men väl kriminellanätverk, det finns bara ett sätt och ta dom)


    Varför citerar du mig och skriver allt detta för? Klart att tiderna förändras. När jag gick i högstadiet så var det bara cannabis som gällde, idag är det tramadol o bensin och sånt skit. Alla droger är en inkörsport till nästa rus.
  • Äldre 13 Jan 16:56
    #27
    Anonym (Anono Mys) skrev 2019-01-13 16:27:28 följande:

    Han mådde inte bra fysiskt och psykiskt på grund av att han brukade cannabis. Psyket och kroppen är inte två helt skilda saker, de hänger ihop och cannabis påverkar dem båda. Det är ingen slump att en person får en massa fysiska symtom när personen slutar med droger och THC är ett ämne som ger ett rus - alltså får man abstinens när man inte får det kemiskt framställda ruset. 

    Man kan börja med vilken drog som helst av vilket skäl som helst men det tar inte bort det faktum att det sker kemiska reaktioner i kroppen när du slutar och det är de reaktionerna som ger ångest, inte bara en psykisk oro för att man är van vid ett bruk. Många börjar med en svag drog för att testa vad som händer och när man vant sig vid det ruset vill man ha något häftigare och trappar upp. Det är knappast vanligt att någon börjar med Heroin som första drog. Cannabis känns däremot lite lagom farligt att börja med och det ger ju ett verkligt rus så det är ju en drog. En vanlig förstagångsdrog.


    Precis min åsikt. Jag orkade inte dividera om det bara. Vissa människor är av så bestämd åsikt att det inte ens är lönt att försöka yttra nått. Jag har brukat många substanser. Missbrukat en del av dom. Abstinens och utsättningssymptom kom av allt.

    Dock har jag aldrig känt abstinens av att inte dricka vatten, eller känt ett sug efter mer vatten när jag druckit ett glas... rim och reson.
  • Äldre 13 Jan 17:31
    #29
    Anonym (Frustration) skrev 2019-01-13 17:08:55 följande:

    Om han blev dålig psykiskt så gjorde han det innan också men kanske inte lika starkt.

    THC förstärker ju alla känslor och precis som alkohol kan få vissa att må dåligt (utan att vara beroende) så kan självklart THC också göra det. Frågan är varför han fortsatte då han mådde så dåligt utav det?

    Även om cannabis skulle vara beroendeframkallande så skulle det i så fall vara efter en väldigt lång och ett konternuerligt brukande. Så man skulle definitivt hinna sluta innan man är fast i beroendet.

    Många ungdomar har heller inte råd att köpa cannabis då det är betydligt dyrare än billigare alternativa rus som piller och alkohol.

    Om nu cannabis skulle Carabellis farligt som andrs droger - så varöfr välja just det berusningsmedel först om man ändå ska välja något ? Tradolan är mer förekommande än cannabis exempelvis och anses ju för somliga bara vara ett harmfullt läkemedel som ger en liten kick. Heroin däremot är väldigt beroendeframkallande och kan dessuron vara livsfarligt

    Men ändå - oerhört tråkigt för mannen i fråga. Hoppas han mår bättre idag.

    Som jag skrev innan så mimer jag från en släkt/familj med missbruk och oavsett berusningsmedel så är det hemskt att se nära och kära drabbas


    Tramadol är det absolut värsta att sluta med anser jag. Abstinensen håller i sig flera månader om man missbrukat många år.

    Har hört från andra blad missbrukare att det är värre än heroin.

    Men ja jag håller med dig. Idag är det tramadol och andra opiater som råder bland ungdomar. Även Dimor som kan överdoseras för att slippa abstinens. Cannabis är nog kvar i den äldre generationen. När jag var ungdom fanns inte tramadol tex.
Svar på tråden Sluta med cannabis- vad väntar?