Inlägg från: Anonym (griffon) |Visa alla inlägg
  • Anonym (griffon)

    Pomchi - Vad behöver jag veta?

    Vi har en Griffon Bruxellois annars som är mycket personlig. De kan dock gilla människor mer än andra hundar och gillar inte att vara ensamma hemma. 

    Den måste ryckas (pälsen) men hårar inte om de inte går emot något och gnuggar sig. 

    Vår hund är väldigt läraktig, har tom lärt sig egna tricks haha. Dessutom vet han när någon av oss inte mår så bra och då ger han sig inte förrän han kan ligga bredvid eller i knät. Men många hundar är nog så. 

    Vi betalar försäkring och mat i princip, han har bara varit hos veterinären två tre ggr och han är 11 år i år. Han äter inte så himla mycket. Skulle tippa på att vår månadskostnad för honom är 500 kr kanske. 

  • Anonym (griffon)
    EmberEyes skrev 2019-01-11 19:52:35 följande:
    Men vaccinerar ni inte årligen? Och gör en allmän-undersökning samtidigt?
    Jag menade för problem Men det borde jag så klart ha skrivit Tack för påpekandet  
  • Anonym (griffon)
    Anonym (Pebba) skrev 2019-01-11 20:39:15 följande:
    Ne, några ambitioner på träning och tävling har vi inte alls utan det handlar enkom om en sällskapshund som man(dottern) kan gosa med.
    Alla hundar behöver dock viss träning. Små hundar som är sjövilda är lika illa som barn som är det. 

    Att ha hund kräver ganska mycket. De flesta hunddagis tar inte emot hundarna förrän de är minst 6 månader gamla, iaf inte på den tiden (drygt 20 år sen) som jag hade hunddagis.
    Då kostade det 2000 kr per månad hos oss. (Sthlmstrakten) Alla hundarna hade eget bås, men de som gick ihop med andra fick gå lösa som de ville. Ibland 'bjöd' de in varandra i sina bås haha och ibland gick de dit för att de ville vara ifred, men för det mesta låg de lite här och där ute hos oss. Vi hade regeln att löptikar inte fick vara på dagiset, för då hade vi inte lokaler som tillät oss att ha separata rum som löptikarna kunde vara i. 

    Hundägarna uppskattade vårt sätt som var mer som ett hem än ett dagis men hur andra har det vet jag inte. 

    Som det låter så ska ni nog inte vara hundägare just nu, finns det inget annat djur som hon kan tänka sig? Katter kan ju vara mer själva än en hund. Det finns många katthem som man kan adoptera en katt från, kanske kan hon tänka sig det istället? 
  • Anonym (griffon)
    EmberEyes skrev 2019-01-11 20:48:08 följande:
    Då är jag med!
    Förhoppningen är ju att aldrig behöva uppsöka vet utanför vaccinering och kontroller! Skrattande
    Precis. Problemen var heller inget farligt, tandsten ena gången, andra gången hade han svårt att gå, men det visade sig vara det jäkla vägsaltet som kommunen använde så efter det sköljer vi hans tassar efter vi har varit ute. Inser nu att det nog är två ggr bara...  Kommer iaf inte på vad tredje gången är.
  • Anonym (griffon)
    Anonym (Pebba) skrev 2019-01-11 22:10:27 följande:
    Nej, någon katt vill jag absolut inte ha, tycker inte om katter. Vad är det som låter som att vi inte skulle bli hundägare? Att vi inte vill träna och tävla? Det betyder inte att vi inte ska träna alls men vi har inga ambitioner för något annat än en sällskapshund. naturligtvis kommer den att få basal träning, utflykter i skogen och ut och rasta sig, vi är inte dumma i huvudet. Bara för att vi är nybörjare och har frågor betyder inte det att vi är dåliga hundägare. Vi vill ha en hundkompis helt enkelt och ställer därför olika frågor som vi kan ha nytta av. Precis som när man ska bli förälder så vet man inte allt innan och förälder klarar de flesta normalfuntade av.
    Jag tänkte mer på ekonomin och tiden ni har att lägga på en valp. Du blev förvånad över tiden du behöver vara hemma med din valp och på din förvåning om vad det kostar. Givetvis kan det ju vara så att du har möjlighet att ordna både med tiden och att du har en god ekonomi som utan vidare klarar en hund, men att du verkligen inte hade en aning om kostnaderna, jag tolkade dock inte ditt inlägg så. 

    Vi tävlar inte med vår hund, inte heller tränar vi särskilt mycket mer än tricks för att han tycker det är roligt, men det jag menade var att många med små hundar tror att det räcker med att de klarar av att hålla i hunden om den far ut mot andra hundar och människor. Och det är illa att många tänker så, Just för att du ÄR nybörjare så påpekade jag detta, för jag känner inte dig och vet inte vilken typ av människa du är
Svar på tråden Pomchi - Vad behöver jag veta?